Kişisel Koruyucu Ekipman Montaj Standartları

Pandeminin başlaması ile beraber yüz maskeleri ve diğer kişisel koruyucu ekipman (KKE) standartları ve üretim uygulamaları tartışılmaya başladı.

  19 Mart 2021 11:15 Cuma
Kişisel Koruyucu Ekipman Montaj Standartları

Uygun performansı sağlamak için Yüz maskelerinin yanı sıra önlükler, tulumlar ve ayakkabı kaplamaları gibi KKE öğeleri, standart gereksinimleri karşılayan güçlü, tam sızdırmaz bariyer dikişleri ve bağlar gerektirir. En önemlisi ultrasonik yapıştırma ve yapıştırıcılar olmak üzere birkaç KKE montaj yöntemi vardır.

Ultrasonik Montaj Yöntemi

Ultrasonik teknoloji, yüz maskeleri ve diğer KKE formları için tercih edilen montaj yöntemleri arasındadır. Teknoloji, PPE için kullanılan dokunmamış (Nonwoven) malzemelerin ısınmasına ve plastikleşmesine neden olan yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanır ve sızıntı sorunlarını ortadan kaldıran yüksek kaliteli, mevzuata uygun bağlar oluşturur.

West Chester, Pennsylvania merkezli ultrasonik yapıştırma teknolojisi sağlayıcısı olan Sonobond, yüz maskeleri ve KKE'nin montajı için SeamMaster ultrasonik dikiş makineleri sunmaktadır. SeamMaster’ın rotasyon işlemi - geleneksel bir dikiş makinesine benzer şekilde - sentetik malzemeleri yumuşatma ve fuse işlemi için ultrasonik titreşimleri yönlendirir. Bu, aynı zamanda sızdırmaz, sağlam ve son derece güvenilir olan pürüzsüz, yumuşak dokunuşlu dikişler oluşturur.

Başkan yardımcısı Melissa Alleman, "Ultrasonik 'dip bağlama' ekipmanı aynı zamanda mevzuata uygun bağlar üretirken, KKE ve yüz maskeleri daha sık ve daha uzun süre kullanıldıkça artan popülerlik kazanan döner yumuşak dikiş tertibatını sağlayamazlar," diyor

New York merkezli ultrasonik laminasyon sistemleri sağlayıcısı Beckmann Converting, diğerlerinin yanı sıra KKE pazarına da hizmet veriyor. Beckmann pazarlama direktörü Ray Piascik, "Küresel olarak belirli KKE ve yüz maskesi uygulamalarını hedefleyen şirketlerde Ar-Ge birimlerinden çok sayıda yenilikçi ve yeni malzeme geliyor" diyor. “Çoğu durumda, KKE ve yüz maskesi malzemeleri için tipik olan geleneksel üretim süreçleri, nihai ürünün istenen performansını korurken bu yeni malzemelerle kullanılamaz. Ultrasonik yapıştırma teknolojisi, tek tek tekstil katmanlarının, dokunmamış kumaşların (Nonwoven) ve filmlerin performansı üzerinde minimum etkiyle bağlanma kuvvetlerine ulaşma kapasitesine sahiptir. "

Ultrasonik laminasyon, akustik enerjinin ısıya dönüştürülmesini kullanarak kesin konumlarda belirli boyutta nokta kaynakları oluşturur. Bu teknik, farklı veya benzer malzemelerden (Nonwovenlar, filmler, kompozitler veya kumaşlar) katmanları tek bir kompozit veya laminatta birleştirmek için ideal bir yöntemdir. Beckmann’ın KKE ve yüz maskeleri için üretim hatları, 126 ”genişliğe kadar hammaddeleri işleyebilir ve montaj ekipmanı için en uygun uzunluklara sarılmış hat içi kesme ile istenen genişliklere doğru kesilmiş bitmiş ürün rulolarını sevkiyatlandırabilir.

