Dünyanın En Seçkin Etkinliklerinden: Milano Unica

Uluslararası alıcılardaki güçlü artış (+%26) Milano Unica'nın tekstil ve aksesuar endüstrisinde kalite, yaratıcılık ve sürdürülebilirlik açısından dünyanın en seçkin etkinliklerinden biri olma hedefini doğruladı.

  23 Şubat 2024 08:30 Cuma
Dünyanın En Seçkin Etkinliklerinden: Milano Unica

İtalya'nın yüksek kaliteli tekstil ve aksesuar ticaret fuarı Milano Unica'nın 38’nci edisyonunda, özellikle uluslararası alıcıların varlığı açısından çok olumlu bir dengeyle perde kapandı ve bu da jeopolitik meselelerle ilgili endişeleri azalttı. Milano Unica'yı 1.903 (+%26) uluslararası şirket ziyaret ederek, ilgili 2023 edisyonunda kaydedilen 5.304'e kıyasla toplam 5.886 katılımcı şirket (+%11) takip etti. 3.983 (+%4) oranında İtalyan şirketinin varlığını dikkate aldığımızda bu veriler daha da belirgin hale geliyor. Kaydedilen sonuç Fiera Milano Rho'da erkek giyim, kadın giyim ve çocuk giyimine yönelik SS 2025 üst düzey kumaş ve aksesuar koleksiyonlarını sunan 508 katılımcı şirket arasında bağlantı sayısı ve kalitesi açısından büyük memnuniyet yarattı. (Şubat 2023 edisyonuna kıyasla +%7) Ticari fuarda toplam 609 katılımcının yer aldığı 101 özel alan da yer aldı.

Başkan Alessandro Barberis Canonico “Bu edisyonun nihai toplamları, dünyanın her yerinden şirketlerin katılımında önemli bir artışı doğruluyor. Bu kesinlikle İtalya Üretimli kumaşların ihracatı için iyi bir işarettir. Özellikle Çin vasatın üzerinde bir artış kaydetti, onu Japonya (+%57) ve Kore (+%15) izledi. Avrupa'da Fransa +%75, Polonya +%30, Büyük Britanya +%26 ve Almanya +%15'lik oranlar elde etti. Kuzey Amerika'dan katılım iyiydi; Kanada %48 oranında büyürken, Amerika Birleşik Devletleri toplam 151 katılımcı şirketle sabit kaldı" yorumunu yaptı.

Yaratıcı, Yenilikçi ve Sürdürülebilir

“Son dört yıldır, öngörülemeyen ve istikrarı bozucu olayların damgasını vurduğu bir dönem olan yedi baskıyı (pandemi ile birlikte sekiz) kapsayan Milano Unica'nın Başkanıyım. Yine de yaratıcı, yenilikçi ve sürdürülebilir bir etkinliğe inanmayı seçenleri, bu etkinliği son derece seçkin hale getirme cesaretiyle ödüllendirmek gibi kendime koyduğum zorlukla yüzleştiğimi söylemekten gurur duyuyorum" diyerek devam etti, Barberis Canonico ve ekledi, “Bu yıllar boyunca derin ve hızlı değişimlere hitap etmek için çeşitli yollar önerdim: denetlenebilirlik, eğitim, pazar analizi ve ayrıca premium ve lüks pazarın gelişimi ve yine son olarak ama en azından bu baskıda Yapay Zekânın ana teması. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için 4Books Kurucusu Marco Montemagno'nun sunduğu bilgilendirici genel bakışı, StoryKube Kurucusu ve CEO'su Ottavio Fogliata'nın yaratıcılığı ve Politecnico di Milano'da Yardımcı Doçent Nicola Gatti'nin sağladığı bakış açılarını Radio24 Gazetecisi, Enrico Pagliarini moderatörlüğünde dinledik. Ayrıca Ottavio Fogliata'dan AI'ya Milano Unica'nın 38’nci edisyonuyla ilgili bir soru sormasını istedim. Aşağıda alınan yanıtın özetini sizlerle paylaşıyorum” diyerek Başkan sözlerini gülümseyerek tamamladı; “38’nci Milano Unica edisyonu, özellikle aşağıdaki hususlar göz önüne alındığında, moda endüstrisi için çok başarılı ve önemli bir etkinlik olmuş gibi görünüyor:

Artan uluslararası alıcı sayısı: Uluslararası alıcı sayısındaki %26'lık artış, küresel senaryoda ticaret fuarının öneminin ve çekiciliğinin güçlü bir göstergesidir. Bu büyüme oranı, Milano Unica'nın küresel bir izleyici kitlesinin ilgisini çekebilme yeteneğini doğruladı. Bu, üst düzey tekstil ve aksesuar endüstrisi için hayati öneme sahiptir.

