Oerlikon INglass’I Satın Aldı

Oerlikon polimer işleme piyasasındaki genişleme stratejisini hızlandırmak amacıyla, yüksek hassasiyetli polimer akış kontrol ekipmanında küresel bir lider olan INglass’ı satın aldı.

  07 Temmuz 2021 09:31 Çarşamba
Oerlikon INglass’I Satın Aldı

Önde gelen yüzey mühendisliği, polimer  işleme sağlayıcısı  ve katmanlı imalat sağlayıcısı  olan Oerlikon,  bugün  İtalya merkezli  INglass S.p.A. ve onun  piyasa lideri  HRSflow  işletmesi altında  faaliyet  gösteren  yenilikçi sıcak yolluk sistemleri teknolojisini satın almak için bir anlaşma imzaladığını  duyurdu.

Bu stratejik satın alım, Oerlikon’un mevcut yapay elyaf işinin daha büyük olan polimer işleme piyasasına doğru genişlemesi konusunda atılan büyük bir adım oldu. Satın alım, firmanın temel yüksek hassasiyetli polimer akış kontrolü kapasitesini, ürünlerini ve hizmetlerini çeşitlendirmek ve güçlendirmek için mevcut organik girişimleri hızlandıracak ve geliştirecektir. Olağan düzenleyici makam onaylarına bağlı olan bu satın alım işleminin 2021’in ikinci çeyreğine kadar tamamlanması beklenmektedir.

Polipropilen ve Poliamit Üretim Tesislerine Çözümler

Oerlikon’un genişlemesinin hızla büyüyen daha büyük bir piyasaya yansıtılabilmesi için; Yapay Elyaf Bölümü, Polimer İşleme Çözümleri Bölümü olarak yeniden adlandırılacaktır. Bu bölümün iki iş birimi olacaktır: Akış Kontrol Çözümleri ve Yapay Elyaf Çözümleri. Akış Kontrol Çözümleri iş birimi, Oerlikon Barmag’ın mevcut dişli ölçüm pompaları iş kolunun uzmanlığıyla INglass’ın HRSflow faaliyetlerini birleştirecektir. Yapay Elyaf Çözümleri iş birimi ise büyüyen mevcut kimyasal elyaf makineleri ve tesis mühendisliği işlerine odaklanmaya devam ederek polyester, polipropilen ve poliamit üretimleri için tesis çözümleri sunacaktır.

Oerlikon Group CEO’su Dr. Roland Fischer şunları söyledi: “Yeni Polimer İşleme Çözümleri Bölümümüz ve INglass S.p.A ile onun HRSflow işletmesinin satın alımı Oerlikon Group’un büyüme stratejisinin çok önemli bileşenleridir. Tüm işletmelerimizde sürdürülebilir organik ve inorganik büyüme sağlayabilmek için çabalarımızı artırıyoruz. Satın alım özellikle otomotiv gibi belirli nihai piyasalardaki Oerlikon bölümleri arasında yeni sinerji fırsatları sunuyor. INglass ve HRSflow faaliyetleriyle, aslında onların kanıtlanmış teknoloji ve hizmet başarılarıyla birlikte piyasalardaki lider tedarikçileri de satın almış bulunuyoruz.”

INglass S.p.A CEO’su Antonio Bortuzzo ise şunları söyledi: “Oerlikon Group bünyesinde sıcak yolluk sistemleri teknolojimizin potansiyelinden daha fazla yararlanabileceğimize ve Oerlikon Barmag dişli ölçüm pompalarının kapasitesi ve eriyik dağıtım mühendisliği yetkinliği ile birleştirildiğinde, bunun işimizi global olarak büyüyen bir piyasada birden çok uygulama için lider hassas akış kontrol uzmanlarından biri olarak konumlandıracağına inanıyoruz.

Yeni iş birimi  harika bir büyüme potansiyeli sunuyor

Oerlikan Barmag yetkinlik markası, hâlihazırda tekstil piyasası ve diğer piyasalar için çok çeşitli bir dişli ölçüm pompaları dâhil yüksek hassasiyetli akış kontrol bileşenleri sunmaktadır. Bu yüksek düzeyde verimli pompalar kimyasal, boya, polimer işleme ve otomotiv sektörleri için silikon döküm, dinamik karıştırma ve yağ püskürtmede kullanılmaktadır. Son yıllarda büyümekte olan çift haneli milyon İşviçre frangı değerindeki iş, Akış Kontrol Çözümleri adındaki yeni iş birimi altında INglass’ın HRSflow sıcak yolluk teknolojileriyle birleşecektir. HRSflow’un otomotiv sektörü ve dışında birçok orijinal malzeme üreticisine olan mükemmel piyasa erişimi kayda değer büyüme fırsatları getirmektedir.

