Denim Teknolojileri KTM 2020’de

Son dönemde özellikle denim alanındaki teknolojileri ile büyük ilgi gören Pro-SMH, yerli üretim slasher makinesi ile sektörde ses getirecek yenilikleri KTM 2020’de tanıtacak.

  13 Ağustos 2020 07:01 Perşembe
Denim Teknolojileri KTM 2020’de

Üretmiş olduğu yerli slasher makinesi ile sektörde büyük ilgi gören ve kısa sürede Pazar lideri konumuna gelen Pro-SMH, Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2020’de yerini aldı. Son dönemde denim üreticilerinin büyük ilgi gösterdiği teknolojilerin yanı sıra, yenilikçi gelişmeleri sunmaya hazırlanan Pro-SMH, denim üretiminin yeni merkezi konumundaki Kahramanmaraş’ta ilklere imza atacak.

Denim kumaşlara yönelik indigo boyalı çözgü ipliklerinin boyanmasında yaygın olarak kullanılan, slasher, haşıl ve seri çözgü makinelerinin üretimi ile dikkat çeken Pro-SMH; son olarak piyasa sürdüğü 2 metre çalışma eninde tasarlanan slasher indigo makinesi ile denim sektöründen büyük ilgi görmüştü. Uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmalarının sonucunda dokuma hazırlık süreçlerine yönelik; kalite, verimlilik ve hızı bir arada sunan makineleri sektöre sunduklarını kaydeden Pro-SMH Kurucu Ortaklarından Cüneyt İşman, Uluslararası KTM 2020 Fuarı’nda sergileyecekleri slasher ve halat boyama yenilikleri hakkında bilgi verdi.

“Üstün Teknoloji Ve Mükemmel İşçilik Bir Araya Geldi”

Özel malzeme kullanımı ile ürettikleri her bir makinenin dünya standartlarında kaliteye sahip olduğunu belirten Cüneyt İşman, hiçbir makinenin kopyası olmayan, uzun yıllar kullanım garantisi verilebilen makineler ürettiklerini söyledi. “Makinelerimizin üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdik.” diyen İşman, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Özellikle yazılım ve metalürji konusunda çok önemli yol aldık. Kullanılan tüm malzemeler, kullanıldığı yere ve makinedeki işlevine göre seçildi. Demir ve paslanmaz metal akşamların hepsi uzun ömürlü karışımlara sahip. Üretimini gerçekleştirdiğimiz makineler üstün teknoloji ve mükemmel işçilikle bir araya getirildiği için müşterilerimize uzun yıllar kalite garantisi vermekteyiz.”

Sektörde Tecrübe Avantajı

Özellikle denim sektörüne yönelik dokuma ön hazırlık makinelerinde yıllara dayanan deneyimleri ile üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden İşman, “Yaklaşık 25 yıldır bu işle uğraşıyoruz, uzun yıllar dünya çapında firmalara hizmet veren makinelerin üretiminde bulunduk ve sektörün içinden gelen insanlar olarak makine yapımına başladık. Bu makineler, üretilmesi o kadar da kolay olan makineler değil.   Yönetici ekibin sektördeki geçmişinden kaynaklanan önemli bir tecrübemiz var. Servis, yedek parça ve upgrade modifikasyonlar alanında yaklaşık 24 ülkede gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, müşterilerin güvenini kazanmamızı sağladı. Bugün ise makine, teknoloji ve pazar anlamında sahip olduğumuz tecrübe ile sektörün en çok tercih edilen isimlerinden biri haline geldik.”dedi.

Denim Sektörüne Yönelik Gelişmeler Sergilenecek

Denim alanında, dünya çapında üretim yapan, sektörün önde gelen tekstil üreticilerini bünyesinde bulunduran Kahramanmaraş, KTM 2020 Fuarı ile bu alandaki yeniliklerin tanıtılmasına da ev sahipliği yapacak.  Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın daha önceki edisyonlarında da bölge tekstilcilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Pro- SMH, sektörde ses getirecek yenilikleri KTM 2020’de tanıtmaya hazırlanıyor.

Slasher makinesinin sektöre sunduğu avantajlardan bahseden İşman, “Makinemiz otomatik kalibrasyon sistemi ile donatılmış olduğundan, taşlama ve kaplama gibi işlemlerin akabinde kalibrasyon gerektirmeden tekrar çalışabilmekte, bu kalibrasyonu devamlı olarak yaptığı için parti başlangıcında ki dur kalkları en aza indirgemekte ve parti başındaki zaman kayıplarını azaltarak partinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktadır. Flying change adını verdiğimiz makine durduğunda içerde kalan telefi ortadan kaldıran bir sistem sayesinde muhtemel üretim kaybını en asgariye indiriyoruz.” sözlerine yer verdi.

KTM 2020’de slasher indigo makinesinin yanı sıra halat boyamayla ilgili son çalışmalarını ziyaretçilere sunacaklarını sözlerine ekleyen İşman, “Fuarda dokuma ön prosesle ilgili yeni makine çeşitlerine yer vereceğiz.” dedi.

Boyama teknolojisinde de yeni gelişmeler sunacaklarını ekleyen İşman, “Boyama teknolojisinde de çok ciddi yeni gelişmeler var, denim piyasasını değiştirecek yeniliklerle geliyoruz diyebilirim. Bunlardan biri de ultrosonik çalışmamız. Ultrosonik çalışmalarımızın sonuna geldiğimizi belirtmek isterim. İlk makinemiz devreye girdi. Denim ve kumaş terbiye kısmında bir devrim yarattığımızı söyleyebilirim, sonuçlarını gördük. Dünyada bir devrim yarattık.” açıklamalarında bulundu.

“Denimin Merkezi Kahramanmaraş”

İşman “Kahramanmaraş, dokuma, iplik üretimi, örgü boyama konusunda önemli bir potansiyele sahip. Son yıllarda ise Türkiye’de denimin merkezi olmuş durumda. Denim ön hazırlık aşamasında sunduğumuz yeniliklerle, Kahramanmaraş denim sektörüne yeni bir soluk getirmeyi planlıyoruz. Bu makinelerle fuarda büyük ilgi göreceğimize inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.