Egeli Dericilerden 300 Milyon Dolar İhracat Hedefi

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2022-26 dönemi sonu için belirlediği 300 milyon dolar ihracat hedefine ulaşmak için yeni dönem çalışmalarına hızlı giriş yaptı.

  09 Ağustos 2022 08:55 Salı
Egeli Dericilerden 300 Milyon Dolar İhracat Hedefi

Yeni dönemin ilk Yönetim Kurulu toplantısını Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar’ın başkanlığında yapan EDMİB Yönetim Kurulu, 2022-26 dönemi için stratejik önem verdiği sanal faaliyetler, fuarlar ve yarışma ile ilgili üç komite kurdu. Deri sektöründe yetkin ve dünyayı çok iyi bilen dinamik bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, önümüzdeki 4 yıllık dönemde sürdürülebilirlik ve sosyal uygunluk faaliyetlerini eksenine alan faaliyetler gerçekleştirme kararı aldıklarını dile getirdi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2021 yılında ihracatını yüzde 32’lik artışla 129 milyon dolardan, 171 milyon dolara taşıdığını aktaran Zandar, “Son 1 yıllık dönemdeki ihracatımızda artış hızını yüzde 50’ye ulaştırarak 185 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdık. Görev süremizin sonunda 300 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Bunun için geleneksel ihraç pazarlarımızdaki konumumuzu güçlendirirken, Güney Kore ve Kuzey Amerika pazarına odaklanacağız” şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.