TC 19i, Karşılaştırmalı Testlerde İsviçreli Rakip Taraklama İşletmesinden Başarılı

Öncü Türk iplik üreticisi İskur’a göre, TC 19 İsviçreli rakibinin en son yüksek performanslı taraklama işletmesine kıyasla daha az fireyle yüksek üretim ve daha sürdürülebilir kalite sunuyor.

  26 Nisan 2022 16:25 Salı
TC 19i, Karşılaştırmalı Testlerde İsviçreli Rakip Taraklama İşletmesinden Başarılı

İskur Grup Genel Müdürü Hakan Karagöl, “Bir sonraki projemiz için bilinçli bir karar vermek istediğimiz için tesislerimizde TC 19i'nin İsviçreli rakip taraklama işletmesiyle daha verimli bir deneme sürecinden geçtik.’’dedi. Amaç, mümkün olan en olası kalite verileri ve işletme maliyetleri ile mümkün olan en yüksek üretim değerlerine ulaşmaktı. İplikten kumaşa maliyet karşılaştırması ve kalite analizi temelinde Iskur, eğirme hazırlık hattında artık Trützschler'in lehinde.

TC 19i: Yüz Altmış Bin Dolar Net Maliyet

TC 19i'nin daha iyi performans ve kaliteye ulaştığı aylar içinde yapılan karşılaştırmalı testlerden sonra, İsviçreli rakip taraklama işletmesinin sürekli olarak elden geçirilmesi ve yeniden yapılandırılması gerekirken, son denemeler 2022'nin başında gerçekleşti. İlk denemede, pamuk ve pamuk geri dönüşüm karışımından elde edilen Ne 6,5 rotor ipliği üretiminde her iki taraklama tesisi de 180 kg/saat hızında çalıştı. Her iki rakip de şimdi karşılaştırılabilir kaliteye (IPI) ulaştı ve son kumaş ürünü her ikisi için de müşteri beklentilerini karşıladı. Ancak, TC 19i önemli ölçüde daha az gereksiz elyaf telefine ulaştı – %4'ten fazla! Rakibine kıyasla TC 19i'yi çalıştırmanın maliyet tasarrufu, enerji tüketimi ve bakım masrafları gibi diğer hususları da içeren yılda 160.000 $'dır.

Her Koşulda TC 19i, Rakiplerinden Açık Ara Önde

İkinci denemede üretim hedefi 250 kg/saate yükseltildi. Bazı ayarlamalardan sonra rakip taraklama işletmesi artık TC 19i gibi karşılaştırılabilir atık seviyelerinde çalışabildi. Ancak, TC 19i'nin IPI sonuçları yaklaşık %30 daha düşük, iplik kopuşları yaklaşık %60 ve daha net kesimler %45 daha düşüktü. TC 19i, aynı zaman diliminde yaklaşık 850 kg daha fazla üretti. “İsviçre kartının IPI değerlerinin ve fire yüzdesinin günden güne daha fazla farklılık gösterdiğini, Trützschler TC 19i kalite ve fire değerlerinin ise nispeten sabit kaldığını gözlemledik. TC 19i'nin kumaşı, hem 180 kg/sa hem de 250 kg/sa denemesinden sonra beklentilerimizi tamamen karşıladı. Buna karşılık 250 kg/saatte rakip taraklama işletmesinin üretiminden kaynaklanan kumaş artık referans kumaşımıza uymuyordu’’ dedi müşteri ve sözlerini noktaladı.

İsviçreli rakip, en son taraklarının 1,5 m çalışma genişliği, 40 aktif üst tabla ve en geniş aktif tarama alanı nedeniyle piyasadaki en yüksek üretimi sağladığını iddia ediyor. Bu karşılaştırmalı denemelerin sonuçları bir kez daha gösteriyor ki, tek başına hacim her zaman fark yaratmaz. TC 19i'nin zekası – üretim sırasında tarama aralığının kalıcı, otomatik optimizasyonu ve telef ayrıştırma işleminin otomatik tanıma ve ayarlanma işlemi dahil- daha iyi verilere imkan sağlar. TC 19i, mümkün olan en iyi kalite ve telef ayrıştırma ile yüksek üretimin yanı sıra doğrudan karşılaştırmada daha düşük enerji tüketimi sağlar.

Trützschler Hakkında

Trützschler Group SE, merkezi Mönchengladbach, Almanya'da bulunan bir Alman tekstil makine üreticisidir. Şirket dört iş birimine bölünmüştür: Eğirme, Dokunmamış Kumaşlar, ManMade Elyaflar ve Taraklama. Trützschler makineleri, tesisatları ve aksesuarları dünya çapında on lokasyonda üretilmekte ve geliştirilmektedir. Bu, Almanya'daki (Dülmen, Egelsbach, Mönchengladbach, Neubulach) dört fabrikanın yanı sıra Çin (Jiaxing ve Şanghay), Hindistan (Ahmedabad), ABD (Charlotte), Brezilya (Curitiba) ve İsviçre'deki (Winterthur) tesisleri içermektedir. Türkiye, Meksika, Özbekistan ve Vietnam'daki hizmet şirketleri ve Pakistan, Bangladeş ve Endonezya'daki hizmet merkezleri, tekstil işleme endüstrisi için kilit bölgelerde müşteri yakınlığı sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.