Phoenox ve Sellers – Kazanan Bir Yerel Ortaklık

Phoenox Tekstiller, BTMA Üyesi Sellers Textiles Engineers tarafından halı üretimi için sağlanan iki metre genişliğinde yeni bir kesme hattı kurdu.

  20 Aralık 2022 08:36 Salı
Phoenox ve Sellers – Kazanan Bir Yerel Ortaklık

1954 yılındaki kuruluşundan bu yana bir aile şirketi olan Phoenox, perakende markaları için özgün yaratıcı döşeme tasarım konseptleri geliştiriyor. Ürünleri, büyük ölçüde çevrimiçi ve katalog odaklı işlere ek olarak, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki merkezi metropol mağazaları boyunca, satış mağazaları ve hacimli perakendeciler aracılığıyla satılmaktadır. Şirketin 24 saat parsel hizmeti her yıl yaklaşık 3, 2 milyon sipariş tedariği sağlıyor.

Hizmetler

Direktör Adrian Charles Mosley, "Biz sadece çok iyi bilinen bazı isimlerin özel etiketli tedarikçisi değiliz, aynı zamanda çok çeşitlilikte tüketici markalarına da sahibiz’’dedi ve ekledi, ‘’Müşterilerimizin çoğu, tasarım ve renk trendi öngörüsünden üretime kadar tüm hizmetlerimizden yararlanmaktadır. Aşina hizmetler aracılığıyla, belirli pazar ihtiyaçlarıyla doğru bir şekilde uyumlu ürünler ve üretim süreçleri geliştirmek için müşterilerimizle yakın bir şekilde çalışıyoruz - suya dayanıklı arkalıklardan antibakteriyel bitirime kadar her şey.” İki üretim tesisinden faaliyet gösteren Phoenox, Birleşik Krallık'ta yıllık 1,7 milyon metre zemin kaplaması üretmektedir. Toplam 1.700.000 metrekarelik kombine bir alanda, iki tesis, tafting, arka kaplama, parça baskı ve terbiye ile birlikte otomatik kesim, dikiş ve paketleme için ekipmanlandırılmıştır.

Sellers kesme hattına ek olarak, Birleşik Krallık operasyonları için yapılan diğer en yakın geçmişteki yatırımlar, üç yeni ileri tafting makinesini ve iki metreye kadar genişlikleri idare ve dakikada altı metre kaplama yapmak üzere donatılmış yüksek hızlı bir Sellers arka kaplama hattını içeriyor. Birçok ürün alanında farklı gramajlarda yıkanabilir ve boyanabilir köpükler ve çevre dostu uygulamalar uygulanmaktadır. Şirketin en yenilikçi teknoloji ürünü Chromo jet baskı proses hattı, aynı zamanda, desen başına sekiz renge kadar tasarımları işleyebilen 256 jeti ile İngiltere'de türünün tek örneğidir. Sürdürülebilirlik şirketin yaklaşımında çok ön planda yer alırken, Phoenox, yapışkan ve mürekkeplerinin çoğunu geri dönüştürür ve mümkün olan her yerde organik seçeneklerin yanı sıra geri dönüştürülmüş su kullanır.

"Bir parça boya renkli kumaş programı yürütüyoruz ve doğrudan, organik, vat ve reaktif boyalarla çalışarak yük başına 500 kg ağırlığa kadar naylon ve pamuğu boyayabiliyoruz" diyor, Mosley. “Ayrıca hesaplanabilen ve ağrılığı ölçülebilen boya tedariki de sağlıyoruz. İşlenebilen otomatik kesim makineleri ve fotoselli desen tanıma, çoğu parça kumaş yoğunluğunda yüksek hızda kesim yapmamıza müsaade eder. Yine de terbiye ve dikişte her şey ayrıntılarla ilgilidir ve ekibimiz yılların deneyimine sahiptir ve ürünlerimizi geleneksel yüksek hızlı makinelerde elle-işler.”

Hibrit Kesme Silindiri: Phoenox'taki en son Sellers serisi, yeni Hibrit Kesme Silindirinden yararlanır

Sellers Direktörü Neil Miller, "Uzun yıllar kesme silindirlerimizin yapımında iki seçenek sunduk" diye açıklıyor. “İlk 'şeritli' tip, silindir gövdesine cıvatalı spiral bıçaklar içerir ve 'kalafatlı' olarak bilinen ikincisi, makine içinde işlenmiş bir yive çok güvenli bir şekilde sabitlenen spiralleri içerir. Hibrit Kesme Silindiri, her ikisinin de avantajlarını bir araya getirerek, daha uzun tekrarlanabilir finisaj ve artırılmış katılığın yanı sıra daha iyi kesim ve daha güçlü finisaj sağlar.”

"Başlangıçtan bu yana, işletmemizin kendisini üçüncü nesil aile mülkiyetinde sürdürmesine yardımcı olan sadık, yetenekli yerel insanlarla çalışarak Yorkshire köklerimize yakın durduk" diye ekliyor, Mosley. “Sellers Textile Engineers neredeyse kapımızın eşiğinde ve uzun yıllardır güvenilir bir ortak olduğunu kanıtladı. Sellers’dan temin ettiğimiz kesme makinelerimiz, uzman operatörlerden oluşan ekibimizle birleştiğinde, çeşitli hav yüksekliklerinde ekonomik ve verimli bir şekilde iyileştirilmiş bir finisaj kalitesi sunmamızı sağlıyor.” “Sellers, Phoenox Tekstiller gibi tanınmış, ilerici ve yenilikçi bir üreticinin temel tedarikçisi olmaktan gurur duyuyor” diyor, Sellers Genel Müdürü Charlie Armitage.

Son Adım

"Halı kesme, bitmiş halı rulolarında püskül tekdüzeliği ve 'sadece yeni' tazelik sağlamanın temel son adımı olmaya devam ediyor ve son derece başarılı ve yerelleştirilmiş bir ortaklığın Batı Yorkshire'daki Phoenox ve Sellers arasındakinden daha iyi bir örneği olamaz," diyerek sözlerini sonlandırıyor, İngiliz Tekstil Makineleri Birliği (BTMA) CEO'su Jason Kent. ‘’Sellers’ın makaslama makineleri, halı finisajı alanında onlarca yıldır öncülük etmekte ve en yüksek kalitenin elde edilmesini sağlayarak lider üreticilerin rekabet gücünü korumasını sağlamaktadır''.

“Yeni Sellers Hibrit Kesme Silindiri, Phoenox da dâhil olmak üzere şu anda sahada kanıtlanmış olan üreticiler için rekabet avantajı sağlayabilir. BTMA üyelerinin önümüzdeki yıl Milano'daki ITMA fuarında sergilemeyi planladıkları bir dizi yeni inovasyondan biri."


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.