Andritz Group’dan Rekor Büyüme

Nonwoven teknolojilerinin önde gelen üreticisi Andritz Group yılsonu değerlendirme raporunu yayınladı.

  18 Mart 2013 22:44 Pazartesi
Andritz Group’dan Rekor Büyüme

Perfojet ve Küsters markalarıyla nonwoven sektöründe etkin bir konumda bulunan Andritz Grup 2011 yılı satış rakamlarını açıkladı. Rekor büyüme rakamlarına ulaşan grup, faaliyet gösterdiği her alanda önemli satışlar gerçekleştirdi. Bünyesinde barındırdığı iki nonwoven üretim markasıyla küresel çapta satış yapan firmanın dünya genelinde 2.400 kalenderleme makinası ve 160 tane komple üretim hattı bulunuyor.

Nonwoven üretimi dışında bir çok alanda da faaliyet gösteren grup; uluslararası alanda ANDRITZ HYDRO ile hidroelektrik istasyonları, ANDRITZ PULP & PAPER ile selüloz ve kağıt sanayi, ANDRITZ SEPARATION ile katı sıvı atıkları ayırma, ANDRITZ METALS ile çelik endüstrisi, ANDRITZ FEED & BIOFUEL ile de hayvan yemi ve bio-yakıt üretimi alanlarında hizmet ve servis sunuyor. Dünya genelinde 180’den fazla üretim tesisi bulunan Andritz, 16.750 aktif çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Yer aldığı segmentlerde başarılı bir çizgisi olan grubun, yıllık faaliyet raporuna göre satışları toplamı 4.596 milyar Euro’ya ulaştı.

Satışların artmasının en önemli nedeni, kağıt sanayinde yaşanan gelişmeler olarak aktarılırken bu alanda yapılan faaliyetler sonucu satışlar, 2010 yılına göre yüzde 67.9 artışla 1,855.9 milyar Euro olarak gerçekleşti. Hidro, ayrıştırma segmentleri ve metal endüstrisinde de satış artışı yakalamayı başaran grubun sipariş alımı geçen seneye oranla yüzde 38,1 artarak, 5,706.9 milyar Euro oldu. 2011 yılında bekleyen siparişler ise yüzde 26 artışla 6,583.1 Milyar Euro seviyesine ulaştı.

Geçen seneye göre başarılı bir yıl geçiren Andritz Group’un net karı küçük sermaye hisseleri hariç 230,7 Milyon Euro tutarında gerçekleşti. Özkaynaklarında da sürekli olarak artış gösteren Andritz, genel kurul toplantısında hisse başına düşen temettü oranını 1.70 Euro’dan, 2.20 Euro’ya çıkarma kararı aldı.

Andritz Group Başkanı ve CEO’su Wolfgang Leitner, yeni yılda iş beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Belirsiz genel ekonomik koşullara rağmen, hizmet verdikleri pazarlarda daima sağlam projelerle hareket ettiklerini ifade eden Leitner, 2012 yılında da faaliyet alanlarını genişleteceklerini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.