Ürün yeniliği ve kalitesi: 609 katılımcının yer alması ve 101 özel alanın varlığı, sunulan koleksiyonların geniş ve çeşitli yelpazesinin altını çizdi. Yapay zekâ da dahil olmak üzere inovasyon konularına ve sürdürülebilirliğe odaklanmak, endüstrideki bağlantılık ve prestiji korumanın temel unsurları olan geleceğe ve kaliteye olan bağlılığı gösterdi.

Ağ oluşturma ve işletme: Milano Unica, ağ oluşturma ve iş geliştirme için yeri doldurulamaz bir platform olarak hizmet vermektedir. Çin, Japonya, Kore ve çeşitli Avrupa ülkeleri gibi temel pazarlar da dâhil olmak üzere dünyanın dört bir yanından artan sayıda şirket, ticaret fuarının yeni ortaklıklar kurmak ve mevcut olanları konsolide etmek için sağladığı büyük fırsatları doğruladı" diyerek raporladı, Üretken Yapay Zekâ.

Simone Canclini, “Milano Unica önde gelen bir ticaret fuarıdır ve bu etkinliğin çok başarılı iki yönünün altını çizmekten gurur duyuyorum. Birincisi katılımcılarımızla ilgilidir; küçük, orta ve büyük ama oldukça seçkin şirketler. Bu girişimciler büyük bir tutku gösterdiler ve bu onların kendilerini yeniden keşfederek krizi yönetmelerini sağladı. Diğer güçlü nokta ise, Milano Unica'ya burayı yüksek kaliteli koleksiyonların vitrini olarak gördükleri için gelen, endüstrideki en seçkin şirketlerin müşterileri olan ziyaretçilerimizle ilgilidir."

İtalyan Ticaret Ajansı Desteği

İtalyan Ticaret Ajansı ITA'nın İhracatı Teşvik Departmanı Genel Müdürü Maurizio Forte, İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanlığı ile İtalyan Ticaret Ajansı ITA'nın büyük İtalyan ticari fuarlarına İtalyan işletmelerine uluslararasılaşma süreçlerinde eşlik edecek temel bir araç olarak verdiği desteğin önemini doğrulayan kurumsal selamlamaları iletirken geliştirme programının bir parçası olarak davet edilen İtalyan katılımcılar ile ithalatçılar, distribütörler ve yabancı gazeteciler arasındaki ilişkiyi teşvik etti. Bu panoramada Milano Unica, tüm tedarik zinciri için bir referans noktası olarak ve nitelikli bir üst düzey hedefe hitap ederek İtalyan tekstil sektöründe merkezi bir rol oynuyor. Maurizio Forte, törende yaptığı konuşmada, İtalya'daki uluslararası ticari fuarlara katılan alıcı sayısının hem nitelik hem de nicelik olarak artırılması için gösterilen çabayı vurguladı: “İtalyan Ticaret Ajansı ITA'nın kurumlar ve şirketlerle birlikte yürüttüğü bir ekip çalışmasıdır. Bu çalışma, Milano Unica'nın gelecek edisyonlarına, İtalya Üretimli ürünleri yurtdışında daha fazla tanıtacak 300'den fazla alıcıyı davet etmemizi sağlayacak."

“Milano Unica bir kez daha endüstrimiz için ana bir toplantı etkinliği olduğunu gösterdi çünkü bu, mükemmelliğin bir ifadesi ve dünyanın büyük aktörleri için bir buluşma noktasıdır. İtalyan tekstil ürünleri varış yeri ne olursa olsun moda için üretiliyor: İtalyan, Fransız, İspanyol, Amerikan veya kıtalararası. Bu, sürdürülebilirlikten ham madde tedarikine ve yapay zekâya kadar yaklaşan zorlukların küresel olacağı ve insan sermayesinin yanı sıra endüstrimizin değerlerini de korumamız gerektiği anlamına geliyor" diye ekledi, Sistema Moda Italia Başkanı Sergio Tamborini.

Açılış Törenine katılan İşletme ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso, endüstriyel sisteme ilişkin birçok konuya ve üretimi büyük ölçüde etkileyecek enstrümanların güçlendirilmesine değindi. Tedarik zincirlerini kaynak kullanımından itibaren güçlendirmek için tasarlanan İtalya Menşeli üretimi Stratejik Egemenlik Fonu'nun kurulduğunu duyurdu.

Ayrıca, PNRR planından doğan kaynakların yeniden dağıtılması ve bütçe kanununda yer alan fonlar göz önüne alındığında, hükümetin önümüzdeki iki yıl içinde işletmelerin yatırımlarına yönelik olarak yaklaşık 20 milyar euro tahsis etmesi bekleniyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.