INglass otomotiv sektöründe ve diğer sektörlere genişleme  konusunda lider

INglass S.p.A. 1987’deki kuruluş tarihinden itibaren faaliyetlerini uluslararası alanda başarıyla yürüten bir şirkettir. Ürün portföyünde sıcak yollukların yanı sıra polimer işleme ürünlerinin ileri düzeyde geliştirilmesi için mühendislik ve danışmanlık hizmetleri bulunur. INglass’ın HRSflow sıcak yolluk sistemleri; otomotiv, tüketim ürünleri ve ev aletlerinden paketleme, atık yönetimi, inşaat ve nakliyeye kadar birçok sektörde kullanılmaktadır.

INglass’in merkezi İtalya’da Venedik yakınlarındaki San Polo di Piave’de bulunmaktadır. INglass’in 2020 gelirleri yaklaşık 135 milyon İsviçre frangı olmakla birlikte satın alımın Oerlikon marjlarında ve nakit akışlarında çabuk bir artış sağlaması beklenmektedir. INglass’ın İtalya, Çin ve ABD’deki üretim tesisleri dâhil olmak üzere dünya çapında 1.000 çalışanı ve 55 tesisi bulunmaktadır. Bu tesisler arasında INglass’ın İtalya’da Venedik yakınlarındaki San Polo di Piave yer alan yakın zamanda yenilenmiş genel merkezi ve üretim tesisi bulunmaktadır. Otomatik üretimli ve modernleştirilmiş tesislere olan yatırım şirketin sürdürülebilirliğe ve çevreye olan adanmışlığının altını çizmektedir. Diğer iki modern üretim tesisi ise Çin’in Hangzhou bölgesindeki Zhejiang’da ve ABD’deki Michigan (Grand Rapids) eyaletindedir.

Oerlikon Barmag’ın Almanya’daki Remscheid kentinde bulunan ve yaklaşık 200 çalışanı olan dişli ölçüm pompaları işletmesiyle entegrasyonun ardından, yeni Akış Kontrol Çözümleri iş biriminin yaklaşık 1.300 çalışana sahip.

Polimer İşleme Çözümleri Bölümü CEO'su ve Oerlikon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Georg Stausberg, "Yeni Akış Kontrol Çözümleri iş birimimizde büyük bir büyüme potansiyeli görüyoruz" dedi ve şöyle ekledi: “İşletmeler iki temel büyüme ayağını oluşturmakla birlikte küresel piyasa gelişiminde, modern ve dijitalleşmiş üretimde ve müşteri hizmetlerinde birbirinden yararlanıyor. Polimer işleme alanındaki mevcut teknik bilgilerin birleştirilmesiyle AR-GE’de bir sinerji potansiyeli görüyoruz. Sıcak yolluk sistemleri ve dişli ölçüm pompaları arasındaki yeni teknolojik çözümler akla yatkındır. Aynı zamanda Oerlikon Yüzey Çözümleri Bölümüyle, otomotiv sektörü için özellikle mobilite uygulamaları ve işlevsel polimer bileşen çözümleri konusunda iş birliği içerisinde olmayı bekliyoruz. Sonuç olarak, polimer işleme ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşenleri alanında müşterilerimize yenilikçi ve cazip çözümler sunuyor olacağız.”

Bölümün ürün portföyünün çeşitlendirilmesi için bir sonraki  adımlar hâlihazırda devam ediyor

Bölümlerin tesis mühendisliği ve süreç teknik bilgisini yüksek hassasiyetli akış kontrol bileşenleri ve teknolojilerindeki uzmanlıkla birleştirmek, neredeyse tüm uygulamalarda ürün kalitesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve bu da daha fazla organik ve inorganik büyüme için bir platform açacaktır. Georg Stausberg şunları söyledi: “Piyasalardaki büyük eğilimleri yakından gözlemliyor ve buna uygun yeni iş modelleri  geliştiriyoruz.  Sürdürülebilirlik  alanında;  döngüsel  ekonomi,  mekanik  ve  kimyasal  geri dönüşüm çözümleri kullanılarak ürünlerin geri dönüştürülmesinin ele alınması ve bunun yanı sıra daha çevre dostu ve biyoçözünür malzemelerin kullanılmasıyla bir çığır açmanın eşiğindeyiz. Bu büyüyen alanlarda aktif olarak kendimizi göstermeye hazırız.

Georg Stausberg ekledi: “Polimer İşleme Çözümleri Bölümünü yeniden düzenlerken Oerlikon, işi verimli bir şekilde yönetebilmek için başarılı yalın bir kurumsal yapı tarifi uygulamaya devam edecek.Bu Herkesin müşteri değeri yaratmak için yenilikçi şekilde katkıda bulunabileceği çeşitli ve çok kültürlü bir organizasyonda açık süreçler, kısa ve karar verme yolları ve yetkin ekipler anlamına gelir’.’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.