Nonwoven Kumaşlar Odakta: Mahlo, INDEX 2023'te

Nonwoven Kumaşlar endüstrisi, 18-21 Nisan tarihleri arasında Cenevre'deki INDEX Fuarı’nda buluştuğunda, Mahlo GmbH + Co KG'nin uzman ekibi, standında hazır olacak.

  17 Mayıs 2023 08:38 Çarşamba
Nonwoven Kumaşlar Odakta: Mahlo, INDEX 2023'te

Doğru ölçüm teknolojisinin nonwoven kumaşların daha verimli ve yüksek kaliteli üretimini nasıl sağladığını görebilirler. Geniş sensör portföyü sayesinde Mahlo, neredeyse her uygulama için doğru çözümü sunar.

Mahlo QCS Ürün Müdürü Matthias Wulbeck, "Üretim süreçlerini ve dolayısıyla son ürünü optimize etme konusunda üreticileri desteklemek istiyoruz" dedi. Çünkü diğer birçok endüstri gibi nonwoven kumaşlar endüstrisi de artan enerji ve ham madde fiyatları, uzun teslimat süreleri ve belirsiz tedarik zincirleri gibi zorluklarla mücadele ediyor. Bu nedenle ekonomik ve zamanında üretime devam edebilmek için kaynakları korumak, hatalı üretim ve gereksiz işlem sürelerinden kaçınmak gerekmektedir. "Qualiscan Kalite Yönetim Sistemi (KYS) ölçüm ve kontrol sistemimiz tam da bunun yapılmasına yardımcı oluyor."

Çok geniş çeşitlilikte sensörlerle, farklı ölçüm teknikleri ve ilişkili ölçüm köprüleri ile temel ağırlık, nem, kalınlık, elyaf içeriği ve hava geçirgenliği kontrolü ile ilgili pratik olarak tüm görevler uygun maliyetli ve pratik bir şekilde çözülebilir.

Örnek Su Jeti Üretimi

Örnek olarak Wulbeck su jeti ürünlerinden bahsediyor. Esas olarak pamuk, PE, PET veya suni ipek gibi elyaflardan oluşurlar. Yakın kızılötesi aralığındaki ışığı emerler. Su ve diğer tüm materyaller farklı spektral aralıklara sahiptir ve bu nedenle ayırt edilebilirler. Yakın kızılötesi sensör Infrascope NIR, ışığı belirli dalga boylarında zayıflatarak farklı malzemelerin nem içeriğini ve temel ağırlığını belirler. Sensör, çok yüksek spektral çözünürlüğü sayesinde çok benzer ancak aynı olmayan IR absorpsiyonuna sahip bileşenleri ayırt edebilir ve yüksek ölçüm doğruluğu sağlar. Wulbeck, "İlgili kaplama ağırlığının 0,05 g/m2'sine kadar mümkündür" dedi.

Mahlo, halihazırda bu tür pek çok uygulamayı başarıyla uygulamıştır ve kullanıcıya yüksek doğrulukta ölçüm ve kolay kullanım ile mükemmel bir ekipman sunar.

Mahlo GmbH + Co. KG

Mahlo GmbH + Co. KG, tekstil ve terbiye endüstrisinin yanı sıra kaplama, film ve kâğıt sektörü için dünyanın önde gelen ölçüm, kontrol ve otomasyon sistemleri üreticilerine aittir. Mahlo, aşağı Bavyera'da Tuna nehri üzerindeki Saal'da bulunuyor ancak dünya çapında faaliyet gösteriyor: İtalya, Belçika, İspanya, Çin ve ABD'deki beş şube ofisi, temel pazarlar için destek istasyonları olarak hizmet veriyor. Sayısız uluslararası acente ve servis istasyonu tüm dünyada müşteri desteği sunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.