Picanol Group Rieter Holding A.G nin Hisselerini Satın Aldı

Stefaan Haspeslagh, Yıllık Genel Kurul'da Yönetim Kurulu'na seçilmek üzere önerilecek.

  31 Mart 2021 13:48 Çarşamba
Picanol Group Rieter Holding A.G nin Hisselerini Satın Aldı

Rieter Holding AG'nin 2009 yılından beri Yönetim Kurulu üyesi olan Michael Pieper, Rieter'e Artemis Beteiligungen I AG'nin % 11,5'lik blok hissesini Belçika'daki Picanol Group'a (Picanol NV)  45,4 Milyon Euro bedelle devrettiğini ve bu nedenle  15 Nisan 2021'deki Yıllık Genel Kurul'da yeniden seçilmek için aday olmayacağını bildirdi.

Michael Pieper, on yıldan fazla bir süredir Rieter çalışmalarında aktif rol oynamış ve genişleme stratejisinin önemli ölçüde şekillendirmesine yardımcı olmuştur. Rieter'e 2008 yılında ana hissedar olarak katılan yetkili o zamandan beri grubun stratejik anlamda yeniden inşasında etkin bir şekilde rol aldı.

Rieter’de Picanol Çoğunluk Hisselerinin Sahibi Oldu

Rieter Holding AG Yönetim Kurulu Başkanı Bernhard Jucker, "Rieter Group adına, Michael Pieper'e Yönetim Kurulu'ndaki son derece başarılı ve değerli çalışmaları ve hepsinden önemlisi uzun vadeli bir ana hissedar olarak bağlılığı için içten teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi. Rieter Holding AG'nin Yönetim Kurulu, 15 Nisan 2021'deki Yıllık Genel Kurul'da Stefaan Haspeslagh'ı Yönetim Kurulu'na atanmasına yönelik talebini duyurdu.

Stefaan Haspeslagh (1958 doğumlu), Belçika'daki Antwerp Üniversitesi'nden Uygulamalı Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. 2010 yılından beri Belçika Picanol Group (Picanol NV) Yönetim Kurulu Başkanı ve Finans Direktörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Stefaan Haspeslagh, Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Belçika Tessenderlo Group NV'nin Operasyon Direktörü ve Finans Direktörü 2014'ten beri. Cellpack NV, Belçika iştirakinin direktörü olarak 2001'den beri görev yapmaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanı Bernhard Jucker.  “Rieter, yeni büyük hissedar Picanol NV'yi memnuniyetle karşılıyor. Picanol'un çoğunluk hissedarı ve CEO'su Luc Tack, dört yıldır Rieter Yönetim Kurulu üyesidir. Stefaan Haspeslagh, tekstil sektöründe engin, uluslararası yönetim deneyimi ile karakterize ve sektörde çok iyi bağlantılara sahip ”, dedi.

Savio da Vandewiele Satılmıştı

Ocak ayı başında bir diğer önemli iplik makine üreticisi olan Savio Group’u da Vandewiele Group satın almıştı. Rieter hisse operasyonu yılın bir diğer önemli gelişmesi olarak kayıtlara geçti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.