Türkiye Nonwoven Üretiminde Artan Öneme Sahip

Dilo Group CEO’su Johann Philipp Dilo, Türk non-woven endüstrisinin uzun vadede yüksek büyüme oranlarını yakalayabileceğini aktardı.

  05 Nisan 2022 08:50 Salı
Türkiye Nonwoven Üretiminde Artan Öneme Sahip

Teknoloji üreticisi DiloGroup, nonwoven süreçleri ve her tür kesik elyaf ürünü için üretim hatları sağlıyor. DiloSpinnbau, DiloTemafa, DiloMachines ve DiloSystems ile uzun bir geçmişe sahip olan DiloGroup, iğneli nonwoven üretimi için gereken eksiksiz makine yelpazesini ve partnerleri ile birlikte termo-bağlama ve su ile bağlama nonwoven teknolojilerini sunuyor. Dilo Group CEO'su Bay Johann Philipp Dilo ile şirket operasyonları, spesifik teknolojiler ve müşteri çözümleri konularında bir röportaj gerçekleştirdik.

S. Dilo Group olarak nonwoven endüstrisi için ne gibi yenilikçi teknolojiler üretiyorsunuz?

C. Bay Johann Philipp Dilo, CEO- Kapasite, ürün kalitesi, güvenilirlik ve verimlilik açısından standart makine yelpazesi için sürekli geliştirme sürecinin yanı sıra, önümüzdeki iki yıl için yeni teknolojilerin geliştirilmesine odaklanılacaktır. Eklemeli üretimler, değişen kütle ve kalınlıktaki sabit bir malzeme ekseninde 3 boyutlu elyaf dağılımı temelinde şekillendirilecek düşük ağırlıkta kalıplanan otomotiv parçaları için özel bir işleve sahip olacaktır.. 3D-Lofter, çalışma eni üzerinde 30 mm lik segmentlere ayrılan artışlarla aerodinamik tülbent oluşum işlemi uygular.

Ayrıca, daha iyi üretim hattı verimliliği, parametrelerin kontrolü, kalite ve kullanım kolaylığı için Siemens yazılım ve teknolojisine dayalı IoT çözümleri talep edilmektedir. Sensörler, tekstil ürününün yanı sıra makine elemanlarının güvenlik ve kalite parametrelerinin izlenmesine destek olur. Yaşanan olası problemler yalnız önleyici bakım kaynaklı değil aynı zamanda öngörülebilir bakım ile de ilişiklendirebilir.

S. Dilo Group’un ürün gamı hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

C. Bay Johann Philipp Dilo, CEO- DiloGroup, iğneleme hatlarında uzman ve lider kuruluş olarak dokunmamış kumaşların üretimi için komple üretim hatları sunar, aynı zamanda DiloGroup'un ilgili partnerleriyle birlikte sunduğu termo-bağlama, termo-füzyon, su ile bağlama ve kimyasal bağlama gibi diğer konsolidasyon teknolojileri için de komple hatlar sunar. Pazara yönelik tipik bir iğneleme hattı, herhangi bir elyaf ve ürün için balya açma, harmanlama, tarak besleyici, taraklama, çapraz serme ve çeşitli iğneleme türlerini içerir.

S. Nonwoven teknolojisinin günümüzde geldiği noktayı nasıl değerlendirirsiniz? Medikal ve özellikle hijyen sektörünü bu anlamda örneklendirerek konuyu açıklar mısınız?

C. Bay Johann Philipp Dilo, CEO- Dokunmamış kumaşlar için çeşitli tülbent oluşturma ve konsolidasyon teknolojilerinin göreceli önemi ile ilgili olarak, iğnelemenin onlarca yıldır herhangi bir kesik elyaf ürünü için en çok yönlü seçenek olduğu ve lider pozisyonunu muhafaza ettiği aşikardır. Bununla birlikte, son yıllarda, yüksek tıbbi ve hijyen malzemesi tüketimi ile mevcut pandemi koşullarında daha da artan su ile bağlama teknolojisi ile daha yüksek bir büyüme oranı ilişkilendirilmiştir. Dilo, bu su ile bağlama endüstrisi için partnerimiz SICAM ile birlikte genel kontrat yükleyici olarak komple hatlar sunmaktadır.

S. Müşterilerinize sunduğunuz kompakt üretim hatlarının yanında üretim hatlarına entegre ettiğiniz spesifik çözümler ve teknolojiler hakkında bilgi verebilir misiniz?

C. Bay Johann Philipp Dilo, CEO- Kesik elyaf işlemek için çoğu iğneleme hattı, tülbent oluşturma için tarak/çapraz serici çözümleri uygular. DiloGroup mühendisleri, üretim hızı ve kalitesi ile ilgili ihtiyaç ve gereksinimlerin müşteri profillerine uyarlanmış çözümler tasarlar. Toz filtreleme, taraklama ve çapraz serici teknolojileri için hava sistemleri mühendisliği de dahil olmak üzere balya açma ve harmanlamaya kadar eksiksiz ekipman dizisi, hız ve düzgün tülbent yüzeyi açısından birinci sınıf bir konuma sahiptir. Aynı şekilde, herhangi bir iğneleme modu, boyutu ve hızındaki iğneleme makinaları, görülebilir çarpık iğne tabla dizaynlarını önlemek amacıyla özel yazılımımız tarafından geliştirilen yeni geliştirilmiş iğne dağılım şemaları ile üstün bir yüzey kalitesi oluşturur. Hatta bulunan tüm makineler, yüksek derecede güvenilirlik, düşük enerji tüketimi ve bakım kolaylığı ile uzun vadeli olarak tasarlanmıştır. Özel cihazlar, hat operatörlerine yardımcı olmak için tasarlanmış operasyon bilgisayarı desteğiyle elyaf hazırlama, tülbent oluşturma ve iğneleme makinelerinin temizlenmesine yardımcı olur ve bakım maliyetlerini asgariye indirir.

S. Üretimini gerçekleştirdiğiniz makinaları baz alırsak Türkiye ve dünya pazarında nasıl bir konuma sahipsiniz?

C. Bay Johann Philipp Dilo, CEO- Dilo makineleri Almanya'da üretilir. Ürün geliştirme ve üretimleri için birçok konusunda uzman eğitimli profesyonel gerekirken ihtiyaç duyulan servis, yedek parça tedariği, elektronik ve performansın tele-diagnostik ile izlenirken servis teknisyenleri ekibimiz tarafından denetlenmektedir.Türkiye, son yıllarda pazar payını önemli ölçüde artıran tekstil üretimi için büyük ve önemli bir ülkedir. Türkiye, nonwoven ve üretimi konusunda özel bir uzmanlık ve bilgi birikimine sahip ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle, uzun vadede Türk nonwoven endüstrisi için yüksek büyüme oranlarının beklenebileceği öngörülebilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.