Makine Üretimine 40 Milyonluk Yeni Yatırım

Tekstil makineleri üretiminde 25. Yılını geride bırakan Elteksmak Makine, üretim kapasitesi artışı için 40 milyon liralık yeni yatırım kararı aldı.

  19 Kasım 2020 08:59 Perşembe
Makine Üretimine 40 Milyonluk Yeni Yatırım

1994 yılında Mehmet Poslu’nun kurduğu ve “Elektronik Tekstil Makineleri” anlamına gelen Elteksmak, kurulduğu ilk günden bu yana tekstil kurutma ve finisaj teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 20.000 metrekare kapalı fabrika alanıyla Türkiye’de tekstil sektörünün kalbi sayılan Denizli’de yer alıyor. Elteksmak, tekstil boyahanelerine yönelik Poslu Ram Makinesi, Elmego X ve El-Nino Kontüni Tumbler Kurutma Makinesi, Airelax Bantlı Kurutma Makinesi, Vaporesso Baskı Sonrası Buharlama Makinesi, Askılı Fikse, Fular üniteleri gibi makinelerin üretimini yapıyor ve Türkiye dahil 40’tan fazla ülkeye satışını gerçekleştiriyor. Firma yaygın acente ağı ve buna bağlı teknik servis noktaları ile hem yeni pazarlara açılıyor, hem de mevcut pazarlardaki müşterilerine satış aşamasından teknik servis aşamasına kadar olan tüm süreçlerde en doğru hizmeti almasını sağlamaya özen gösteriyor.

Bir  aile şirketi olan Eltekmak , kurumsallaşan yapısı ve profesyonel yönetim anlayışıyla 150 kişiye istihdam oluşturmuş durumda. Yeni yatırımları ile alakalı şirket genel koordinatörü Eyüp Poslu Yayın grubumuza açıklamalarda bulundu.

Kalite ve Kusursuz Üretim

Elteksmak 1994 yılında kurulduğundan günümüze kadar ki süreçte gelişimi hakkında bilgi veren Eyüp Poslu ‘’ Firmamızın ilk kuruluş amacı bulunduğu bölgedeki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktır. Sonraki dönemlerde önce ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap veren bir firma olarak yoluna devam etmiş ve her geçen gün satış ve ürün çeşitliliğini de geliştirmektedir. Bu pazarların gelişimi bizlere çok çeşitli kumaş türleri ve bu türlere göre özel proses ve makineler geliştirmemize sebebiyet vermiştir. Elmego ve Elnino markalı Kontini Tumbler, Vaporessa markalı fikse ve buharlama makineleri, polyester battaniye ve halılar için özel yıkama, bantlı fikse ve 4400 cm özel en Ram makineleri bu ihtiyaçlar karşılığı doğmuş ve taleplerin değişmesine paralel olarak gelişimlerine devam etmektedir.’’ dedi ‘’2000’li yılların başına kadar Elteksmak, kalite ve kusursuz üretim için odaklanmış, müşterileriyle ortak iş birliklerine girmiş, üretimini yapmış olduğu makinelerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmıştır.’’ diyerek büyüme süreçlerinin nasıl başladığını şu sözlerle anlattı.

Müşterilerine Özel Üretimler

‘’Özellikle 2004 yılına kadar yapmış olduğu başarılı Ar-ge çalışmalarından sonra sektörün ihtiyacı olan makineleri geniş bir tanıtım ve pazarlama örgütlenmesiyle tüm tekstil sektörünün beğenisine sunmuştur. 8 yıla yakın süre sadece kendi müşterilerine özel üretimler yapan işletmemiz 2002 yılında Denizli Organize Sanayi bölgesi yakınına gelerek bu lokasyonda büyümeye devam etmiştir. Sektörel dergilerde reklam ve tanıtımlar ve  fuar katılımları ile başlayan süreç de yurt içi ve yurt dışı pazarlama çalışmaları ve temsilcilikler verilmeye başlanmış, Bugüne kadar geçen süre içerisinde yatırım ve büyüme planlarında hiç acele etmeyen, her şeyi yeri ve zamanı gelince uygulayan kısaca belli bir plan ve program dahilinde ilerleyen Elteksmak 2010 yılına geldiğinde global bir firma olmuş, 2011 yılından sonra da kendi alanında Türkiye’nin ve dünyanın en iyi işletmelerinden birisi haline gelmiştir. 2014 yılında mevcut işletmemizin hemen arka tarafında bugün üretimlerimizi yaptığımız fabrikanın ilk temellerini atmış ve kapasite artırımına girerek ilgili sektöründen gelen taleplere cevap vermeye başlamıştır’’ dedi.

