İnovasyon Olmadan Sürdürülebilirlik Olmaz

Portekizli Tintex Textiles ve Brückner ile geleceğe büyük bir adım, bi-elastik örme kumaşın kaplanması için tamamen yeni geliştirilmiş bir proses teknolojisi,yeni pazarlar ve yeni olanaklar.

  09 Şubat 2021 14:52 Salı
İnovasyon Olmadan Sürdürülebilirlik Olmaz

Modern tekstil şirketi Tintex, kuzey Portekiz'deki İspanya sınırına çok da uzak olmayan Villa Nova'da bulunuyor. Şirket 1998 yılında Porto bölgesinde kuruldu. Ürün yelpazesi, tanınmış moda, spor ve iç giyim markaları için fonksiyonel triko kumaşları içermektedir. Tintex, modanın iklim değişikliğiyle mücadelede gerçekten bir fark yaratabileceğine inanıyor. Bu nedenle mühendisleri, tüm üretim süreci boyunca sürekli olarak yeni stratejiler ve çevre dostu konseptler geliştirmektedir. Teknoloji uzmanlarının uzmanlığı, boyama ve terbiye tekniklerinin yanı sıra kaplamalar da dahil olmak üzere tüm tekstil tedarik zincirini kapsar.

"Yenilik olmadan sürdürülebilirlik olmaz."

Bu slogan doğrultusunda Tintex, akıllı, işlevsel ve yüksek performanslı tekstiller geliştirmek ve üretmek için sürekli olarak kumaş yenilikleri araştırmaktadır. Konsepti tamamlamak için, birkaç yıl önce Alman tekstil makineleri üreticisi Brückner ile işbirliği yapmaya karar verildi.

Örme Kumaşlar Doğrudan Kaplanıyor

Tintex 'in vizyonu, çift elastik triko üzerinde tamamen yeni efektler elde edebilmek ve daha önce var olmayan kumaşlar üretebilmekti. Bunu Leonberg'deki Brückner 'deki Teknoloji Merkezinde ve Stuttgart yakınlarındaki bir tekstil ve proses mühendisliği enstitüsündeki Brückner hattında çok sayıda test gerçekleştirildi. Bu nedenle, özellikle sıcaklık homojenliği, sentetik elyaf karışımlarının ısıl işlemi ve diğer yapısal konular açısından rakipsiz faydalar sağlayan yeni, devrim niteliğinde bir hat konsepti birlikte geliştirildi. Yüksek elastan içeriğine sahip çok zor örme kumaşlar bile artık doğrudan kaplanabilir veya işlevselleştirilebilir. Şimdiye kadar, bu tür kaplamalar ancak dolaylı bir kaplama işlemiyle mümkündü.

Power- Frame Kurutucu

Yeni hattın kalbi, kendini kanıtlamış, ancak sürekli olarak daha da geliştirilmiş ve optimize edilmiş Power- Frame germe çerçeveli kurutucudur. Giriş ve çıkış bileşenleri, hassas kumaşlar için özel olarak tasarlanmıştır ve gerilimsiz bir kumaş akışı sağlar. Özel, yeni geliştirilmiş bir kaplama ünitesi, germe çerçevesinin besleme standına entegre edilmiştir. Değişken tasarımı sayesinde aynı hat üzerinde iki farklı uygulama süreci mümkündür. Elek kaplama olarak adlandırılan işlemde, su bazlı macunlar ve stabil veya dengesiz köpükler, perdeye entegre edilmiş, tahrikli, silindirik bir elek ve silecek sistemi vasıtasıyla kumaş üzerine yüksek hassasiyetle uygulanır.

Enerji  Tasarrufu

Macun kaplama için, makine parametreleri, hamurun uygun bir viskozitede olması koşuluyla, pamuktan veya viskozdan yapılmış hafif trikolarda bile tek taraflı bir kaplamanın mümkün olacağı şekilde ayarlanabilir. Stabil köpük kaplama için, kaplama ortamı, tam köpük / litre ağırlığı 150 ila 300 g / l olan köpük ile karıştırılır. Entegre bir besleme pompası ile bu köpük hassas bir şekilde dozajlanabilir ve elek aracılığıyla tekstile uygulanabilir. Ayrıca stabil olmayan köpük kaplama durumunda, kaplama ortamı bir mikser ile köpüklendirilir ve tekstile tam dozlarda uygulanır. Burada köpük / litre ağırlığı 30 ila 100 g / l'dir. Dengesiz köpük, perdeden çıktıktan kısa bir süre sonra çöktüğü için,% 10-20'den daha düşük bir toplama ile tek taraflı bir işlevselleştirme elde edilebilir. Bu, ilgili faydaları olan minimum bir uygulamadır, örn. sonraki kurutma işleminde önemli ölçüde enerji ve dolayısıyla maliyet tasarrufu. Biraz daha stabil kumaşı kaplamak veya daha yüksek kaplama ağırlıkları uygulamak istiyorsanız, ünite hızlı ve kolay bir şekilde elek kaplamadan silindir üstü bıçak sistemine dönüştürülebilir. Karşı basınç silindiri daha sonra kaplama silindiri olarak kullanılır.

Germe makinesinin çıkış beslemesine entegre edilmiş bir laminasyon / kabartma kalenderi, kumaş üzerinde çeşitli etkilerin elde edilmesini sağlar, örn. bir deri tahıl. Uygulanan stabil köpük kaplama belirli bir katman kalınlığına sahipse, bu etki laminasyon kalenderindeki kurutma geçişinden sonra beslemeli kağıt aktarımı veya uygun bir gofraj silindiri aracılığıyla elde edilebilir. Hassas, doğrudan kaplanmış örgü kumaşta bile, bu kalender, ör. kumaş üzerine bir film, bir zar veya ikinci bir tekstil ağıdır. Bu amaçla, kalender ayrıca elektrikli bir kısa dalgalı kızılötesi kurutucu ile donatılmıştır.

Basit ısıyla sertleştirme işlemleri için, elek yerine kaplama ünitesine yerleştirilebilen ve böylece üst besleme silindiri olarak işlev gören özel bir silindir geliştirilmiştir. Gerilime çok duyarlı trikolar bile, ısıyla sabitlenmeden önce% 60'a kadar aşırı besleme ile çalıştırılabilir.

Bu yeni çok işlevli ürün serisi bu nedenle ısıyla sertleştirme, kurutma ve kaplama işlemleri için kullanılabilir. Daha önce dolaylı kaplamayla üretilenlerle karşılaştırılabilir ürünler üretmek için kullanılabilir - ancak yüksek maliyetli kağıt aktarımına güvenmek zorunda kalmadan. Portekiz'deki Tintex 'te, bu hattaki üretim bir süredir devam ediyor ve tamamen yeni tekstil türleri üzerine araştırmalar devam ediyor. Tintex, Münih Fabric Start'ta yeni geliştirilen bu tür ürünlerle Hightex Ödülü'nün yanı sıra Frankfurt'taki Techtextil'de İnovasyon Ödülü'nü bile kazandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.