Oerlikon Güvenliğe Odaklandı

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri, bu yıl Frankfurt'ta düzenlenen Techtextil'de ziyaretçileri teknik tekstil üretimine yönelik teknolojiler hakkında bilgilendirecek.

  02 Nisan 2024 08:14 Salı
Oerlikon Güvenliğe Odaklandı

Günümüzün modern yolcu araçlarında ortalama 30 ila 35 kg iplik, güvenlik ve konfor sağlıyor. Bunda hava yastıklarının büyük payı var: Kullanılan iplikler çoğunlukla poliamidden yapılıyor. Hava yastığı uygulamalarının giderek artan bir biçimde çeşitlenmesi ve sistemlerin boyutlarının giderek büyümesi nedeniyle uygulama gereksinimlerine ve maliyet/fayda kaygılarına bağlı olarak polyester de günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır. Oerlikon Barmag'ın teknolojileri, yüksek üretkenlik ve düşük enerji tüketiminin yanı sıra, istikrarlı üretim süreçleriyle de özellikle başarılı performans verileri sağlıyor. Oerlikon Barmag Teknik İplik Teknoloji Müdürü Dr. Jen Supra, "Araç yapımında kullanılan hemen hemen tüm diğer tekstil ürünleri gibi, yolculara maksimum güvenliği garanti etmesi gereken hava yastıkları için tüm yüksek kalite standartlarını karşılıyorlar" diye doğruluyor. "Ve dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir iklimde, aracın tüm hizmet ömrü boyunca hiçbir işlev kaybı olmadan."

Emniyet kemerleri araçlarda da hayat kurtarıcı bir rol oynuyor. Üç tondan fazla gerilme kuvvetlerine dayanabilmeli ve aynı zamanda bir çarpışma durumunda yükü azaltmak için acil durumda kontrollü bir biçimde esneyebilmelidirler. Bir emniyet kemeri yaklaşık 300 filamentli iplikten oluşur ve bu ipliklerin bireysel yüksek mukavemetli iplik ilmekleri yaklaşık 100 tekli filamandan bükülür. Oerlikon Barmag'ın patentli Tek Filament Katmanı teknolojisi, hassas olduğu kadar sofistike de olan Yüksek Mukavemetli (HT) iplik sürecini garanti eder.

Yolda Güvende – Jeotekstillerle Güçlendirme

Ancak teknik ipliklerin sadece arabada değil, arabanın altında da avantajları var. Düşük uzama, ultra yüksek direnç, yüksek sertlik– teknik iplikler, jeotekstillerin zorlu görevleri için vasatın üzerinde değerler sağlar, örn. asfaltın altındaki altyapı döşeme sisteminde geogridler olarak. Jeotekstiller genellikle 24.000 denyeye kadar son derece yüksek iplik sayımlarına sahiptir. Oerlikon Barmag'ın sistem konseptleri aynı anda her biri 6.000 denyelik üç filament iplik üretiyor. Yüksek iplik eğirme titrasyonu sayesinde, daha az iplik, daha maliyet tasarruflu ve enerji açısından daha verimli bir şekilde gerekli jeo iplik titrasyonu için birlikte katlanabilir.

Jeotekstil portföyü, Oerlikon Nonwoven Kumaşların spunbond teknolojisi ile tamamlanmaktadır: polyester veya polipropilenden yapılmış jeotekstillerin üretimi için nonwoven kumaşlar üretim süreci, yüksek üretim kapasiteleriyle karakterize edilmektedir ve düşük enerji tüketimiyle verim sağlamaktadır.

hycuTEC ile %99,99'un üzerinde Filtre Verimliliği

Oerlikon Nonwoven Kumaşların hycuTEC su ile şarj çözümü, filtre verimliliğini %99,99'un üzerine çıkarmak amacıyla nonwoven kumaşları şarj etmeye yönelik benzersiz bir teknolojidir. Eriyik Üflemeli (Meltblown) üreticileri için bu, belirgin bir biçimde artan filtreleme performansıyla birlikte %30 malzeme tasarrufu anlamına gelir. Son kullanıcı için bu, büyük oranda azaltılmış solunum direnci nedeniyle konforda bir artışla ortaya çıkar. Büyük oranda daha düşük su ve enerji tüketimiyle, patent sürecinde olan teknolojinin gelecek odaklı ve sürdürülebilir olması tavsiye ediliyor.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filament eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatlarının yanı sıra nonwoven kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Ayrıca enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemleri ve çok boşluklu çözümler geliştirir ve üretir. Sıcak yolluk çözümleri, otomotiv, lojistik, çevresel, endüstriyel uygulamalar, tüketim malları, güzellik ve kişisel bakım ve tıp dâhil olmak üzere iş sektörlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Oerlikon, tekstil, otomotiv, kimya, boya ve cila endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları sunmaktadır. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm polimer işleme değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji verimliliğine sahip çözümleri destekler. Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, teknoloji markalarıyla – Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven Kumaşlar ve Oerlikon HRSflow– yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Bölüm, merkezi İsviçre'de bulunan ve 13.000'den fazla çalışanı olan ve 2022'de 2,9 milyar CHF satış gerçekleştiren halka açık listelenen Oerlikon Grubu'nun bir parçasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.