Doğrudan Kumaşa Baskı

Epson, müşterileri taleplerini ve rekabetçi pazarın ihtiyaçlarının karşılamasını sağlamak için tekstil baskısına yönelik çözüm yelpazesini yenilemeye ve genişletmeye devam ediyor.

  08 Aralık 2020 09:14 Salı
Doğrudan Kumaşa Baskı

Epson group geçtiğimiz ay düzenlenen sanal bir fuara katılmıştı.  Fuar sırasında görüşme imkanı bulduğumuz Epson group DTF satış ve pazarlama direktörü Paolo Crespi dergimize özel açıklamalarda bulundu. Crespi Türkiye pazarını tanımlarken ‘’ Hızla dijitalleşen yapısı ile bizim için en önemli pazarlarımızdan biri olmaya devam ediyor’’ ifadesini kullandı.

S.         Bize etkinliğin atmosferi ve etkinliği hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

C. Bu, katıldığımız ilk sanal fuar ve büyük bir heyecanla katıldık. Sektördeki profesyonellerle fiziksel etkinliklerin askıya alındığı bir zamanda, varlığımız bizim için neyin önemli olduğunu yeniden teyit etmek açısından önemlidir: bu sektördeki teknolojik yenilik asla durmaz. Sanal fuar, geleneksel olarak doğrudan insanlar tarafından görülen ve gözlemlenen ürünler ve teknolojiler hakkında bilgi almak için kesinlikle büyük farklılıklar ve zorluklar içeriyor. Diğer taraftan avantajlarıda var, sanal fuarın mekân ve zaman açısından bir sınırı yok. Günün 24 saati aktiftir, bu nedenle dünyanın her yerinden herkes tarafından görülebilir ve şu anda müşterilerimizle etkileşim kurmaya devam etmek için harika bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Teknisyenlerimiz, satış temsilcilerimiz ve uzmanlarımızla, bizi ziyaret etmek isteyen herkese cevap vermeye ve sanal ortamda tanışmaya hazırız.

S.         Çevrimiçi seminerleri ve sanal fuarları katıldığınız fiziksel fuarlarla karşılaştırır mısınız? Sanal şovlara katılmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

C. Kuşkusuz, ticaret fuarları gibi fiziksel etkinliklerin gerçekleşmemesi büyük bir kayıp ve önemli bir kısıtlamadır. Ancak yaşadığımız gibi tarihsel bir dönemdeki sanal fuar, müşterilerimiz ve tekstil profesyonelleri ile teması kaybetmememize yardımcı olabilecek büyük bir fırsattır. Ancak bizimki gibi bir B2B sektöründe, kişisel, bire bir ilişki hala fark yaratıyor. Genellikle çeşitli ülkelerdeki Epson Tekstil Çözüm Merkezlerinde yaptığımız gibi ürünü sunumu ve sergilemensi imkanı, müşterilerin özel ihtiyaçlarını anlamamıza ve ihtiyaç duydukları testleri onlarla yapmamıza olanak tanır. Bugün ağ, videolar ve görüntülerle tüm dünyada anında ve etkili bir şekilde iletişim kurmanıza ve müşterilerin ve potansiyel müşterilerin ilgisini çekmemize olanak tanır.

Bunun gibi sanal bir etkinlikte daha fazla değer sunmanın anahtarı, herhangi bir zamanda görüntülenebilen ve indirilebilen belirli içeriğe, dijital ve video broşürlere erişim sağlamaktır. Ayrıca, dijital teknoloji anında profil oluşturmaya izin veriyor ve bu nedenle ziyaretçilerin ilgilendikleri içeriğe erişmesini kolaylaştiriyor. Innovate sırasında Epson, platformun bize sunduğu fırsatları, özellikle de canlı sohbet ve görüntülü toplantılar aracılığıyla gerçek zamanlı iletişim sayesinde, vizyonumuzu ve temel mesajları yalnızca materyal ile değil, aynı zamanda etkileşim için tüm etkileşime açık alanlarla paylaşım için bütük çaba sarf ettik.

Uluslararası bir şirketiz ve Epson için bu etkinliğe katılmak, Amerika'dan Japonya'ya dünyanın her yerinden ülkeleri dahil etmek anlamına geliyor. Bu, neredeyse her zaman çevrimiçi olmamızı sağladı. Genelde kullandığımız bir kanal olan sosyal medyamızı da halkın bilgilendirme hakkına saygılı, ilgili içerikleri gösterimlemek  ve onları fuarda sanal olarak bizimle buluşmaya davet etmek için kullandık.

