Çinliler Yine Kopyaladı

Itma Asia + CITME 2018 fuarında Jacob Müller, patent ihlali yapan şirketlere savaş açtı. Patent ihlali yapan üç şirketin stantları fuar süresince kapatıldı.

  21 Kasım 2018 13:54 Çarşamba
Çinliler Yine Kopyaladı

Gün geçtikçe uluslararası rekabette boy göstermeye çalışan Çin merkezli firmalar Avrupalı teknoloji geliştirici firmaların ürünlerini ve patentlerini kopyalama devam ediyor. Son olarak 15-19 Ekim tarihleri arasında Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi (NECC) Şangay’da gerçekleşen Itma Asia Fuar etkinliğinde, İsviçre merkezli Jakob Müller AG’nin patentli makineleri Çinli 3 firma tarafından kopyalandığı tespit edildi. Fuar bünyesinde bulunan fikri mülkiyet hakları sahiplerinin yasal çıkarlarını korumak amacıyla, fikri mülkiyet hakları ofisine başvuruda bulunan Jakob Müller AG,patent ihlali ile kopya makine üretimi gerçekleştirdiğini tespit ettiği Dah Heer, DKY ve Huibang isimli firmalara karşı harekete geçti

Patent ihlaline karşı süreç başladı

Fikri mülkiyet hakları ofisi, isimleri Dah Heer, DKY ve Huibang olan bu üç şirkete karşı ifade vermeleri için 24 saatlik bir zaman sınırı verdi. Bunlardan Dah Heer kuralları ihlal eden sistemini aktif olarak kaldırdı. DKY ve Huibang da verilen süre içerisinde karşı savunma vererek sistemin kendilerine ait olduğunu bildirdiler. Fikri mülkiyet Ofisi bu ifadeleri değerlendirdi daha sonra fikri mülkiyet hakları Bürosu ilgili sistemlerin patentinin Jakob Müller AG'ye ait olduğunu ve fuar sırasında sergilenemeyeği kararını vererek Kopya üretim yapılan makinelerin sergilenmesini durdurdu.

Avrupalı Makinecilerin Kabusu Kopya

Avrupalı teknoloji geliştiricileri Patentli sistemlerinin kopyalanmasına karşı İtma ve İtma Asia fuarlarının yanı sıra Avrupa’da düzenlenen etkinliklerde çok etkili önlemler alsa da kopya üretimin ününe bir türlü geçemiyor. Büyük miktarda kaynaklarını Ar-Ge için ayıran firmaların geliştirdikleri teknolojiler özellikle uzak doğu merkezli firmalar tarafından anında kopya edilerek Avrupa’lı orijinal markaların yarı fiyatına muadil makineyi piyasaya sunabiliyorlar. İtma Asia fuarının önceki editasyonunda Türk firma Ağteks makinenin geliştirmiş olduğu patentli sistemi yine Çin merkezli bir firma tarafından kopyalanmış ve fuarda sergilenmişti.

Bernhard Engesser teşekkür etti

Bernhard Engesser fikri mülkiyet hakları ofisindeki ilgili avukatlara teşekkür etti ve Jakob Müller AG şirketi ayrıca patent ihlallerine karşı yüksek öncelikle hareket edeceğini vurguluyor. Jakob Müller AG ve ilgili şirketler, ilgili şirketlere karşı eylemde bulunma hakkını saklı tutuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.