BB Engineering-Indorama Polyester Industries İşbirliği

BB Engineering GmbH, PET geri dönüşüm sistemi için NSF38 tipi eriyik filtresini Indorama Polyester Industries’de devreye aldı.

  04 Nisan 2022 08:39 Pazartesi
BB Engineering-Indorama Polyester Industries İşbirliği

BB Engineering GmbH'nin (Almanya) polyester üreticisi Indorama Polyester Industries'e (Tayland) PET pullarını geri dönüştürmek için eriyik filtresi teslim ederek devreye aldı. Indorama, pul PET şişe atıklarından rPET granülü üretmek için yakın zamanda monte ettiği geri dönüşüm sisteminde NSF38 tipi filtreyi kullanacak. NSF38 filtresi, sürekli filtrelemeyi mümkün hale getiriyor, başka bir deyişle, sistem işlem sırasında dönüşüm kaynaklı üretim aksamalarına gerek kalmadan bir filtreden diğerine geçiş yapar. Filtre, örneğin parçalanmış PET şişeler biçiminde tüketici atıklarının yeni, yüksek kaliteli rPET granüllerine işlenmesine olanak tanır. Bu granülat daha sonra eğirme sistemlerinde suni lifler halinde işlenebiliyor.

Yüksek Kalite Ürün

NSF38, yaklaşık olarak yaklaşık her iki tarafta da 16 m2 yüzey alanına sahip, 1.000 ile 1.900 kg/saat arasında iş hacmini sağlayan değiştirilebilir bir filtredir. Filtre eklerinin her biri 19 kıvrımlı filtre mumu (60 x 1.000mm Ø) içerir. Filtre ortamı ise, 25 um'lik bir filtrasyon inceliğine sahip sinterlenmiş bir metal elyaf nonwoven içerir. Bu, eriyiğin kirletici maddelerden ve jel kontaminatlardan arınarak bu şekilde yüksek kalite son ürün üretilmesini sağlar.

BB Engineering GmbH Hakkında

BB Engineering GmbH, 1997 yılında Oerlikon Textile GmbH & Co. KG'nin bir yan kuruluşu olan Oerlikon Barmag ve Brückner Group GmbH arasında ortak girişim olarak kurulmuş bir Alman makine yapım şirketidir. Bugün şirket, Almanya'nın Remscheid kentindeki yerinde 160'tan fazla personel istihdam etmekte ve işlerini plastik ve tekstil endüstrisi için ekstrüzyon ve filtrasyon teknolojilerinin yanı sıra komple eğirme hatları (VarioFil) ve geri dönüşüm teknolojilerinin (VacuFil, Visco+) geliştirme, mühendislik, tasarım ve üretimine odaklamaktadır. Sunulan hizmetler, tasarım ve planlama aşamalarından projelerin uygulanmasına kadar uzanmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.