S. Ziyaretçilere ve katılımcılara sunduğunuz ana teknolojiler nelerdir? Bu Fuarın ayırt edici özellikleri nelerdir?

C. Epson, Epson SureColor F serisi ile süblimasyondan, tekstil endüstrisi için ilk dijital yazıcı olan Monna Lisa serisi ile DTF (doğrudan kumaşa) baskıya kadar, tekstil sektörü için eksiksiz çözüm yelpazesiyle Innovate'e katılıyor, sektörde devrim yaratarak yüksek kaliteli baskı için referans haline gelerek.

Epson, müşterilerinin giderek daha talepkar ve rekabetçi bir pazarın ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak için tekstil baskısına yönelik çözüm yelpazesini yenilemeye ve genişletmeye devam ediyor. Epson’un kalitesi, üretkenliği ve uzun ömürlü renkleri, rekabette öne çıkmanın anahtarıdır. Epson PrecisionCore'un yenilikçi tescilli baskı teknolojisi, benzeri görülmemiş yüksek üretim kalitesinin daha da fazla güvenilirlikle birleştirilmesine de olanak tanır.

Daha ayrıntılı olarak, Innovate'de sergiliyoruz: Esneklik ve sürdürülebilirlik için dijital tekstil pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için performans ve kullanılabilirliği birleştiren Monna Lisa serisinin en son evrimi olan Monna Lisa ML-8000'i sergiliyoruz ve tekstil baskısında yeni standartlar belirliyoruz. görüntü kalitesi; 64 PrecisionCore baskı kafası ile baskı kalitesinden ödün vermeden yüksek verimlilik (779 m2 / saat maksimum baskı hızı) için üretilen Monna Lisa ML-64000; Monna Lisa Evo Tre 32, seçilebilir kanal konfigürasyonu ile en esnek çözüm ve standart 8 renk veya 16 kanal konfigürasyonu (iki tip 8 + 8 veya 16 kanal); Asit, Reaktif, Disperse ve Pigment mürekkepler sayesinde esnekliğin sağlandığı Monna Lisa Evo Tre 16 (3 veya 10 litre kapasitelerde mevcuttur); İlk 76 inç geniş formatlı yazıcımız olan Epson SureColor SC-F10000, moda, spor giyim, ev mobilyaları, promosyon ürünleri ve elektronik tabelalar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş sofistike, boya süblimasyonlu bir yazıcıdır.

S. Sürdürülebilirlik ve çevrenin korunması için hangi stratejileri takip ediyorsunuz? Daha yeşil çevre konusunda Epson'un endüstri ve paydaşlar için taahhütleri nelerdir?

C. Amacımız, müşterilerimizin sadece daha fazlasını değil, özellikle daha iyi üretmelerini sağlayacak teknolojiler geliştirmektir. Günümüzde çevresel etkiyi olabildiğince azaltmak önemlidir ve dijital baskı, su ve enerji tüketimini azaltmanın yanı sıra kimyasal tüketimini sınırlamanın anahtarıdır. Epson, çevresel etkiyi azaltma ihtiyacını ele alma ve karşılama konusunda lider bir rol üstlenir ve moda markalarına kalite, dayanıklılık ve çevresel sürdürülebilirlik sunarak bu zorluğun üstesinden gelir.

"Yeni tüketicinin" taleplerine cevap verme ihtiyacından hareketle  giderek artan bir şekilde sürdürülebilir satın alımlar yapmaya kararlı  markalar, artık tüm tedarik zinciri boyunca sürdürülebilirliği sağlamanın ne kadar önemli olduğunu artan farkındalıkla fark ediyorlar. Profesyoneller için Epson'un Monna Lisa, hem üretim süreci hem de kalite, dayanıklılık ve çevresel sürdürülebilirlik açısından sürdürülebilirliği garanti eden bir sisteme - üretim aşamasının önemli ve tanımlayıcı bir parçası olan - kumaş üzerine baskıya güvenin kesinliğini sunuyor. hem üretim sürecinde hem de nihai üründe.

Sürdürülebilirlik açısından, Monna Lisa projesi üç özel hedefe ulaşmayı hedefliyordu: azaltılmış hammadde tüketimi ve kullanımı, kısaltılmış üretim süreçleri ve üretim çok yönlülüğü.

