Yeşim Grup’ta “Nasıl iyi Olabiliriz?” Konuşuldu

Yeşim Grup’ta “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”ne özel organize edilen “Mizahın İyileştirici Gücü’’ söyleşisi, Yeşim’lilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

  23 Mayıs 2023 09:00 Salı
Yeşim Grup’ta “Nasıl iyi Olabiliriz?” Konuşuldu

Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, son zamanlarda yaşanan üzücü olaylardan herkesin çok etkilendiğinin altını çizerek, “Ama hayat, tüm sıkıntılarımıza rağmen bir şekilde devam ediyor. Bu noktada da bizler, bu özel günde sizlerle bir araya gelerek “nasıl iyi olabiliriz?” bunu konuşmak istedik. Bu yüzden tüm dünyada anlamlı etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için biz de özel ve anlamlı bir konu seçerek biraz umut vermeyi hedefledik” diye konuştu. Zehra Ömeroğlu, “Mizah, aslında olaylarla aranıza mesafe koymanızı; olaylara biraz uzaktan bakmanızı gerektiriyor. Çünkü çok empati yaptığınızda mizah üretemiyorsunuz. Ama böyle felaketlerde aranıza yeterince mesafe koyamıyorsunuz, neticede canınız yanıyor, herkes bunu çok derinden hissediyor. O yüzden bu tarz konularda bir şey üretmek çok zor. Fakat mizahın ve karikatürün tek bir fonksiyonu yok; tek amacı güldürmek değil, aynı zamanda da düşündürmek. Bence mizahın iyileştirici gücü de buradan geliyor. Artık kaldıramaz duruma geldiğinizde birinin başka bir gözle size bir şeyi göstermesi, bir an için de olsa o olayın dışına çıkmanızı ve o olayı başka bir açıdan algılayıp biraz da olsa hafiflemenizi ya da o dayanışmayı hissetmenizi sağlıyor” dedi.

Ömeroğlu, geliri depremzedelere bağışlanmak üzere sergi çalışmaları yaptıklarını ve çadırkentlerde yaşayan çocuklar için bir projeleri olduğunu belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.