Monforts Itma’da Montex®Coat Sergileyecek

Päffgen, ''Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Montex®Coat'a birçok iyileştirme yapıldı, bu da daha yüksek kaplama doğruluğu ve muamele edilen kumaşların son kalitesinin artmasını sağladı.’’

  12 Mayıs 2023 08:52 Cuma
Monforts Itma’da Montex®Coat Sergileyecek

Boyama, terbiye ve kaplama makinelerinin üretimini gerçekleştiren Monforts Bölge Satış Müdürü Thomas Päffgen ile yaptığımız röportajda firmanın Türkiye pazarındaki durumu ve Itma fuar hazırlıklarını konuştuk. Keyifli okumalar…

S. Monforts'un makine yelpazesi ve mevcut teknolojileri hakkında bilgi verir misiniz?

C. Monforts Bölge Satış Müdürü Thomas Päffgen: Monforts, onlarca yıl boyunca birbirini takip eden endüstri gelişmelerine dayanan kumaş terbiye işlemi için ileri teknolojide uzmanlaşmıştır. 1884 yılında, halen merkezimiz olan ve İleri Teknoloji Merkezimiz’in (ATC) de yer aldığı Almanya'nın Mönchengladbach şehrinde kurulduk. Makinelerimiz, 2022 yılında 40’ıncı yıl dönümünü kutlayan Avusturya'daki fabrikamızda üretilmektedir.

Monforts Montex ramöz makineleri kurutma, gerdirme, termofiksaj ve kaplama gibi işlemler için  özellikle denim ve ev tekstili sektörlerinde kumaş terbiye endüstrisi için endüstri standardıdır ve üretim hacmi açısından ve özellikle enerji verimliliği ve tasarrufunda bir dizi avantaj sağlar. Yelpazemizdeki diğer temel teknolojiler arasında esnetici kurutucular, Thermex boyama hatları, Monfortex kompresif çekme hatları ve Montex®Coat kaplama üniteleri bulunmaktadır.

S. Monforts teknolojilerini rakiplerinden ayıran özellikleri nelerdir?

C.: Monforts boyama, terbiye ve kaplama makinelerinin en belirgin avantajlarından biri uzun ömürlü olmalarıdır. Yeni üretim hatlarına büyük sermaye yatırımları yapan tekstil şirketleri, şirketin üretim çeşitliliğinin dayanıklılığına güveniyor ve bu nedenle şu anda dünya çapında faaliyette tahminen 2.000 Monforts makinesi mevcut, bunların bir kısmı ilk kez 30 yıl önce kuruldu.

Ancak bu, Monforts tarafından birbiri ardına gerçekleştirilen performans ve otomasyondaki ilerlemelerin çoğundan yararlanamayacakları anlamına gelmez. Belirli modüllerin yeni kontrol ve tahrik teknolojisiyle sabitlenmesi - temel yedek parça değişiminin çok ötesine geçerek mevcut bir hattın performansı üzerinde çok belirgin bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca, Milano'da yapılacak olan bir sonraki ITMA 2023 fuarında ele almaktan mutluluk duyacağımız, enerjide tasarruf sağlamak için çok çeşitli seçenek yelpazemiz mevcut.

S. Monforts tarafından sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve geri dönüşüme ayak uydurmak için ne düzeyde ilerleme kaydedildi?

C.: Makinelerimizi sürekli güncelliyor ve iyileştiriyoruz. Örneğin, en yeni Montex ramöz makineleriyle, ısı geri kazanımı veya enerji optimizasyonu önlemleri olmayan geleneksel bir ramöz makinesine kıyasla artık %40'a varan toplam enerji tasarrufu elde edilebilir.

Diğer bir örnek, denim ve ev tekstili üreticileri için rakipsiz bir güvenilirliğe ulaşan kontinü boyama, yoğunlaştırma ve termosolleme için Thermex üniversal hotflue hattının sürekli geliştirilmesidir.

