Örme Kumaş İthalatına Ek Vergi Yolda

Örme kumaş üreticilerinin yaşadıkları problemleri ve zorlukları aşmak için ithalatın önüne geçilmesi talepleri değerlendirmeye alındı.

  31 Ocak 2024 08:39 Çarşamba
Örme Kumaş İthalatına Ek Vergi Yolda

Türk örgü kumaş üreticilerinin son dönemde ekonomide yaşanan zorluklar ve ham madde fiyatlarındaki artışlardan dolayı ithal edilen örgü kumaşlar ile rekabet edemez duruma gelmelerinin ardından hükümete yaptıkları çağrı karşılık buldu.

İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin alınan kararla 60. fasılda yer alan örme kumaşların ithalatına yönelik olarak yerli üreticiler tarafından yapılan başvuru neticesinde İthalat Genel Müdürlüğü tarafından korunma önlemi soruşturması açıldığı bildirildi.

Rekabet

İthalat genel müdürlüğü yayınladığı duyuru ile söz konusu soruşturmaya ilgili taraf olabilmek için, 30 gün içerisinde Korunma Önlemi Soruşturması Başvuru Formu doldurularak Bakanlığa iletilmesini üreticilerden talep etti. Üreticiler tarafından olumlu bulunan bu karar neticesinde gelebilecek ek verginin %30’dan az olmaması bekleniyor. Şubat ayında neticelendirilmesi beklenen karar örgü üreticilerinin rekabet edebilmesi için önemli.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.