Temel Bir Pazara Dair İçgörüler

my TEXTILE NEWS Yazı İşleri Müdürü Ulrike Schlenker, KARL MAYER (H.K.) Genel Müdürü Kevin Socha ile Hindistan ITME 2022'ye ilişkin katılımları hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

  26 Şubat 2023 10:52 Pazar
Temel Bir Pazara Dair İçgörüler

Haber Merkezi-Hasan Keleşer

Ana odak noktası Hindistan pazarıydı ve bu pazarın firma için önemi üzerindeydi. Röportajda kapsamlı ürün yelpazesi ve temel endüstriler mercek altına alındı. Ayrıca müşteri hizmetleri, çevrim içi web mağazası ve KARL MAYER Akademi üzerinde durulan konular arasında yer aldı.

Hindistan, KARL MAYER GRUBU için önemli bir pazar. Bu, Hindistan ITME 2022'de küresel aktörün standı ile bir kez daha ortaya kondu. Fuar, Hindistan tekstil endüstrisinin ihtiyaçlarına cevap verdi ve hızlı bir şekilde popüler bir buluşma noktası haline geldi.

S. Ulrike Schlenker- my TEXTILE NEWS Yazı İşleri Müdürü:  KARL MAYER GRUBU için Hindistan pazarının önemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

C. Kevin Socha- Genel Müdür: Hindistan, büyük nüfusu nedeniyle, tüm uluslararası tekstil makineleri üreticileri için olduğu gibi, KARL MAYER GRUBU için de önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca sınır koşulları da uygundur. Uzun bir tekstil geleneğine sahip olan bu ülkede, büyük pamuk ve polyester tedarikçileri bulunmakta ve işgücü’nde azalma yaşanmamaktadır. Bununla birlikte, endüstri hükümet tarafından teşvik edilerek daha fazla ihracat odaklı olsaydı, tekstil işi daha hızlı büyüyebilirdi.

Bununla birlikte, Hindistan, özellikle giyim sektöründe kullanılan çözgülü örme makineleri ile işletmesi için son yıllarda tüm KARL MAYER GRUBU içinde önemini artırmaktadır. Sentetik filamentler burada giderek daha fazla kullanılmaktadır. Örgü makineleri, onları işlemek için yaratılmıştır. Teşvik sistemleri ve hedefli bir destek politikası ile Hindistan hükümeti, Hindistan hazır giyim endüstrisindeki sentetik kumaş pazarını daha da genişletmek istiyor.

Mevcut küresel durum bu gelişmeyi destekliyor. Çok uluslu markalar uygun maliyetli ve yüksek kaliteli teklifler arayışında ve bunları Hindistanlı kaliteli örme kumaş tedarikçilerinde bulabilir. Bu talebi karşılamak için mevcut kurulu kapasiteler çeşitli çözgülü örme makinelerine yatırım yapılarak çeşitlendirilebilir ve genişletilebilir.

KARL MAYER GRUBU'nun çözgü hazırlama İş Birimi, Hindistan'da uzun yıllardır başarılı bir şekilde yer almaktadır ve ayrıca Hindistan'daki pazarlarında bir optimistik bir hava ve iyi bir yatırım ortamı deneyimlemektedir. Bunun nedenleri aynı zamanda değer zinciri içinde Çin'den uzak ve alternatif tedarikçilere yönelik kaynak edinme davranışındaki değişiklikler ve ayrıca eyalet ve yerel yönetimlerin destek programlarına dayanmaktadır.

Hindistan, KARL MAYER GRUBU'nun STOLL düz örgü makinesi işi için önemli bir satış bölgesi, ancak örneğin Türkiye gibi klasik hacimli bir pazar değil. Güçlü rekabet karşısında açık bir strateji izleniyor: STOLL, müşterileri için mükemmel fiyat-performans oranı ve tam kapsamlı hizmet sunan makinelerle puan kazanıyor. Teknik desteğin yanı sıra, çeşitli lokasyonlara sahip KARL MAYER STOLL Hindistan'da eğitim kursları, tekstil-teknolojik danışmanlık ve makinelere sahip bir teşhir salonu bulunmaktadır.

S. Ulrike Schlenker- my TEXTILE NEWS Yazı İşleri Müdürü:  KARL MAYER GRUBU, Hindistan pazarının öneminin hakkını nasıl veriyor?

C. Kevin Socha- Genel Müdür: İki yan kuruluşumuzla güçlü bir yerel varlığımız var. KARL MAYER STOLL Hindistan Private Limited; Mumbai, Noida, Ludhiana, Tiruppur ve Surat'taki lokasyonlarda faaliyet gösteriyor ve bu lokasyonların bazılarındaki showroom'larda müşterilere hizmetler, hızlı yedek parça teslimatı, Akademi aracılığıyla eğitim ve makine sunumları sağlıyor. KARL MAYER GRUBU, Ahmedabad'da ayrıca KARL MAYER Tekstil Makineleri Hindistan Private Limited özelinde kendi üretim tesisini sürdürmektedir. Burası, Hindistan pazarı için ISOWARP konik çözgü makinesinin imal edildiği yerdir. Müşteriler, KARL MAYER tarafından üretilen tüm ürünlerin yüksek kalitesinden ve ayrıca ulusal para birimine yatırım yapmanın avantajlarından ve yedek parça temini ve desteğindeki güvenilirlikten yararlanır.

KARL MAYER GRUBU, yetkin ve hızlı destek sağlamak amacıyla tüm iş birimleri için birbirine sıkı sıkıya bağlı bir hizmet ağına da güvenebilir. Hindistan'da çevrimiçi yedek parça alımı için web mağazası teklifimizi genişlettik. Artık, Hintli çözgülü örme müşterilerine ek olarak, çözgü hazırlık müşterileri de bir fare tıklaması uzağında en önemli parçaların tedarikini edinebiliyor.

S. Ulrike Schlenker- my TEXTILE NEWS Yazı İşleri Müdürü: Hindistan'daki en umut vaad eden pazarlar hangileri?

C. Kevin Socha- Genel Müdür: Hindistan'daki çözgülü örme işi şimdiye kadar giyim, koruyucu file ve ayakkabı kumaşları için triko kumaşlar tarafından domine edildi. Önümüzdeki dönemde aktif ve spor giyime yönelik ürünler ile iç giyimde kullanılan danteller, ev tekstili, jakarlı kumaşlar, elastik ve katı giyim tekstilleri gibi diğer örme kumaşlara olan talebin artmasını bekliyoruz. Ev tekstili pazarında, özellikle pamuklu havlu sektöründe dokuma muadillerine kıyasla sürdürülebilirlik ve verimlilik açısından alternatifler sunuyoruz. Tekstil gölgeleme çözümleri sektörü de, yalnızca Hindistan'daki iklim koşulları dikkate alındığında umut vericidir.

Giyim ve ayakkabı kumaş pazarları da örgü makineleri sektörü için son derece ilgi çekici. Teknik örme kumaşların en önemli müşterileri, -jeotekstillerin özellikle karayolu ve demiryolu ağı yapımında sağlam köklerine dayanan- inşaat sektörü ve rüzgar enerjisi sektörüdür. Rüzgar enerjisi üretiminde, rüzgar türbinlerinin kanatlarındaki kompozitler için takviye olarak çok eksenli kumaşlar kullanılmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.