Oerlikon ITME 2022'de

İsviçreli Oerlikon Group'un Polimer İşleme Çözümleri bölümü, ITME 2022'de "Eriyikten İpliğe, Elyaflara ve Dokunmamış Kumaşlara" başlığı altında ürünlerini sergiledi.

  10 Ocak 2023 08:30 Salı
Oerlikon ITME 2022'de

Dişli ölçüm pompaları, filament (POY, FDY, IDY, BCF) ve kesikli elyaf eğirme, tekstüre ve dokunmamış kumaşlar üretimi dâhil olmak üzere kontinü polikondensasyon alanlarından çeşitli yeni bileşen gösterimlerine ek olarak, tüm müşterilerle diyalog, Hindistan’da ITME’siz geçen yaklaşık 6 yılın ardından fuarı yeniden ticari etkinlik faaliyetlerinin merkezinde konumlandırırken, şimdi her zamankinden daha fazla olacak.

Oerlikon için bu, Kasım ayında Daman, Hindistan ve Dakka, Bangladeş'te iki heyecan verici ve ilgi çekici müşteri etkinliğinin ardından, bu yılın dördüncü çeyreğinde bölgedeki üçüncü büyük katılım olarak yer aldı. Bunun nedeni, Hindistan ve Bangladeş'in önemli pazarlarının şu anda yatırım kararları açısından hala öne çıkması ve şu anda daha ileri polimer işleme projeleri için iyi fırsatlar sunmasıdır. 250'den fazla katılımcı, Oerlikon uzmanları tarafından Hindistan'ın Daman kentinde düzenlenen Oerlikon Teknoloji Sempozyumunda gerçekleşen teknoloji ve pazar analizi sunumlarını masaya yatırdı. Ardından tüm konuklar Oerlikon Barmag'ın 100’üncü yıl dönümünü ve Hindistan'ın bağımsızlığının 75’inci yılını büyük bir gala etkinliği ile kutladılar.

Hindistan şu anda 2022 için %6,8 Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ile vasatın üzerinde bir ekonomik büyümeye sahip olmaya devam ediyor. Uzmanlar “küresel bir açmazda parlak bir nokta”dan bahsediyor. Bazı veriler ve rakamlar:

▪Hindistan'daki tekstil endüstrisi, geniş bir ham madde tabanı ve değer zinciri boyunca üretim yetkinliği ile dünyanın en büyüklerinden biridir.

▪Hindistan, 2’nci en büyük MMF Elyaf üreticisidir. Hindistan, dünyanın en büyük 6’ncı tekstil ve hazır giyim ihracatçısıdır.

▪Hindistan, Kişisel Koruyucu Ekipman (PPE) kitlerinde dünyanın en büyük ikinci üreticisi oldu.

▪Hindistan, %6 Küresel Pay (%12 Yıllık Birleşik Büyüme Oranı-YBBO) ile en büyük 6’ncı teknik tekstil üreticisi ve yine dünyanın en büyük pamuk ve jüt üreticisidir.

▪Sektör, değer olarak endüstriyel üretimin %7'sine, Hindistan'ın GSYİH'sının %2'sine ve ülkenin ihracat gelirlerinin %12'sine katkıda bulunuyor.

▪Tekstil, hazır giyim ve el işçiliği sanatının Hindistan'ın toplam ihracatındaki payı 2021-22'de %10,62 oldu.

▪Hindistan'daki tekstil endüstrisi, ülkede iş imkânlarının yaratılmasına en fazla katkıda bulunan en büyük ekonomik sektörlerden biridir. Toplam istihdam payının %10,28'ini oluşturan 16,73 bin kişilik istihdam payını kapsamaktadır.

▪Hindistan'daki yerli hazır giyim ve tekstil endüstrisi, değer olarak ülkenin GSYİH'sına %2,3 katkı sağlarken endüstri üretiminin %7'sine katkıda bulunuyor.

▪Yerli tekstil ve hazır giyim sektörü 2021'de 152 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti.