Ek olarak, Epson'un sürekli araştırması, şirketin hem geleneksel doğal lifler hem de yenilikçi lifler üzerinde yüksek kaliteli, dayanıklı, parlak sonuçlar üreten GENESTA pigment mürekkep serisini, OEKO'nun kimyasal gerekliliklerine tamamen uygun olarak geliştirmesine olanak sağlamıştır. TEX® STANDARD100. Pigment kullanımı, kumaşın son buharlanma ve yıkama gerektirmeyen baskı sürecini üçte bir oranında kısaltmayı da mümkün kılar. Bu, daha fazla su ve enerji tasarrufu sağlayarak sürdürülebilirlik açısından daha fazla fayda sağlar.

S. Okuyucuları "Bulut Çözümü PORT" platformu ve sunduğu avantajlarla temel işlevleri hakkında bilgilendirir misiniz?

C. Epson, üretkenliklerini artırmak ve baskılı üretimlerinin planlamasını ve maliyetini iyileştirmek isteyen müşteriler için Cloud Solution PORT'u piyasaya sürdü. Kendi portalı üzerinden erişilebilen platform, Epson’un geniş format yazıcılarını destekleyen ve PC'ler, akıllı telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere birçok cihazdan erişilebilen bulut tabanlı bir hizmettir.

Çözüm, müşterilerin, üretkenliği analiz etmek ve baskı işleri, mürekkep seviyeleri ve bakım durumu hakkında operasyonel güncellemeler almak için net grafiklere sahip yapılandırılabilir kontrol panelleri kullanarak, üretim katından veya uzaktan çeşitli konumlardaki yazıcıları izlemesini sağlar. Amaçları, baskı işlerinde kesinti ve kopmaları en aza indirmektir.

Platformda sunulacak ilk hizmet, üretimin durumunu gerçek zamanlı olarak inceleyecek olan Production Monitor olacak. Müşteriler, işlerin ne zaman tamamlandığını veya bir işi tamamlamak için kalan süreyi görebilir ve onlara üretimi doğru bir şekilde planlamaları için bilgi verir. Üretkenliğin üst seviyelere çıkabileceği hatlarda üretim hatalarını veya fırsatları gösteren günlük raporlar oluşturur.

Lansmanda desteklenen Epson modelleri SureColor SC-F3000 ve SureColor SC-F10000'dür ancak önümüzdeki aylarda daha fazla model ve hizmet eklenecektir.

S. 2021'e yönelik genel vizyonunuz nedir? Önümüzdeki yıl için önemli pazarlar ve satış stratejileri hakkında bilgi verir misiniz?

C. Pandemi sırasında tekstil baskı sektörünün dijitalleşme süreci durmadı. Elbette Covid-19 kesinlikle yatırımları ve tüketimi yavaşlattı. Ancak geçen yaz gördüğümüz gibi virüsün bulaşma gücü azalır azalmaz tüketim ve yatırımlar yeniden başladı. Dolayısıyla bir yandan inovasyon projelerimize devam edeceğimize, diğer yandan da daha yaygın satış ve servis ağımızla pazardaki varlığımızı artıracağımıza kesinlikle eminiz. Nitekim, geçici yavaşlama, pazara sunduğumuz en son Monna Lisa modellerinin (8 ve 64 başlıklı) projelerini tamamlamamıza izin verdi.

S. Türkiye pazarındaki 2021 plan ve stratejileriniz nelerdir?

C. Türkiye, Üretim kapasitesi ve firma sayısı açısından bizim için en önemli ikinci pazar olmaya devam ediyor ve bu nedenle Epson için çok önemli bir pazar  sürekli endüstriyel maliyet azaltımı nedeniyle önemli baskı altında olduğu için son derece zorlu bir pazar olsa bile. Burada da pandemi taviz vermedi ve müşterilerimiz birkaç dönem üretimlerini durdurmasa da yavaşlatmak zorunda kaldılar. Ancak İtalya'da olduğu gibi aynı zamanda dijitalleşme yolunda yollarına devam ettiler ve elimizden geldiğince kısa sürede bazı yeni kurulumlar yapılacaktır. İstanbul ile birlikde Bursa ve Çorlu'da zaten bu misyona bağlıyız ve buradaki varlığımızı ek kadrolarla güçlendirmeyi bile düşünüyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.