Thermex, hem büyük hem de küçük dokuma kumaş partilerini boyarken vasatın üzerinde maliyet avantajı sağlar ve reaktif boyarmaddeleri için DyStar ile geliştirilen Econtrol® işleminden yararlanır. Bu, 2-3 dakika içinde ısı ile sabitlemeye ulaşmak için hotflue’da 120-130°C'de kurutma ve kontrollü nem (hacim olarak %25-30) ile hızlı ve ekonomik tek geçişli fularlama ve yıkama işlemidir. Econtrol®, tüm renklerin mükemmel bir şekilde yeniden üretilebilirliğini, zorlu kumaşlar üzerinde iyileştirilmiş boya penetrasyonunu ve düşük ısı ile sabit sıcaklık nedeniyle pamuk veya diğer selüloz liflerinde esmerleşme riskinin olmamasını sağlar. Bu nedenledir ki, hızlı değişen teknoloji ve operasyonel tasarruf için ideal bir süreçtir, su ve kimyasallardaki tasarrufları da unutmamak gerekir.

S. Monforts tarafından hangi hedef pazarlar yakından takip edilmektedir

C.: Tüm büyük pazarları yakından izliyoruz ve hem ulusal temsilcilik ağımız ve servis merkezlerimiz hem de tabii ki müşterilerimizle yakın çalışarak değerli geri bildirimler alıyoruz. Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana herkesin karşılaştığı tüm zorluklara rağmen Çin, tekstil makineleri için bir numaralı hizmet merkezi olmaya devam ediyor, ancak dünya çapında ve tüm büyük tekstil üretim merkezlerinde; Bangladeş, Brezilya, Hindistan, Pakistan ve elbette Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca son dönemde Avrupa pazarı da sermaye yatırımları açısından iyileşirken, Türkmenistan'da da birçok hayati yeni projede yer aldık.

S. ITMA 2023'te hangi ürünler ve teknolojiler vitrine çıkacak?

C.: Milano fuarında bir Montex®Coat kaplama ünitesini sergileyeceğiz. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Montex®Coat'a birçok iyileştirme yapıldı, bu da daha yüksek kaplama doğruluğu ve muamele edilen kumaşların son kalitesini sağladı. Bu sistemlerin bir kısmı artık Türkiye de dâhil olmak üzere dünya çapında kurulmuştur.

Monforts, tek bir kaynaktan tamamen entegre kaplama hatları sunan tek üreticidir ve kaplama makinesi, tamamen entegre plc kontrolünden kaynaklanan tüm avantajlarla birlikte takip eden Montex kurutma teknolojisine göre uyarlanmıştır.

S. Monforts'un küresel pazarlardaki orta-vadeli vizyonu hakkında bilgi verir misiniz?

C.: Geçtiğimiz yıl bizim için büyük projeler açısından çok iyi bir yıldı. Denim ve ev tekstili pazarları için özellikle dokuma kumaş alanında 20'den fazla büyük hat yüklemesi gerçekleştirdik. Eksiksiz Montex ramöz hatlarına olan talep halen yüksek seviyede ve birçok yeni Monfortex sanforlama hattının yüklemesini de tamamladık. 2023'e girerken, şu ana kadar sağlam bir ilerleme kaydediyoruz ve yılın Itma gösterisiyle daha ön plana çıkmasını bekliyoruz.

Makine iyileştirme için her yolu keşfetmeye devam ediyoruz ve örneğin Itma 2023'te makinelerimiz için yeni bir enerji seçeneği olarak yeşil hidrojenin potansiyeli üzerine özel bir seminer düzenleyeceğiz.

Önümüzdeki yılki 140’ıncı yıl dönümümüze yaklaşırken amacımız her zaman olduğu gibi dünya çapındaki tekstil üreticileri için sadık ve güvenilir bir ortak olmaktır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.