Trützschler Tarak Garnitürleri, Neubulach'taki Tesisini Büyütüyor

Yeşil büyüme: Tarak Garnitürleri işinde teknoloji lideri ek istihdam yaratıyor / Şirket, tesis büyümesi için iklim-nötr hedefine odaklanıyor.

  24 Mart 2023 09:07 Cuma
Trützschler Tarak Garnitürleri, Neubulach'taki Tesisini Büyütüyor

Tekstil ipliği işleme için yüksek performanslı tarak garnitürleri üretiminde teknoloji lideri olan Trützschler Tarak Garnitürleri (TCC), Almanya Neubulach'taki tesisini büyütüyor. Uluslararası tekstil makineleri endüstrisinin tedarikçisi, on iki milyon avroluk yatırımla üretim, depo ve ofis kapasitelerini büyütüyor. Önümüzdeki kış ayları içinde temel atma töreni yapılacak.

Yeni binaya taşınma 2024 yılı için planlanıyor. TCC, süreç akışlarını optimize ederken aynı zamanda tesisteki hizmet yelpazesini büyütecek ve üretim sıklığını arttıracak. Trützschler, yeni personel istihdam ederek ve Neubulach tesisinde teknik stajyer eğitimleri vererek, ihtiyaç duyulan ek istihdamı kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyor. TCC, Almanya'da 130'dan fazla kişiye istihdam sağlıyor ve aynı zamanda dünya çapında Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Türkiye ve ABD'deki merkezlerde 220 kişiyi kapsayan iş gücüne de sahip.

Siteyi Güçlendirme Çalışmaları

Genel Müdür Peter Gäbler, "Burada, Neubulach'taki işletmemizi büyüterek, bu alandaki varlığımızı ve küresel pazardaki lider konumumuzu da pekiştiriyoruz" diyor. Trützschler Grubu SE ayrıca, Eğirme, Tarak Garnitürleri ve Dokunmamış Kumaşlar iş birimleri için 100.000 metrekareden büyük yeni bir tesis inşa etmek üzere Hindistan'da yatırım yapıyor. Gäbler, "Yabancı şirketlerimiz Grubun başarısına çok önemli bir katkı sağladığından, dünya çapındaki müşteriye yakın olmak önemlidir" diyor.

TCC, 2021 yılında bir rekor satış sonucu daha elde etti. İplikhanelerde elyaf taraklama ve dokunmamış kumaş üretiminde taraklama için teknoloji bileşenlerine olan talep çok önemli ölçüde artış gösterdi. Bobinlere sarılan ve dünyanın dört bir yanındaki müşteriler için üretilen çelik testere dişli teller, üretim süreçlerinde kullanıldıkça en sonunda kullanışsız hale gelir –sonuç olarak bunların düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Bu nedenle daha fazla büyüme için 2022 ve sonrası hedefleniyor.

Yeni bina, depo ve lojistik alanını 600 metrekare genişleterek 2.800 metrekare toplam alana ulaşacak. Yeni salonun optimize edilmiş taslağında, modern bir depo sistemi, depolama kapasitesini iki katına çıkaracak. Testere dişli teller için bobinler için tam otomasyonlu bir depo da yer alacak. İnşaat aşamasında, lojistik ve nakliye geçici olarak Pforzheim-Büchenbronn'a sevk edilecektir.

Bölgeye İyi Entegrasyon

Genel olarak, üretim alanı 4.000 metrekareden 5.400 metrekareye çıkarılacak. Bu, süreç akışlarının optimize edilmesini sağlayacaktır. Ofis alanı 1.000 metrekareye kadar arttırılacak. Binanın ek bir katı, yönetim ve satış için modern iş alanları sağlayacaktır.

Yeni bina ayrıca yük araçlarının trafiği için giriş ve çıkış hatlarını iyileştirecek. Bu, gürültü emisyonları ve diğer faktörler açısından yerel mahalleler için çok önemli ölçüde rahatlama sağlayacaktır. Bölgeye iyi bir entegrasyon Trützschler için çok önemlidir. Planlama, inşaat ve iklimlendirme teknolojisine yönelik tüm sözleşmeler yerel şirketlere tahsis edildi.

Gelecekte TCC, Neubulach'taki üretim tesisini iklim-nötr bir şekilde işletecek. Bu, Trützschler Grubunun iddialı iklim hedeflerine ulaşılmasına yönelik önemli bir ilerleme katkısı sağlayacaktır. Yeni üretim tesisi, enerji verimliliği ve iklim koruması için en yüksek gereksinimleri karşılayacaktır. Isıtma, süreç ısı geri kazanımı ve jeotermal enerji ile sağlanmaktadır. Ayrıca şirket kendi güneş panelleri ile yeşil elektrik üretiyor.

Trützschler Hakkında:

Trützschler Grubu SE, merkezi Mönchengladbach, Almanya'da bulunan bir Alman tekstil makineleri üreticisidir. Şirket dört iş birimine ayrılmıştır: Eğirme, Dokunmamış Kumaşlar, Sentetik Elyaflar ve Tarak Garnitürleri. Trützschler makineleri, kurulumları ve aksesuarları dünya çapında on lokasyonda üretilmekte ve geliştirilmektedir. Buna Almanya'daki (Dülmen, Egelsbach, Mönchengladbach, Neubulach) dört fabrikanın yanı sıra Çin (Jiaxing ve Şangay), Hindistan (Ahmedabad), ABD (Charlotte), Brezilya (Curitiba) ve İsviçre'deki (Winterthur) tesisler dâhildir. Türkiye, Meksika, Özbekistan ve Vietnam'daki hizmet firmaları ve Pakistan, Bangladeş ve Endonezya'daki servis merkezleri, tekstil işleme endüstrisi için kilit bölgelerde müşteriye yakınlık sağlıyor. Daha fazla bilgi için şirket web sitesini ziyaret edin.

Neubulach'taki yan kuruluş Trützschler Tarak Garnitürleri, uluslararası tekstil makineleri endüstrisinde kullanılan taraklar ve taraklama silindirleri için yüksek performanslı tarak garnitürleri üretiminde dünya lideridir. Almanya'da 130 çalışan dâhil olmak üzere dünya çapında 350'den fazla çalışan Trützschler Grubu'nun Tarak Garnitürleri bölümünde çalışıyor. Bu büyüme ile Neubulach'taki çalışan sayısı çok önemli ölçüde artacak. Bu, teknik stajyer eğitimlerine katılmak isteyen genç beyinler için yeni fırsatlar açar. Önümüzdeki yıllarda Trützschler Tarak Garnitürleri, üretim teknolojisinde uzmanlaşmış endüstriyel mekanik, endüstriyel memur ve depo lojistiği uzmanı gibi roller için teknik stajyerler istihdam edecek. Daha fazla bilgi şirket web sitesinde bulunabilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.