Yapıştırıcılar

Yapıştırıcılar, yüz maskelerini ve KKE'yi alt tabakaları delmeden yapıştırmak ve sızdırmaz hale getirmek için kullanılan başka bir yöntemdir.

H.B. St. Paul, Minnesota merkezli bir yapıştırıcı tedarikçisi olan Fuller, tek kullanımlık KKE'lerin montajı için sıcakta eriyen çözümler sunmaktadır. Şirketin teknolojisi, çok çeşitli alt tabakalara mükemmel yapışma sağlayan basınca duyarlı bir yapıştırıcıya (PSA) dayanmaktadır.

Örneğin, tek kullanımlık cerrahi önlükler, iki dokunmamış parça bir bariyer filmin her iki tarafına lamine edilerek birleştirilir. Yapışkanlar, örneğin, kayış tutturma, maske oluşturma ve kumaş laminasyonu için cerrahi yüz maskelerinde kullanılabilir. Nonwoven anestezi ekranı, poli kol kapakları ve nonwoven ana paneller gibi tipik bileşenler yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılarak cerrahi örtüler monte edilir. Tek kullanımlık cerrahi önlükler, iki dokunmamış parça bir bariyer filmin (dokunmamış, bariyer film, dokunmamış) her iki tarafına lamine edilerek birleştirilir.

Sıcakta eriyen yapıştırıcılar üç temel unsurdan oluşur: polimerler, reçineler ve plastikleştirici ve benzer ve farklı malzemeleri yapıştırabilir. Sıvı veya erimiş haldeyken bir başlangıç ​​malzemesine uygulanırlar. Kısa bir açık sürenin ardından ikinci malzeme temas ettirilir. Bu noktada, yapıştırıcılar soğur ve ikisini birbirine bağlayarak hızla sertleşir.

Dünya çapında 500'ün üzerinde saha ve laboratuar tabanlı teknik uzmanla H.B. Fuller, belirli KKE uygulamaları için doğru yapıştırıcı çözümünü belirlemek üzere müşterilerle birlikte çalışır.

Colombes, Fransa merkezli Bostik tarafından sunulanlar gibi ağ yapışkanları, çeşitli dokunmamış malzemelere mükemmel yapışma sağlar. Sonuç olarak, tıbbi yüz maskesi tertibatlarında dokunmamış kumaşların yapıştırılması veya lamine edilmesi için kullanım kolaylığı da dahil olmak üzere işlem ve performans avantajları sağlarlar. Ağ yapışkanları, sıcakta eriyen yapıştırıcıların kumaş gibi işleyen ağ benzeri dokunmamış bir malzemeye dönüştürüldüğü bir işlemle oluşturulur. Web yapıştırıcıları, optimize edilmiş bir ağırlık / performans oranı sunar, yani hafif olmalarına rağmen, yine de yeterli yapışma gücü sunarlar.

Bostik’in web yapıştırıcıları düşük baz ağırlığa sahiptir, bu da üreticilerin özel tıbbi yüz maskesi uygulama ihtiyaçlarını karşılamak için ideal gözeneklilik seviyesini seçebilecekleri anlamına gelir. Her tıbbi yüz maskesi daha sonra gerekli kullanımı için gerekli performans seviyesini sunabilir.

Bostik’in web yapıştırıcıları, üreticilere gönderilmeden önce sıkı kalite kontrol süreçlerinden geçer. Bu süreçler, hurda israfını ve potansiyel tesis değişikliklerini azaltmak için tasarlandı ve montaja hazır, tutarlı, yüksek kaliteli bir ürün ortaya koydu. Uygulama için uygun birleştirme yöntemi bir dizi değişkene bağlıdır. Kullanılan malzemelerin, standart performans beklentilerinin ve yapıştırma teknolojisinin yeteneklerinin güçlü bir şekilde anlaşılması, seçilen yöntemin uygulamanın gereksinimlerine uymasını sağlayacaktır. Kaynak: İndamedia


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.