‘’Dev Bir Aile Şirketiyiz.’’

Bir aile şirketi olan Elteksmak’ın kurulduğu yıllarda eğitimini tamamlayan Eyüp Poslu firmada aktif görev almaya başlıyor. Firmanın her kademesinde aktif görev alan Poslu ‘’Elteksmak yeni bir işletmeydi bende Elteksmak ile birlikde büyümüş oldum. Özellikle kardeşlerim Ekrem ve Emrah Poslu’nun da firmada etkin rol almasıyla işletmemizde profesyonel yönetime geçildi. Aile şirketlerinde Genele baktığımızda çok başarılı olan veya olamayan birçok işletme mevcut. Aile şirketlerinin tabi ki birçok avantajı var. Aile üyelerinin şirket içi görevlerinde sadece aile üyesi olması dışında, bireysel eğitimlerine ve mesleki yeterliliğine göre görev alan, her çalışanı gibi hakkaniyetle denetlenebilir ve yaptığı görevlerle değerlendirilebilen aile üyesi yöneticilerinin bulunduğu şirketler bence daha başarılı oluyor. Ancak duygusal kararlar ile sadece aile üyesi olduğu için şirkette görev alan, görevine mesleki ve eğitim olarak yetersiz ve denetimsiz olarak çalışan aile şirketleri başta olmasa da zaman içerisinde başarısız ve istikrarsız bir sürece girmeklerdir.’’ diyerek sözlerine başarılarının sırrını açıklayarak devam etti. ‘’Ben başarımızın sırrını 25 yılı aşan tecrübemizle sektörü ve sektörün beklentilerini, makinelerde yaşanan sıkıntıları ve çözümlerini çok iyi bilmemiz, bilmediklerimizi her geçen gün öğrenmeye devam ederek bilgi ve deneyim kütüphanemizin genişlemesine bağlıyorum. Üretim felsefesi olarak da sadece en iyi bildiğimiz iş üzerine ihtisaslaşmamız olmuştur. Çok çeşitli makine üretmek yerine sadece bilgimizin yüksek ve geliştirebileceğimize inandığımız ürünleri üretmek bugün Elteksmak firmasını başarıya taşımıştır. Diğer bir etken ise profesyonel yönetim anlayışımızdır. Aile şirketiyiz ama sadece 4 kişilik değil, tüm çalışanları, tedarikçileri, dıştan hizmet sağlayanları hatta müşterileri ile beraber dev bir aile şirketiyiz.’’ dedi.

5.000m2 Yeni Kapalı Alan Yatırımı Başladı

20.000m2 devasa kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürüten Elteksmak ilave 5000m2 daha kapalı alan yatırımı hakkında bilgi veren Poslu ‘’Üretimlerimizi sürdürdüğümüz fabrikamızın tüm alt yapı ve makine parkuruna yatırımlar tamamlanmıştır. Son dönemde artan ciddi talepler ile 2021 yılı ikinci çeyreği sonuna kadar, ilave 5000 m2 kapalı alan ve üretim hızı ve hassasiyetini artırıcı ileri teknoloji metal işleme makine yatırımlarımızı yapmaya devam etmekteyiz. Büyümenin yanı sıra Ar-ge ve Ür-ge departmanları oluşturulmuş olup, aktif çalışmalarına başlamıştır. Çok zorlu bir yıl olan 2020 yılında da tüm satış hedeflerimizin %20 üzerinde   başarı yakalanmış durumdadır. Her zaman için önceliğimiz olan, Elteksmak isminin güvenilirliğini ve prestijini korumaya, müşterilerine sadece makine satmaya değil, ürünlerine değer katmaya devam etmektedir. Üretimini yapmış olduğumuz makinelerde müşteri memnuniyetimiz ne zaman belirlediğimiz seviyeye geldi, işte o zaman bizim için dönüm noktası olmuştur. Yani sadece çok satmak adına hırsla değil, ürettiğimizden emin, aynı zamanda satış ve satış sonrası hizmetlerimize hazır olduğumuz zamanlarda yatırım kararları almışızdır. Bugün sadece Denizli’nin değil ülkemizin en büyük tekstil makine tedarikçilerinden ve ihracatçılarından birisiyiz ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

