Bangladeş’teki İşçi Eylemleri Türkiye Tekstiline Yaradı

Dünyanın hazır giyim tedarikinde söz sahibi olan Bangladeş’teki işçi eylemleri siparişlerin Türkiye’ye kaymasına neden oldu.

  31 Ağustos 2021 09:07 Salı
Bangladeş’teki İşçi Eylemleri Türkiye Tekstiline Yaradı

Pandemiden olumsuz etkilenen Bangladeş tekstil sektöründe maaşların ödenmemesi nedeli devam eden işçi eylem ve protestoları nedeni ile zor günler geçiren tekstil sektörü ABD ve AB ülkelerinden gelen siparişlerin iptal edilmesi ile daha da derin bir krizin içerisine girdi.

Bangladeş Ahulia kentinde hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren bir çok firmanın maaşları ödeyememesi sonucunda işçilerin eylemlerine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Olaylar sırasında çok sayıda işçi yaralanırken 1 işçi ise öldü. Yaşanan sorunun ilk tetikleyicisi ise Hong Kong merkezli Lenny Fashions fabrikasının kapanması ve maaşların ödenmemesi ile zincirleme şekilde kapanmaların artması oldu.

Yeni Rota Türkiye

Belirsizliğin hakim olduğu Bangladeş’e sipariş vermekte zorlanan AB üyesi ülkeler yeni siparişlerinde rotayı Türkiye’ye çevirdi. Türk hazır giyim sektörünün uzun yıllara dayanan  tecrübesi ile zamanında yapılan ürün teslimatları sektörün hem istihdamını hemde ihracatını arttırmasına neden oldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.