DeFacto Tasarım Merkezi, Onayı Aldı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak sertifikalandırılan DeFacto, ağırlıklı olarak sürdürülebilir, çevre dostu, dijitalleşme ve müşteri odaklı inovatif projelere odaklanıyor.

  08 Mart 2023 08:47 Çarşamba
DeFacto Tasarım Merkezi, Onayı Aldı

DeFacto, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Tasarım Merkezi olma yolunda ilk adımını, devam eden 24 projesiyle başvuru dosyası hazırlayarak attı. Başvuru sonrası, bakanlık tarafından görevlendirilen uzmanların alan ziyaretleri sonucunda, DeFacto Tasarım Merkezi’nin fiziki şartları, altyapısı, personel yetkinlikleri, iş birlikleri ve projeleri detaylı olarak incelendi ve değerlendirme sonrasında bakanlık tarafından onaylandı.

DeFacto Tasarım Merkezi, planlanan yenilikçi projeleriyle sektöre inovatif bir bakış açısı ve sürdürülebilirlik farkındalığı kazandırmayı hedefliyor, üniversite-sanayi iş birlikleri sayesinde üretime ve tasarıma katma değer kazandırmaya odaklanıyor. Merkez, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki hem genç yeteneklerle My Tech Mentor projesini yürütüyor hem de protokoller kapsamında dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konularında çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca üniversitelerle proje bazlı iş birlikleri için görüşmeler sürdürüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.