Rieter'de Liderlik Değişimi

Rieter Holding Ltd. Yönetim Kurulu, Norbert Klapper'in istifasını dikkate alarak, Rieter'e verdiği hizmetler için minnettarlığını ifade ederken Thomas Oetterli'yi Rieter'in CEO'su sıfatıyla halefi olarak atadı.

  21 Mart 2023 08:30 Salı
Rieter'de Liderlik Değişimi

Dokuz yıldır Rieter'i CEO olarak yöneten Norbert Klapper, Yönetim Kurulu'na yeni profesyonel görevlerde yer almak istediğini bildirdi. Rieter Holding Ltd. Yönetim Kurulu, Norbert Klapper'in istifasını dikkate alarak, Rieter'e verdiği hizmetler için minnettarlığını ifade etti. Yönetim Kurulu, Thomas Oetterli'yi Rieter'in CEO'su sıfatıyla halefi olarak atadı.

Thomas Oetterli (53), 2006 yılında İsviçre CEO'su olarak başlayarak, daha sonra Avrupa ve Çin'den sorumlu Grup İcra Komitesi üyesi olarak ve 2016'dan 2022'ye kadar dünya lideri Schindler Grubu’nun başarılı gelişimine Grubun CEO'su olarak çok büyük bir katkı yaptı. Kapsamlı liderlik becerileri ve uzun yıllara dayanan endüstriyel ve uluslararası deneyimi ile Thomas Oetterli, Rieter'e mevcut zorluklarda küresel bir pazar lideri olarak liderlik etmek ve şirketi uzun vadede başarılı bir şekilde daha çok geliştirmek için ideal ön koşulları sağlar. 13 Mart 2023'te CEO faaliyetini Norbert Klapper'dan devralacak.

Yönetim Kurulu, Norbert Klapper'a, özellikle teknoloji liderliğini daha da güçlendirme, bileşenleri ve hizmet işini geliştirme, sistem sunumunu tamamlama açısından Rieter için yıllarca süren sıkı çalışması ve şirkete yaptığı kalıcı katkılardan dolayı teşekkür eder ve kendisine hem profesyonel hem de kişisel olarak gelecek çalışmalarında en iyisini diler.  CEO olarak görevinden ayrılmasının ardından 2023 yılı Eylül ayı sonuna kadar Kıdemli Danışman olarak Yönetim Kurulu Başkanı'nın hizmetinde olacaktır.

Thomas Oetterli de Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Teklif Edildi

Thomas Oetterli ile Rieter'in CEO'su olarak atanmasına kadar süren yoğun görüşmeler sırasında, Yönetim Kurulu, kanıtlanmış stratejik yetkinlikleri, kapsamlı endüstriyel deneyimi ve uluslararası iletişim ağı ile onun Rieter'in Yönetim Kurulu'na da önemli katkılar yapacağı ve genel profilini güçlendireceği sonucuna  vardı. İsviçre'de bir sanayi şirketi olan SFS'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak, küresel olarak faaliyet gösteren başka bir İsviçre sanayi şirketinin bakış açısından, uluslararası sanayi ortamına da aşinadır.

Yönetim Kurulu ile Grup İcra Komitesi arasında yakın işbirliği gerektiren mevcut ekonomik ve pazar koşullarında Rieter'in karşı karşıya kaldığı mevcut zorluklar değerlendirildiğnde, Yönetim Kurulu, Thomas Oetterli'nin CEO ve Yönetim Kurulu üyesi olarak tüm paydaşların avantajına ve çıkarına uyumlu olacak şekilde ikili bir fonksiyona sahip olması gerektiğini değerlendirmektedir. Bu nedenle, 20 Nisan 2023 tarihinde yapılacak bir sonraki Yıllık Olağan Genel Toplantısı’nda Thomas Oetterli'yi Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesi için teklif edecektir.

Rieter Hakkında

Rieter, iplik fabrikalarında kesikli elyaflardan iplik üretimi için sistemlerin dünyada önde gelen tedarikçisidir. Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket, doğal ve suni elyafları ve bunların karışımlarını en uygun maliyetle ipliğe dönüştürmek için kullanılan makineler, sistemler ve bileşenler geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter'in çığır açan eğirme teknolojisi, kaynak kullanımını en aza indirerek tekstil değer zincirinde sürdürülebilirliğe katkıda bulunur. Rieter, 225 yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermektedir, on ülkede 18 üretim lokasyonuna sahiptir ve yaklaşık %16,4'ü İsviçre'de bulunan yaklaşık 5.630 kişilik bir küresel işgücünü istihdam etmektedir. Rieter, SIX İsviçre Borsası'nda RIEN kısaltma adı ile kayıtlıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.