IDF Yöntemiyle Zaman, Enerji ve Personelden Tasarruf

FT Tekstil’den Sekar Rajam, Jaya Prakash ve Abdukayum Saidov, Trützschler’in geliştirdiği Entegre Cer IDF yöntemiyle kısaltılmış sürecin avantajlarını anlattı.

  30 Nisan 2020 11:51 Perşembe
IDF Yöntemiyle Zaman, Enerji ve Personelden Tasarruf
Sürdürülebilirlik konseptlerininin temsilcilerinden FT Tekstil, Trützschler’in iplikhaneler için geliştirdiği; kı saltılmış süreç kademelerini birleştiren Entegre Cer - Makinesi IDF 2 ile, yatırımlarını ve iş yükünü azaltıyor. Aynı zamanda hataları en aza indiren bu konsept alandan da tasarruf sağlıyor. FT Tekstil yöneticileri Entegre Cer IDF 2 yöntemiyle yapılan iplik üretimine ilişkin bu zamana kadar tarak başına yaklaşık 450 ton üretim gerçekleştirdiklerini ve kaliteden son derece memnun olduklarını belirttiler.

Entegre cer IDF 2 ile kendi atıklarınızı işlemeye nasıl karar verdiniz ve neden Entegre Cer IDF konseptini seçtiniz?
FT Tekstil’de, OE iplik eğirme işlemi yaparız. Yüzde 100 işlenmemiş pamuk ve ayrıca pamuk karışımlı atık olan yün buret kullanı- yoruz. Bu süreç, lif uzunluğu, 20.6 milimetre olan kısa liflerin işlenmesine de olanak sağlıyor. İşlenmemiş pamuğa ek olarak tarama süresince hatasız üretilmiş kısa atık lifleri kullandığımız için bu süreç bizim için özellikle çok uygundu. Sadece işlenmemiş materyallerden değil, zamandan, enerjiden ve personelden de tasarruf ediyoruz.

Şu Ana Kadar 450 Ton Üretim Gerçekleştirdik”

Bu konseptle şu ana kadar ne kadar iplik ürettiniz?
Bu zamana kadar, tarak başına yaklaşık 450 ton üretim gerçekleştirdik. 10 ile 36 aralığında iplik üretebiliyoruz. Yakın zamanda, her taraklama işleminden yüksek kalitede en az bin ton iplik üretmeyi hedefliyoruz. 3 ana karışım oranı kullanıyoruz: İlk karışım yüzde 100 işlenmemiş pamuktan, ikincisi yüzde 80 pamuk ve 20% atık, üçüncüsü sadece atık içeriyor.
Sizce bu sürecin çevresel avantajları nelerdir?
Bizim için en önemli avantajı enerji tasarrufu ve azalan zaman talebi. Bir diğer önemli nokta ise sadeleştirilmiş can transfer iş- lemiyle daha az personele duyulan ihtiyaç. Kısaltılmış sürecin bizim için önemini koruyacağından eminiz. Aynı zamanda kaliteden son derece memnunuz. Henüz müşterilerden gelen genel bir şikâyet de olmadı.

FT Tekstil Hakkında: Günlük 41 ton pamuk ipliği üretme kapasitesine sahip olmasının yanı sıra sürdürü- lebilirlik konseptleri üzerine üretim yapıyor

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.