Pamuk Konusunda Çin’den Geri Adım

Uygur Türklerine soykırım, zorla çalıştırma ve angarya gibi konularda büyük tepki toplayan Çin, Yeni pamuk politikası üretme çabasında.

  04 Eylül 2021 09:21 Cumartesi
Pamuk Konusunda Çin’den Geri Adım

Çin’in Doğu Türkistan özerk bölgesinde Uygur Türklerine karşı uygulamış olduğu politikalar nedeni ile bu yıl başı itibarı ile başta ABD ve AB ülkeri tarafından tepki görmüş, Nike H&M gibi bir çok global marka Çin pamuğu kullanmama kararı almıştı. Bu kararın ardında Çin’de hükümet tarafından organize edilen gruplar protesto eylemlerinde bulunmuşlardı.

The China Cotton Association

Çin artan tepkileri karşılayabilmek için yeni politikalar geliştirmeye çalışıyor. Bu politikaların ilk adımı olan Ulusal ‘’sürdürülebilir’’ Pamuk Sertifika Programı ile kendi yerli pamuk standardını geliştirmeyi planlıyor.

Ulusal pamuk geliştirme programı ve yerli pamuk standardını “The China Cotton Association” (CCA), Çin Pamuk Birliğinin geliştirmesi planlandı. CCA diğer Çinli kuruluşlarla işbirliği yaparak, proje kapsamında “Cotton China Sustainable Development Program” gerçekleştirecek. Çin’in geliştirmeyi hedeflediği program ile Batı kökenli ‘’Beter Cotton Initiative’’ BCI programı ile rekabet etmeyi hedefliyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.