Dilo Group’tan Yüksek Özellikli Nonwoven Uygulamaları

Dilo Group, nonwoven sektörü için ürettiği yenilikçi teknolojiler ile özel uygulamalara imkan sağlıyor.

  11 Nisan 2018 01:00 Çarşamba
Dilo Group’tan Yüksek Özellikli Nonwoven Uygulamaları

Nonwoven ve teknik tekstillerin üretiminde trendler değiştikçe yeni teknolojiler de gelişmeye devam ediyor. Nonwoven teknolojilerinin önemli üreticilerinden Dilo Group, değişen trendler doğrultusunda yüksek özellikli uygulamalar için geliştirdiği teknolojileri müşterilerine sunuyor. Dilo Group, 14-17 Nisan tarihleri arasında Hightex Fuarı’nda yeniliklerini sergileyecek olan firmanın nonwoven teknolojileri ile ilgili Dilo Group Satış Direktörü Dr. Gunnar Hemmer ve Dilo Group Satış Müdürü Dominic Foshag yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

Nonwoven sektörü için ürettiğiniz yenilikçi teknolojiler ve geniş ürün gamınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Nonwoven ve teknik tekstillerin üretimindeki mevcut trend; makine bileşenlerinin, bireysel elyaf işleme süreci için optimize edilmesini gerektiren yeni elyaf materyallerindeki artışa yöneliktir. Bu durum elbette ki karbon elyafı da içermektedir. Daha yüksek özellikli uygulamalar için genel trend, kısmen daha küçük hacimler için gözlemlenebilir. Bu trend Dilo Group tarafından, Dilo Spinnbau, Dilo Temafa ve Dilo Machines birimleri ile dile getirildi ve son yıllarda birçok makine inovasyonuna imkân tanıdı.

Dilo Temafa, birçok açma aşaması kullanarak yüksek girdi hızlarında daha uzun elyafların hassas açılması için yeni imkanlar sunuyor. Dilo Spinnbau’nun ilk kez Milano’daki ITMA 2015 fuarında tanıtılan VectorQuadroCard makinesi ise, ara kesiti basitçe ve hızlı bir şekilde değiştirme imkânı ile farklı tarak türlerini tek bir birimde birleştiriyor.  Yeni tasarlanmış teslimat sistemi aynı zamanda, paralel, rastgele ya da kondenser silindirlerinin üretimine imkan verecek şekilde esnek. Yeni tarak besleme sistemi olan VRSP, volümetrik kesin yüklemeli besleme prensipleriyle titreşimli oluk besleyicinin özelliklerini kombinlerken aynı zamanda bu yeni tarak makinesine adapte edilmiştir. Dilo Machines’in yeni tanıtılan yatay çapraz katlayıcısı DLSC 200 ise kullanılan elyafa bağlı olarak 200 m/dk’dan daha fazla elektro-mekanik tülbent besleme hızı ile sahip çapraz katlama teknolojisinde yeni standartlar belirlemektedir.  Dilo Group, ayrıca, portföyünde karbon elyaf işleme alanındaki mevcut trendler için de çözümler sunar. Kompakt makine hattımız, karbon elyaftan üretilmiş yüksek kaliteli iğne keçesinin üretimi için tasarlanmıştır.

Nonwoven teknolojisinin günümüzde geldiği noktayı nasıl tanımlarsınız? Özellikle de medikal ve hijyen sektöründe nonwoven üretimi için müşterilere hangi yenilikler sunuluyor?

Artan enerji ve hammadde maliyetlerine cevap olarak, tüm tekstil üretim zincirleri, enerji ve hammadde alanında tasarruf talep eder. Dilo Group, tüm stapel elyaf bağlama süreçleri üzerinde pozitif etki ile çalışma verimliliğini, tülbent kalitesini ve tekdüzeliğini geliştirmek için yeni ekipmanlar üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Müşterilerinize sunduğunuz kompakt üretim hatlarının yanında, onların ihtiyacı doğrultusunda spesifik teknolojilere yer veriyor musunuz?

Dilo Group, dünya çapındaki nonwoven endüstrisine 320’den fazla üretim hattı sattı ve bu nedenle, müşterilerin taleplerini karşılayan optimum üretim hatlarını ve know-how’a sahiptir. Dilo Group tarafından teslim edilen komple bir nonwoven üretim hattı, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlanmış unsurlar ile desteklenmiş standart bileşenler içermektedir. Bu özel bileşenler, uygulamaya ve müşteriye adapte edilmektedir.

Üretimini yapmış olduğunuz makinelerle Türk ve dünya pazarında nasıl bir konuma sahipsiniz?

Dilo Group, nonwoven iğne keçeli hatların dünya çapındaki önde gelen firması. Birçok yayına dayalı olarak, nonwoven piyasasının yıllık bazda yaklaşık olarak yüzde 7 oranında büyümeye devam edeceği biliniyor.

Türkiye pazarı Dilo Group için oldukça önemli ve daha da büyümesi beklenmektedir. Bu nedenle, Dilo Group genel bir yüklenici olarak burada mükemmel bir potansiyel görüyor. Dilo, İstanbul’daki kendi satış ofisi ile bu pazara çok yakın. Yıllardır düzenli olarak Türkiye’ye makineler/yeni hatlar tedarik ediyor ve uzun süreli iş ilişkilerini yürütüyor. Türkiye’deki en son satış başarısı, iki hat tedariki ile Hassan Group ile gerçekleştirildi.

Türkiye’nin nonwoven üretimindeki potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin için Türkiye nasıl bir pazar konumunda?

Genel olarak Türkiye ve Türk nonwoven pazarı, yüksek büyüme rakamları ile gelişmeye devam ediyor. Geleneksel tekstil üretim işini yapan firmalarda bile teknik tekstillere ilgi var. İzmir’deki Ege Üniversitesi gibi enstitüler, nonwoven ürünlerinin araştırılması ve gelişimi için kendilerini adamış durumdalar. Dilo, Türk pazarında büyüme konusunda kendinden emin ve Türk nonwoven endüstrisine yüksek kaliteli ve güvenilir makineler sağlamaya devam edecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.