Comeup: Tam Entegre Dikişsiz Giyim

Comeup, 2 yıllık bir ön hazırlık döneminin ardından, 2020 Nisan ayında kuruluşunu tamamladı.

  01 Eylül 2022 09:05 Perşembe
Comeup: Tam Entegre Dikişsiz Giyim

Comeup Genel Müdürü Alper Türk ile markalarının kuruluşundan hedeflerine kadar merak edilenleri konuştuk. Türk, hikâyelerini şu şekilde anlatıyor ‘’Comeup, 1986 yılında kurulmuş bir tekstil grubunun en yeni kurulan ve doğrudan tüketiciye ulaşan ilk şirketi. Grup marka hariç 3 ayrı şirketi ile örme kumaş, iplik büküm, dokuma ve tam entegre (örgü, boya, dikim, ütü/paket) bir üretim tesisi ile dikişsiz giyim (seamless) üretim ve ihracatı yapıyor. Comeup markası dikişsiz giyim alanında ürün geliştirme, üretim ve ihracat tecrübesi olan Alper Moda tarafından kuruldu. Özellikle spor giyim konusundaki yüksek know-how’ımız ile kendi markamızı ortaya çıkarma fikri hep vardı. Comeup aktif spor giyim pazarında faaliyet göstermek üzere, odak noktası performans ürünleri olan moda ve teknik özellikleri spordan sokağa taşımak hedefi ile 2 yıllık bir ön hazırlık döneminin ardından, 2020 Nisan ayında kuruluşunu tamamladı. Sadece kendi web sitesinden satış yapmayı hedefleyen markanın canlıya alınma dönemi pandemiye denk geliyor.’’

S. Yıllık üretim kapasiteniz nedir? İhracat planınız ve hedef pazarlarınıza yönelik neler söylemek istersiniz?

C. Comeup Genel Müdürü Alper Türk: Öncelikli hedefimiz; tüketici ile derin bir ilişki kurup lovemark olabilmek. Bu kapsamda da gerekli yatımları devreye alıyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana geldiğimiz noktada yıllık yaklaşık 2.5 milyon adet üretim kapasitemiz bulunuyor. İhracat planımız ve hedef pazarlarımız doğrultusunda önceliğimize Avrupa’yı aldık. Burada odaklandığımız ülkelerin başında İngiltere ve Almanya geliyor. En geç 2023’ün başında kendi markamızın ihracatına başlamayı planlıyoruz. Şimdilik, Avrupa Birliği, İngiltere, Rusya ve Avustralya’da marka patent süreçlerimizi tamamladık. Amerika ve Kanada için sürecimiz devam ediyor.

S. Comeup ürünlerini diğer spor giyim ürünlerinden ayıran en önemli özellikler nelerdir?

C. Comeup Genel Müdürü Alper Türk: Şimdiye kadarki en destekleyici spor kıyafetleri üretme amacıyla yola çıkan yerli spor giyim markası olarak; günlük kullanım ve performans odaklı taytlarımızla hem antrenmanlarda hem de sokakta büyük konfor sağlıyoruz. Spor tutkunları için alternatif birçok ürün sunarken tarzına sportif şıklık katmak isteyenler için de birbirinden farklı tasarım ve renkli seçenekleri kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. Ürünlerimizin yüzde 95’i dikişsiz giyim teknolojisi ile üretiliyor. Ayrıca dikişsiz giyimde kullanılan yeni teknikler konusunda öncüyüz. Rahat giyim alanında 4 yöne esneme özelliği ile konfor, Silverplus® özelliği ile ter kokusu ve bakteri oluşumunu önleyen ürünlerimizle öne çıkıyoruz.

S. Üretmiş olduğunuz ürün çeşitleri ve kullanım alanları hakkında neler söylemek istersiniz?

C. Comeup Genel Müdürü Alper Türk: Her antrenman için kusursuz rahatlık sunarak egzersiz keyfini en yüksek seviyeye ulaştıran inovatif tasarımlara sahip ürünlerimiz, yüksek esneme ve toparlayıcılık özelliğine sahip kumaş yapısı ile spor yapan kişiyi sıkmadan, hareketlerinin sınırlanmasına engel oluyor. Silverplus® özelliği ise ter kokusu ve bakteri oluşumu ile mücadele ediyor. Kullanıcı dostu ve şehrin dinamizmine uyum sağlayan çağdaş tasarımlar, enerjisi yüksek kullanıcılara hitap ediyor.

S. Sadece kendi siteniz üzerinden satış yapıyorsunuz, pazar yeri satışına girme ya da fiziki mağaza açma planınız var mı?

C. Comeup Genel Müdürü Alper Türk: Biz kullanıcılarımıza e-ticaret üzerinden ulaşmak üzere yola çıktık.  Kusursuz bir alışveriş deneyimi yaşatmak ve tüketicilerimiz ile birebir iletişimde olmak için tek satış kanalı olarak kendi web sitemizi kullanmak istedik. Gelinen noktada Comeup ürünleri sadece kendi web sitesinden satılıyor ve herhangi bir yerde bulunmuyor. Kullanıcılarımızı tek ve özel olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle ticari kaygıyı ikinci planda bırakarak satış kanalımızı sadece kendi web sitemiz olacak şekilde sürdüreceğiz.

S. 2022 yılında hedeflediğiniz ciro artışı nedir?

C. Comeup Genel Müdürü Alper Türk: 2021’de tüm dünyayı etkisi altına alan salgının zorlu şartlarına rağmen iki kat büyümeyi başardık. 2022 yılında da aynı hızlı büyüme oranını yakalayacağımıza inanıyorum. Nisan 2022’de ikinci yılını dolduran markamızla, bir sonraki adımda hem ürün gamını genişletmeyi hem de bilinirliğini artırarak daha geniş kitlelerle tanışmasını sağlamayı hedefliyoruz 2022’de mevcut cironun yüzde 100 büyümesini amaçlıyoruz.

S. Markanızın sürdürülebilirlik vizyonu neleri kapsıyor, mottonuzu anlatabilir misiniz?

C. Comeup Genel Müdürü Alper Türk: Çevre, doğa insan sağlığını merkezine alan sürdürülebilirlik, her markanın ana odağına yerleşiyor. Comeup olarak üretimimizin her aşamasında ekosisteme verilen zararı minimuma indirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda uzun süre kullanılabilen dayanıklı-kaliteli ürün mottosu ve sıfır atık sertifikası ile sürdürülebilirliği tüm üretim anlayışımıza entegre ediyoruz. Yüzde 100 sürdürülebilir olmaya doğru ilerliyoruz. Kendimiz için belirlediğimiz sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmamızı sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle su ve enerji tüketimini azaltmak istiyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.