Ev Tekstili Tasarım Yarışmasında 15 Tasarımcı Finale Doğru İlerliyor

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class’ta, 15 tasarımcı ikinci etabı geçti.

  08 Eylül 2022 12:47 Perşembe
Ev Tekstili Tasarım Yarışmasında 15 Tasarımcı Finale Doğru İlerliyor

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), genç ve yetenekli tasarımcıları tekstil sektörüne kazandırmak amacıyla 12 yıldır düzenlediği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class’ta ikinci elemeyi geçen 15 tasarımcı finale doğru ilerliyor.

Üniversitelerin tasarım bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada Ayşe Ayça Erdem, Büşra Melis Koçak, Dilan Geyik, Duru Dodanlı, Elif Eren, Enise Bayar, Gizem Boğaç, Gizem Nur Kemiksiz, Meltem Nur Taviloğlu, Nursima Bingöl, Özge Özkan, Selin Sude Yavuz, Sevda Kanalcı, Tülay Ateş ve Zeynep Sağır ikinci elemeyi geçerken, bu aşamaya ulaşan tüm yarışmacıların kadın olması dikkat çekti.

Final sunumlarına hazırlamak amacıyla birebir eğitimlerin verileceği 7 finalist, aynı zamanda UTİB üyesi ihracatçı firmalardan uygunluk alınabilmesi ve koşulların uygun olması durumunda fabrika gezileri ile endüstriyel üretim süreçlerini gözlemleyebilme şansı yakalayacak.

Her bir aşama sonunda dereceye girmeye hak kazanan ilk 3 finalist ise 6 aylık online İngilizce eğitimi, tasarım tescil imkânı ve yurtdışı tasarım bursuna başvurma imkânına sahip olurken, yarışma birincisi ise 1 yıllık EAT Jakarlı Dokuma Tasarım Programı Lisansı & Kullanıcı Eğitimine hak kazanacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.