''Yeterli Kapasitemiz Var, Üretim Sorunumuz Yok''

Küresel ölçekteki alım gruplarının temsilcileriyle deprem sonrası gelişmeleri değerlendiren TGSD yönetiminden dünyaya net mesaj: Yeterli kapasitemiz var, üretim sorunumuz yok.

  05 Nisan 2023 08:56 Çarşamba
''Yeterli Kapasitemiz Var, Üretim Sorunumuz Yok''

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği TGSD Yönetimi deprem sonrası durumu birinci ağızdan anlatmak için Inditex, H&M, Bestseller, Spring Near East Manufacturing, C&A, Tesco’nun da aralarında bulunduğu 23 alım ofisi temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya katılan temsilciler, deprem öncesi verdikleri siparişleri Türkiye’den alma konusunda kararlı olduklarını bildirdiler.

Kahramanmaraş’taki Siparişleri Başka İllere Kaydırdık

TGSD Başkanı Ramazan Kaya, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya gibi illerin tekstil ve hazır giyim üretimi için önemli merkezler olduğunu hatırlattı. Bölgedeki üç bine yakın tekstil ve hazır giyim işletmesinde yaklaşık 350 bin kişinin istihdam edildiğini bildiren Kaya, şunları söyledi:

“Depremlerin ardından Türkiye’nin hazır giyim siparişleriyle ilgili taahhütlerini yerine getirip getiremeyeceği konusunda bir takım soru işaretleri oluştuğunu gördük. Oysa depremlerde binası yıkılan işletme sayısı çok az. Fiziki üretim alt yapımız duruyor. Üretim tesislerinde doğalgaz, elektrik ve su olanakları büyük ölçüde sağlandı. Mart sonuna kadar fiziki hasarlar da onarılacak. Ancak istihdamda yaşanan kaybın telafisi biraz zaman alacak. Bölgede üretimin deprem öncesi düzeye gelmesi 3-4 ayı bulabilecek. Ama zaten sektörde belli bir kapasite fazlası var.

Bu süreçte taahhütlerimizi diğer illerdeki uygun kapasite ile karşılayabilecek durumdayız.  Örneğin iplik, denim ve dokuma yönünden önemli bir merkez olan Kahramanmaraş’taki siparişlerin bir kısmını zaten başka illere kaydırdık. Dolayısıyla siparişlerde sorun olmayacak. Yeterli kapasitemiz var, üretim sorunumuz yok. Biz bu işin üstesinden rahatlıkla gelebiliriz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.