Artık Zaman Tahmin Edilebilecek

Son dönemde popülerliği artmaya başlayan Kestirimci Bakım, ani oluşan arızaları yüzde 70-75 oranında azaltırken, işgücü ve üretim kaybını yüzde 35-45 oranında azaltıyor.

  14 Ocak 2020 09:25 Salı
Artık Zaman Tahmin Edilebilecek

Makine arızaları, bakım ve onarımı imalat sanayisinin önemli gider kalemlerinden birini oluşturuyor. Teknik sorun üretimin durmasına neden olduğunda ise ortaya çıkan maliyet çok daha büyük oluyor. Son dönemde popülerliği artmaya başlayan Kestirimci Bakım ise ani oluşan arızaları yüzde 70-75 oranında azaltırken, işgücü ve üretim kaybında kullanıcısına yüzde 35-45 oranında tasarruf sağlıyor.

Tecrübeli ve Eğitimli Kişiler Tarafından Yapılmalı

Konuya ilişkin açıklama yapan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu verdikleri bu hizmet nedeniyle şirketlere ciddi katkılar sunduklarını aktardı. Makinenin tam olarak ne zaman duracağını ya da arızalanacağını önden haber veren Kestirimci Bakımın sanayinin işini oldukça kolaylaştırdığını dile getiren Aydoğdu, bunun tecrübeli ve eğitim almış kişiler tarafından yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Aydoğdu, “Biz Tezmaksan olarak makinalarınızın ömrünü uzatmak ve firmalarının kar-zarar dengesini korumak için gerekli ekipmana ve tecrübeye sahibiz” ifadelerini kullandı.

Etkili Planlama

Datalar, sensör izleme ve makine koşulları dikkate alınarak olası bir arıza çıkabilme ihtimalini hesaplayan Kestirimci Bakım, izlenimleri sayesinde düzeltici önlemleriyle en etkili şekilde planlama yapabiliyor. Ayrıca plansız duruş sürelerini önleyebilen ve personelle beraber kaynak kullanımlarını önemli ölçüde azaltabilen Kestirimci Bakım, geçmiş sorunlardaki bilgileri depolayarak gelecekteki olayları tahmin edebiliyor.

 

Kestirimci Bakımın Firmalara Sağladığı Avantajlar

Ani oluşan arızaları %70-75 oranında azaltıyor

Bakım onarım maliyetlerini %25-30 oranında düşürüyor

İşgücü ve üretim kaybının %35-45 oranında önüne geçiyor

Verimsiz çalışan makinalardan dolayı kaynaklanan enerji kaybını % 40 oranında azaltıyor

Bakım ve onarım için gerekli stok maliyetini düşürüyor

Üretim kapasitesini %20-25 oranında arttırıyor


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.