Ar-Ge ve Tasarım Ödüllü Makineler

Bilim ve Teknoloji bakanlığından iki tasarım ödülü birden alan Elteksmak  Ar-Ge  ve tasarımlarını yurtiçi ve yurtdışında oluşturdukları ekipleri ile kendi bünyesinde yapmakta. Elteksmak Yönetim kurulu üyesi ve Teknik Koordinatör Ekrem Poslu ikinci evim dediği çok iyi dizayne edilmiş, üretim stresi ve kargaşasından uzak, sessiz ve  rahat bir mekan olan Ar-Ge merkezini gezdirerken ’Gördüğünüz yer işletmemizin Ar-ge & tasarım departmanıdır. Elteksmak tarafından üretilen tüm makineler ve aksamları burada 10 kişiden oluşan konularında uzman mühendis bir kadro ile tasarlanıp, geliştirilmiştir. Günlerce burada evlerimize dahi gitmeden Elteksmak’a özgün, geleceğin seri üretimi olacak makineler ve mevcut üretilen makinelerin Ar-Ge tasarımlarını yapıyoruz. Amacımız daha kaliteli ve daha işlevsel özelliklere sahip, ergonomik makineler üretmenin yanı sıra şık tasarımlarla müşterilerimizin çalışma ortamlarına renk katmak’’ dedi.

Katma Değeri Yüksek Ürünler

Ekrem Poslu ‘Elteksmak, kuruluşundan itibaren aradan geçen 26 yılda hep kendisine özgü kopyadan ve taklitten uzak üretimler yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Yapmış olduğumuz bu tasarımlar ve üretimler tekstil makine sanayisinde yeni bir dönemi de başlatmıştır. Az önce sorunuzda da bahsettiğiniz gibi farkındalık oluşturan tasarımlarımızla birçok ödül aldık. Aslında ödül almaktan daha büyük ve bizim için onur verici olan ülkemiz için katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Amacımız tekstil makineleri üretiminde ülkemizi taklit eden değil taklit edilen ülke konumuna getirmektir.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

4 Kıta da 30 Ülkeye İhracat

Şirketin pazarlama faaliyetleri hakkında bilgiler veren bir diğer yönetim kurulu üyesi ve ticari koordinatörü Emrah Poslu   ‘’Pazarlama ve satış faaliyetlerimizi firmamıza direk bağlı 8 kişi, sahadaki temsilciliklerimiz ile neredeyse 50’den fazla kişiden oluşan kadromuz ile gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu grubu asiste eden yardımcı pazarlama çalışma arkadaşlarımızda yer almaktadır. Denizli Fabrika ve merkez ofis haricinde İstanbul, Bursa ofisleriyle iç pazarda Özbekistan’da yer alan ofisimizle Özbekistan’ın yanı sıra Rusya ve Türk Cumhuriyetlerine hizmet vermekteyiz. Mısır, Bangladeş, Pakistan, Endonezya, Brezilya, ABD gibi 4 kıtada birçok ülkede ise bayi ve temsilciliklerimiz aracılığı ile geniş bir pazarlama ağına sahibiz. Dünya genelinde 30’dan fazla ülkeye ihracat yaparken yüzlerce tekstil üreticisini Elteksmak kalitesiyle tanıştırdık. Onların duymuş olduğu memnuniyetle ülkemize döviz kazandırırken istihdam alanı oluşturduk.  Bugün 40 milyon liralık yatırım kararı alırken müşterilerimizin duymuş olduğu güven ve onlardan artarak gelen talepler etkili olmuştur. Bizler katma değer sağlıyoruz. Onlar bizlerden ve bizlerin üretmiş olduğu makinelerden memnun kaldığı sürece bu yatırımlar artarak devam edecektir. ’’dedi.

Emrah Poslu ‘’Global Bir Markayız.’’

Dünya pazarındaki başarılarına değinen Poslu ‘’Kaliteli makinelerimiz, satış ve satış sonrası hizmetler, hızlı teknik servis, bol yedek parça ve fiyat avantajı sunarak dünya pazarlarında söz sahibi olmayı başardık. Ayrıca müşterilerimizi önemseyerek ve onlara değer vererek Türk Makinelerinin ve üreticilerinin güven vermelerini sağladık. Çözüm odaklı olduk ve onları önemseyerek kendilerini özel hissetmelerini sağladık’’ dedi.

Hedefleri olan bir firmayız ve yeni yeni hedefler belirleyerek kimseyle değil kendimizle yarışmayı esas kıldık diyerek açıklamalarını sürdüren Emrah Poslu; ‘’ Global bir marka olduk ve Elteksmak markasının kazanımlarını yatırım olarak ülkemize sunmaktayız ve bunun mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah önümüzde ki yıllarda Elteksmak firmasının yeni başarılarını ve yeni yatırımlarını konuşmuş oluruz’’ diyerek sözlerini tamamladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.