Oerlikon Nonwoven Meltblown Tesisi, Asya'ya Satıldı

Asyalı bir sentetik elyaf ve polimer üreticisi, Oerlikon Nonwoven'in Meltblown sistemine yatırım yaptı.

  22 Nisan 2020 22:03 Çarşamba
Oerlikon Nonwoven Meltblown Tesisi, Asya'ya Satıldı

Yıllık nominal kapasitesi 1200 dokumasız kumaşa varan iki adet monifold sistemi içeren Oerlikon Nonwoven Meltbown tesisi Asyalı bir şirket tarafından satın alındı. Bu anlaşma, koruyucu maskeler gibi tıbbi ürünler de dahil olmak üzere dokusuz kumaşların üretimine yönelik olarak gerçekleştirildi. Ticari üretim başlangıcı 2020 yılının dördüncü çeyreği için planlandı. Bu 2 manifold sistemi 1,6 metre olmasının yanı sıra Oerlikon Nonwoven'ın yeni patentli elektroşarj birimiyle donatılmasıyla öne çıkmaktadır.

Tesis FFP2 ve FFP3 Sınıflarına Yönelik Filtre Maddeleri Üretiyor

Oerlikon Nonwoven Meltblown teknolojisi, pazarda plastik elyaflardan yüksek süzme özelliğine sahip filtre ürünlerinin üretimi için teknolojik açıdan yüksek verimi ve çok düşük basınç kayıplarındaki elektrostatik yük ile bağlantısı ile bilinmektedir. Bu tesis, N95 koruyucu maskeleri ve FFP2 ve FFP3 sınıflarına yönelik talep edilen filtre maddeleri üretebiliyor. Tıbbi uygulamalarda kullanılan dokusuz kumaşlara olan talep, dünya çapındaki COVID19 salgını nedeniyle arttı. Meltblown sistemi, yalnızca koruyucu maskelerin üretiminde kullanılacak.

Oerlikon Nonwoven Satış & Pazarlama Başkan Yardımcısı Dr. Ingo Mählmann, "Şu anda dünyanın her yerinden sistem konseptlerimiz dâhilinde talepler alıyoruz. Tedarik durumunu iyileştirmek için önceliğimizi Meltblown sistemlerinin teslim süresini azaltmak olarak belirledik. Bu şekilde müşteriler siparişlerini daha hızlı ve çok daha kısa vadede teslim alabilecek." ifadelerini kullandı.

“Salgınla Mücadeleye Katkıda Bulunabildiğimiz İçin Mutluyuz”

Aynı zamanda Oerlikon, koruyucu medikal maskelerin tedarikindeki acil durum nedeniyle; ürettiği filtre maddelerini yerel işletmelere de ulaştırmakta. Oerlikon Nonwoven Müdürü Rainer Straub duruma ilişkin, "Başta Neumünster sahamız çevresine olmak üzere, bu salgınla mücadeleye katkıda bulunabildiğimiz için mutluyuz." ifadelerini kullandır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.