Ekim ayı sonunda Hindistan'da Tekstil, Tüketici İlişkileri, Gıda & Kamu Tedarikleri ve Ticaret & Sanayi Birliği Bakanı Shri Piyush Goyal, "Tekstildeki ana büyüme Sentetik Elyaf endüstrisinden gelecek" dedi. Tüm değer zincirinde polyester üreticileri ve kullanıcıları arasındaki sorunları dostane bir şekilde çözmek için sektörün birbirini anlaması ve sinerji içinde çalışması gerektiğini önerdi. Sektör temsilcileri, önümüzdeki 5-6 yıl içinde 100 milyar dolarlık ihracata ulaşmaktan umutlu olduklarını söylediler.

Piyasalarda Başarı

Ancak Hindistan'da, diğer açılardan Oerlikon için işler çok iyi gitmeye devam ediyor. Yıl ortasında, ortak girişim Oerlikon Barmag Huitong (Yangzhou) Engineering Co. Ltd. de büyük bir başarı kaydetti. Oerlikon, Hintli müşterisi Sumilon'da günde 300 ton kapasiteli bir film kalitesinde kontinü polikondensasyon tesisini devreye almayı başardı.

Sumilon Industries Limited, 1970 yılında kurulurken 1977'de ticaret faaliyetlerine ve ilk üretimlerine başladı. Şu anda en büyük metalik iplik üreticisi ve ihracatçısı ve önde gelen BOPET film, metalik film ve vernik film üreticilerinden biri. Sumilon her zaman kalitenin her şey olduğu hedefine, yeni teknolojiler yaratmaya ve herkes için daha güvenli malzemeler sağlamaya kendini adamıştır.

Aslında, COVID-19 salgınının da proje sahası yükleme, devreye alma, kurulumu ve benzeri gibi proje üzerinde ciddi bir etkisi oldu. Ancak Oerlikon ve Sumilon ekipleri, sürekli olarak yeni fikir oluşumlarını keşfederek, tamamen yerinde yükleme ve devreye almaya rehberlik ederek, DCS sistemini çalıştırmak için uzaktan kontrol ederek, modern donanım ve yazılım araçlarını kullanarak,  300T/D CP tesisinin tek seferlik start-up’ı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi ve cihaz artık kararlı bir şekilde çalışıyor.

İkinci Büyük Tekstil İhracatçısı ile Büyümek

Bangladeş, özellikle sentetik elyaf endüstrisi için hala büyük bir potansiyele sahip. Alt-segment (dokuma, örme, terbiye, vb.) olarak adlandırılan alanda, ülke zaten çok ilerlemiştir, ancak eksik olan, kendi ham madde üretimi (MEG, PTA) ve Oerlikon tarafından tedarik edildiği şekliyle kontinü bir polikondenzasyon tesisinde işlenmesidir.. Modern Syntex ile ise, şu anda liderliğimiz altında Chittagong, Bangladeş'te ilk "Eriyikten İpliğe ve Elyafa" tesisi inşa ediliyor. Bazı veriler ve rakamlar:

▪164 milyondan fazla nüfusuyla Bangladeş, nüfus bakımından dünyanın en büyük sekizinci ülkesidir. Bu, onu dünyanın en yoğun nüfuslu ülkelerinden biri yapar.

▪Gelişmekte olan ülkenin ekonomisi, Covid19 salgını sırasında bile hızla büyümeye devam ediyor ve yoksulluk oranı 2000'den bu yana yarıya indi. 2026'da Bangladeş resmi olarak En Az Gelişmiş Ülke (LDC) statüsünden çıkmış olacak ve 2041 yılı itibariyle, yüksek gelirli sanayileşmiş bir ülke (HIC) olmayı hedefliyor.

▪Bangladeş'in ekonomik başarısı, öncelikle gayri safi milli hasılasının %10'unu ve ihracat gelirlerinin %80'ini oluşturan tekstil endüstrisine dayanmaktadır.

▪Bangladeş, dünyanın en büyük ikinci tekstil ihracatçısıdır. 200'den fazla davetli, Oerlikon Barmag'ın 100’üncü yıl dönümünü ve Bangladeş'in bağımsızlığının ve özgürlüğünün 50’nci yıl dönümünü başkent Dakka'da düzenlenen renkli ve bilgilendirici bir etkinlikle kutladı. Dakka Belediye Başkanı Md Atiqul Islam, tekstil endüstrisinin ülkesi için önemini vurguladı ve özellikle sentetik elyaf üretimi alanında daha fazla yatırım olasılıklarına vurgu yaptı.

