Karl Mayer’den Yenilikçi Çözümler

Çözgü hazırlama ve çözgü örgü alanlarının güçlü üreticisi Karl Mayer, teknik tekstiler için inovatif çalışmalar gerçekleştiriyor

  17 Ocak 2012 01:37 Salı
Karl Mayer’den Yenilikçi Çözümler

Alman tekstil makinaları sektöründe 75 yıldır yer alan Karl Mayer, ürettiği makinalarla tekstilcilere yenilikçi çözümler sunuyor. 1937 yılında Obertshausen’de kurulan firma, 10 yıl sonra triko makinalarının üretimine başladı. 1950 yılında çözgü hazırlama (wrap preparation) bölümünü faaliyete sokan Karl Myaer, 1955’te ise Amerika’da yan kuruluşunu oluşturarak, deniz aşırı pazarlara faaliyete başladı. Firma, birkaç sene sonra Brezilya ve Birleşik Krallık’ta faaliyetlerini geliştirdi. Bir aile şirketi olarak yapısını sürekli geliştiren Karl Mayer, çözgü örgü makinaları sektöründe lider konuma yükseldi. Firma, çözgü örgü ve dokuma için çözgü hazırlama ekipmanlarında da yeni standartlar oluşturdu. 2007 yılında 70. Yıldönümünü kutlayan Karl Mayer, 2010 yılına gelindiğinde ise 100 bininci makinasını teslim etti.

Mühendislik alanındaki uzmanlığı ile inovatif teknolojik ürünlere imza atan Karl Mayer, ITMA Barselona fuarında da çözgü örgü ve çözgü hazırlık alanındaki yeniliklerini tanıtarak 2012’ye güçlü bir giriş yaptı. Firma, yeni triko makinası Textronic Lace ve RSJ makine serisi ile birlikte, teknik tekstiller için geliştirdiği Malitronic Multiaxial makinalarını sektöre tanıttı.

 

Çözgüde Rekabetçi Ürünler

 

Yüksek performanslı triko makinası Textronic Lace ve RSJ makine serisi, rekabetçi bir maliyet-performans oranına sahip bulunuyor. Karl Mayer’in Jacquardtronic Lace makinasının yeni modelleri, DJ serisi ve iki çubuklu yüksek hızlı triko makinaları da önemli ürünler arasında yer alıyor.

Karl Mayer’in çözgü hazırlama iş birimi, yeni dönemde öne çıkan  ‘maliyet-performans oranı’ açısından rekabetçi ürünler geliştirdi. Bu makinalar; haşıllama sektörü, örnek çözgülerin üretimi ve ortalama süresinde üretilen çözgüler alanında yenilikler taşıyor. Multi-Maltic isimli çözgü makinası yepyeni bir iplik yönetim sistemine sahip. Bu sistem verimli ve esnek bir şekilde numune çözgüler üretmek ve bunun yanında ortalama çalışma uzunluğuna sahip çözgüler üretmek için kullanılabiliyor.  Makine orta uzunlukta 800m/min çözgü hızına ulaşabiliyor.

Karl Mayer’in apre birimi ise, PRO SIZE isimli apre kutusunu geliştirdi. PRO SIZE, tekbiçimde, kontrol edilmiş apre katmanı, talep edilen minimum apre kalitesini, güvenli iplik işlemi ve atık su miktarını azaltmayı garanti ediyor. Yeni Pro Size adlı kutu, özellikle iplik yoğunluğunu belirlerken, maksimum verimlilik ve esneklik sunmak için tasarlanmış.

Teknik Tekstiller İçin Malitronic Mutliaxial

Teknik tekstillere dönük çözümlerini geliştiren Karl Mayer, teknik tekstil iş biriminde Malitronic Multiaxial makine serisi, karbon malzemenin işlenmesi için kullanılıyor. Flanşlı bir bobinden yayılmış karbon şeritlerini işlemek için Malitronic Multiaxial C&L (kesme & döşeme) üzerinde bir döşeme modülüne sahip. Makina, ağır elyaf halatından üretilen yüksek kaliteli çok eksenli kumaşlar üretirken, geleneksel işlemlerle kıyaslanınca verimliliği büyük oranda arttıran bir işleme tekniğine sahip bulunuyor.

Bu yeni sistemin en önemli özelliği ise,  dışsal bir elyaf yayma hattına  (FSL) sahip. Bu hat, karbon şeritlerini çağlık üzerindeki bobinlerden aktif şekilde çekiyor, çeşitli fitilleri genişlik ve ağırlığına göre sırayla homojenize ediyor ve beraber tanımlanmış gibi birleştirerek şeriti çift flanşlı bir bobine sarıyor.

Örmede Türkiye Pazarı Önemli

Karl Mayer Çözgü Örme Satış Birimi Başkanı Oliver Matthews,  Türkiye ve Hindistan’dan güçlü talebin gelmeyi sürdürdüğünü ve bu pazarlara satışlarının artacağını açıkladı. Firmanın satışlarında, küresel krizden hızlı çıkan Asya pazarının öne çıktığı görülüyor. Firma, Güney ve Orta Amerika pazarlarında da pazar paylarının artmasını öngörüyor. ABD’ye satışa bir artış beklemeyen firmanın diğer bir önemli pazar bölgesini ise Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi Doğu Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Firma’nın ITMA Barselona’daki standına en çok ziyaretçi gönderen ülkeler Hindistan ve Türkiye oldu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.