Oerlikon Nonwoven İndex’te

Index fuarı’nda Oerlikon sürdürülebilirlik, kalite ve verimlilik odaklı sayısız teknik, hijyen ve tıbbi çözüm için nonwoven kumaş uygulamalarına yönelik ürün portföyünü tanıtacak.

  18 Mayıs 2023 09:32 Perşembe
Oerlikon Nonwoven İndex’te

Herkes sürdürülebilirlik hakkında konuşuyor ve Oerlikon nonwoven kumaşlar bunun nasıl mümkün olabileceğini bize gösteriyor. Nisan ayı içerisinde İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek, dünyanın öncü nonwoven kumaşlar fuarı Index'te, Oerlikon; sürdürülebilirlik, kalite  ve verimlilik odaklı sayısız teknik, hijyen ve tıbbi çözüm için  nonwoven kumaş uygulamalarına yönelik ürün portföyünü tanıtacak. Fuar katılımcıları, nonwoven kumaş uzmanlarıyla buluşabilecek ve diğer şeylerin yanı sıra şuan Filtrex Yenilikçilik Ödülü sahibi olan hycuTEC şarj ünitesini daha yakından inceleyebilecek.

Oerlikon Nonwoven Satış & Pazarlama Başkan Yardımcısı Dr. Ingo Mählmann, "Teknolojilerimizi geliştirirken yalnızca sistem verimliliğine ve ürün kalitesine değil, aynı zamanda sürdürülebilirliğe, enerji verimliliğine ve kaynakları korumaya da odaklanıyoruz" diye açıklıyor. Açıklanan hedefimiz, nonwoven kumaşlar endüstrisinde sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler üretmek için öncü ortak olmaktır. Ingo Mählmann, "Nonwoven kumaşlar üretmek için kullanılabilecek, gelecek-odaklı birçok biyo-bazlı ve biyolojik olarak parçalanabilir polimer var" diye ekliyor. "Burada, müşterilerimizin bu tür polimerlerin işlenmesinde öncü olmaları noktasında onları desteklemek istiyoruz." Günümüzde yaygın olan standart polimerlere alternatifler gereklidir ve Oerlikon nonwoven kumaşlar, bu yeni polimerleri işlemek için gerekli yetkinliği ve teknolojileri sunabilmektedir.

Biyo-Bazlı Polilaktik Asit Nonwoven Kumaşlar

Biyo-bazlı polimer PLA (polilaktik asit), sürdürülebilir nonwoven kumaşlar üretmek isteyenler için bir alternatif olabilir. Ve Oerlikon nonwoven kumaşlar meltblown ve spunbond teknolojileri, örneğin PLA'yı işlemek için ideal bir şekilde uyumludur. Index'te şirket örnek bir uygulamayı sergileyecek: tamamen PLA nonwoven kumaşlardan üretilen tıbbi oronazal maskeler.

hycuTEC ile Kaynakları Koruma

Filtrex Yenilikçilik Ödülü 2022'yi kazanan hycuTEC suyla-şarj çözümü söz konusu olduğunda, Oerlikon nonwoven meltblown nonwoven kumaşların verimli ve aynı zamanda enerji-tasarrufu sağlayan şarjı için bir teknoloji sunuyor. Bu, filtre verimliliğinin %99,99'un üzerine çıkarılmasını sağlar. Bu yenilikçi teknoloji, en yüksek düzeyde-ayırıcı elektret filtre aracı üretilirken ek bir kurutma işleminden vazgeçerek su tüketiminde ve hepsinden önemlisi kurutma için gereken enerjide çok önemli ölçüde tasarruflar sağlar. Bu da hem üretim sürecinin kendisinde hem de örneğin havalandırma ve iklimlendirme ekipmanlarında kullanılan hycuTEC filtre ekipmanının tüm kullanım ömrü boyunca çok düşük enerji tüketimini temin eder. Ayrıca meltblown üreticileri, ekipmanın artan verimliliği sayesinde yaklaşık %30 oranında potansiyel ham madde tasarrufuna erişebiliyor. Başka bir deyişle: daha düşük ekipman çalışma metre ağırlıkları için aynı ve hatta daha üstün performans. Sonuç olarak, hycuTEC teknolojisi özellikle gelecek-odaklı, kaynak-dostu bir teknolojidir.

Fantom Teknolojisi ile Ekolojik Mendil Üretimi

Oerlikon nonwoven kumaşlar, Phantom teknolojisiyle, örneğin karde hamuru ve polimer elyaflardan yapılan ıslak mendiller dahil olmak üzere, mendil üretimi için yenilikçi bir bileşik- form teknolojisi sunuyor. Burada karde hamuru ve polimerin değerleri, başlangıç malzemelerinin değerlerini mükemmel bir şekilde birleştirecek bir biçimde kombine edilir. Malzeme karışımı, yenilenebilir bir ham madde olan %90'a kadar selüloz elyafı içerebilir. Biyo-bazlı ve biyolojik olarak parçalanabilen bir polimerin seçilmesi, tüm mendilin "plastik içermeyen" ve dolayısıyla çevre dostu bir şekilde üretilmesini sağlar.

Su jetli (su ile bağlanan taraklı nonwoven kumaşlar) gibi geleneksel işlemlerle karşılaştırıldığında, patentli Phantom teknolojisi hem uygulamada hem de üretimde ekolojik, performans ve maliyet avantajları sunar: su ile bağlamadan vazgeçilmesi, malzemenin takip eden kurutmasını gereksiz kılar, dolayısıyla kurutma için gereken enerjiden tasarruf sağlar. Yumuşaklık, kararlılık, kir emme ve sıvı emme gibi ürün parametreleri, reçete ve işlem ayarları aracılığıyla optimize edilebilir. Phantom teknolojisi, hem esnek hem de emici yapıların ve yüksek-tekstüre dokulu malzemelerin üretilmesini sağlar.

Havalı Serim Teknolojisi: Karde Hamuru’ndan Yapılan Sürdürülebilir Nonwoven Kumaşlar

Nonwoven kumaş üretimi için ham madde olarak karde hamuru veya selüloz elyafları, sürdürülebilirlik ve çevresel uyumluluk açısından şu anda neredeyse rakipsizdir. Oerlikon Nonwoven Kumaşlar havalı serim işlemi, bu ham maddeyi geniş çeşitlilikte uygulamalar için üst- düzey ürünlere işlemek amacıyla ideal çözümdür. Bugün, ekonomik açıdan cazip üretim hızları ve sistem çıktıları ile yüksek-kaliteli, hafif  ağırlıkta havalı serim nonwoven kumaşlar için üretim çözümlerine yönelik büyük bir talep var. Burada, sayısız üretim sisteminde kendini kanıtlamış olan patentli Oerlikon nonwoven kumaşlar oluşum süreci, homojen elyaf serme ve düşük çalışma metre ağırlıklarına sahip nonwoven kumaşlar için bile üstün düzgünsüzlük için standartları belirliyor. İster özel olarak havalı serim nonwoven kumaşlar için bir sistem olarak isterse diğer nonwoven kumaşlar süreçlerle kombineli olsun, Oerlikon nonwoven kumaşlar havalı serim teknolojisinin faydaları bugün sayısız uygulamada zaten kullanılıyor.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondensasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filament eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatları ve nonwoven kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm tekstil katma değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji verimli çözümlere yol açar. Ayrıca Oerlikon, enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemlerinin yanı sıra tekstil, otomotiv, kimya, boya ve lake endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları geliştirmekte ve üretmektedir.

Bölüm, teknoloji markaları olan Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven Kumaşlar ve Oerlikon HRSflow ile yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.