Dünya Bankası ''Kahramanmaraş Deprem’’ Raporunu Yayınlandı

Dünya Bankası’nın GFFRR (Kurtarma ve Afet Azaltma Küresel Tesisi) oluşumu tarafından 20 Şubat tarihinde “Küresel Felaket Sonrası Hızlı Hasar Tespit Raporu – GRADE” başlıklı bir rapor yayımlandı.

  07 Nisan 2023 08:23 Cuma
Dünya Bankası ''Kahramanmaraş Deprem’’ Raporunu Yayınlandı

Sekiz tanesi 5.5’in üzerinde olmak üzere 6.912 artçının görüldüğü depremin ardından 20 Şubat tarihinde Hatay bölgesinde 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha görüldüğünün belirtildiği raporda depremin 11 ilde yaşayan 14 milyonun üzerinde insanı etkilediği, 1.2 milyon insanın göç etmek durumunda kaldığı vurgulanıyor. Raporun amacının depremin doğrudan hasarının erken ve ön tahminini yapmak olduğu, depremin Türkiye’nin GSYİH’nın yaklaşık %4’ünü denk gelen 34,2 milyar $ değerinde zarara neden olduğunun tahmin edildiği, konutlara verdiği zararın 18 milyar $, konut olmayan binalara verdiği zararın 9,7 milyar $, altyapıya verdiği zararın ise 6,4 milyar $ seviyesinde olduğunun tahmin edildiği belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.