Oerlikon Hakkında

Oerlikon (SIX: OERL), yüzey mühendisliği, polimer işleme ve eklemeli üretim için küresel bir inovasyon merkezidir. Grubun çözümleri ve kapsamlı hizmetleri, gelişmiş malzemeleriyle birlikte, müşterilerinin ürünlerinin ve temel sektörlerdeki üretim süreçlerinin performansını, işlevini, tasarımını ve sürdürülebilirliğini iyileştirir ve en üst düzeye çıkarır. Onlarca yıldır teknolojiye öncülük eden Oerlikon'un icat ettiği ve yaptığı her şeye, müşterilerinin hedeflerini destekleme ve sürdürülebilir bir dünyayı teşvik etme tutkusu rehberlik ediyor. Merkezi Pfäffikon, İsviçre'de bulunan Grup, faaliyetlerini Yüzey Çözümleri ve Polimer İşleme Çözümleri olmak üzere iki Bölümde yürütmektedir. 37 ülkede 202 lokasyonda 12.000'den fazla çalışanı ile küresel ayak izine sahiptir ve 2021'de 2,65 milyar CHF satış gerçekleştirmiştir.

Daha fazla bilgi için lütfen firmanın web sitesini ziyaret edin.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Hakkında

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri bölümü; Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven ve Oerlikon HRSflow markalarıyla suni elyaf tesisi teknolojisi ve akış kontrol teknolojisi çözümlerine odaklanıyor. Oerlikon, suni elyaf filament eğirme sistemleri, tekstüre makineleri, BCF tesisleri, kesikli elyaf sistemleri ve nonwoven üretimine yönelik çözümlerin önde gelen sağlayıcılarından biridir ve bir hizmet sağlayıcı olarak tüm tekstil değer zinciri için teknolojik çözümler sunar. Ayrıca Oerlikon, yüksek hassasiyetli akış kontrolü alanında bir dizi çözüm sunuyor. Buna, tekstil endüstrisi ve otomotiv üretimi, kimya endüstrisi ve boya ve vernik endüstrisi gibi diğer endüstri dalları için çok çeşitli dişli ölçüm pompaları da dahildir. Bölüm, Oerlikon HRSflow ile polimer işleme endüstrisi için yenilikçi sıcak kanal sistemleri geliştiriyor. Burada, Oerlikon Balzers ile iş birliği içerisinde tek bir kaynaktan yüksek verimli ve etkili kaplama çözümleri sunulmaktadır.

Gelecek odaklı bir şirket olarak, Oerlikon Group'un bu bölümünün araştırma ve geliştirmesi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir teknolojiler (e-save) tarafından yönlendirilir. Polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları ve ana bileşenleri yelpazesi ile şirket, monomerden tekstüre ipliğe ve diğer yenilikçi polimerik malzeme ve uygulamalara kadar tüm üretim sürecine hizmet eder. Ürün portföyü, otomasyon ve Endüstri 4.0 çözümleri ile tamamlanmaktadır.

Oerlikon Barmag'ın ürün portföyünün ana pazarları Asya, özellikle Çin, Hindistan ve Türkiye ve Oerlikon Neumag ve Oerlikon Nonwoven için ABD, Asya, Türkiye ve Avrupa'dır. Oerlikon HRSflow, özellikle otomotiv ana pazarlarında yoğundur. Buna Almanya, Çin, Kore ve Brezilya dahildir. Bölümün dünya çapında 4500'den fazla çalışanı ile 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarına sahiptir. Remscheid, Neumünster (Almanya), San Polo di Piave / Treviso (İtalya) ve Suzhou'daki (Çin) araştırma ve geliştirme merkezlerinde, yüksek nitelikli mühendisler, teknoloji uzmanları ve teknisyenler yarının dünyası için yenilikçi, teknolojik olarak lider ürünler geliştirmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.