Avrupa’da ve Türkiye’de Makinelerin Sergilendiği İlk Fuar

Tekstil sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, KTM Fuarı’na ev sahipliği yaptı.Fuar, tekstil teknolojilerini Türkiye’deki tekstil sanayicileriyle buluşturmaya devam ediyor.

  01 Ekim 2020 12:33 Perşembe
Avrupa’da ve Türkiye’de Makinelerin Sergilendiği İlk Fuar

KTM fuarlarının organizatörü ECR Fuarcılık genel müdürü Ümit Vural “Tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de mücadele ettiği Covid-19 döneminde tüm sağlık tedbirlerini alarak 24-26 Eylül’de düzenlediğimiz Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı KTM2020’ye ilgi gösteren katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Uluslararası KTM fuarları artık geleneksel hale geldi. 2014 yılından günümüze kadar istikrarlı bir şekilde düzenlediğimiz organizasyonun önemi yeni normal diye adlandırılan bu dönemde bir kez daha ortaya çıktı. Artık binlerce katılımcının olduğu her ülkeden on binlerce ziyaretçinin bulunduğu fuarlar yerlerini bölgesel kompakt fuar organizasyonlarına bırakmaya başladı. ’’dedi

Tekstil sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, bu yıl uluslararası 108 firmanın katılımı ile altıncı  kez gerçekleşen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı bir kez daha tekstil teknoloji üreticilerine ve yeni teknolojilere ev sahipliği yaptı. KTM2020 fuarını Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Adana, Bursa, Denizli, İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Malatya ve Osmaniye gibi bir çok şehirden 3.480 profesyonel ziyaret etti.

‘’Bölgesel ve Kompakt Fuarlar Ön Plana Çıkacak’’

ECR Fuarcılık genel müdürü Ümit Vural, KTM 2020 Fuarı için yaptığı açıklamada “Bu yıl altıncı kez düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, sektörümüze büyük fırsatlar yaratacak. 2014 yılından günümüze kadar istikrarlı bir şekilde düzenlenen bu fuar geleneksel hale geldi. Başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, Tekstil ihracatçı birlikleri ITHIB ve ATHIB’e fuara destek olan ve organizasyonda emeği geçen desteğini esirgemeyen paydaşlara çalışmaları için teşekkür ediyorum’’  dedi.

Yeni Normalin İlk Fuarı

Covid-19 ile hayatımıza giren yeni normalde büyük olasılıkla tüm Dünya’da fuarlar ulusal nitelikli olacak. 2020 yılında Dünyada yapılması planlanan Global fuarların tamamı iptal edildi yada ertelendi. 2021 yılı itibarı ile binlerce katılımcının yer aldığı fuarlar önemini kaybedecek, KTM gibi bölgesel kompakt fuarlar daha ön plana çıkacak.’’ Dedi. KTM fuarının önemine değinen Vural ‘’ Covid-19 sonrası yeni normal döneminde Avrupa’da ve Türkiye’de Tekstil makinelerinin sergileneceği ilk fuarı düzenleyen şehir olan Kahramanmaraş Türkiye Tekstil Üretiminin merkezi konumu ile bir kez daha ön plana çıktı. Dünya’daki tüm teknoloji üreticileri ve sektör temsilcilerinin ilgiyle takip ettiği bu fuarı tüm sağlık önlemlerini alarak güvenle tamamladık.’’ dedi.

“Değişimde Öncü Olmak Gerekli”

ECR Fuarcılık genel müdürü Ümit Vural, günümüzü ‘değişim çağı’ olarak niteleyerek; “Bu değişime direnenlerin tarih sahnesinden silindiği, değişim hızına ayak uyduramayanların yaşam hakkını kaybettiği bir çağdayız. Öyle ki, bu yeni dönemde, değişimi takip etmek bile yeterli değil, bizzat değişimde öncü olmak gereklidir. KTM 2020 Fuarı’nda bu değişime ayak uyduran firmaları gördük.’’ Yeni normalde piyasanın kendine yeni bir yön bulduğuna dikkat çeken Vural ‘’Geçtiğimiz yıl KTM fuar ziyaretçileri ile bu yılı karşılaştırdığımızda %50 gibi bir ziyaretçi düşüşü olmasına rağmen katılımcı memnuniyeti açışından oran arttı. Yeni normalde fuarı sadece iş yapmak isteyen profesyoneller gezdi. KTM2020 Fuarı önemli bir ticaret hacmine ulaştı. Fuarı promosyon olarak verilen İsviçre çakısı almak, katalok broşür toplamak niyeti ile gezen olmadı. Sadece ilgililerin ziyareti oldu. Buda katılımcı firmaların memnuniyetini arttırdı. Fuarın düzenlendiği şehrin Türkiye’de sürekli Tekstil  yatırımların yapıldığı bir bölgenin tam ortasında kalması ve çevre şehirlere maksimum 1 saatlik bir mesafede ulaşımın olması nedeni ile KTM fuarları ilgi odağı olmakta. KTM 2020 fuarında yeni yatırım planlayan tekstil firmalarının görüşmeler ve satın almalar yapması memnuniyet verici” Dedi.

Günümüzde  1 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan Kahramanmaraş’ın dış ticaret hacmi ile üretim ve ihracatta dikkat çeken şehirlerimizin başında geldiğini belirten Ümit Vural, Kahramanmaraş’ın ihracatının yüzde 61'ini tekstil ürünlerinin oluşturduğunu söyledi.

Tekstil sektörünün şehirde binlerce kişiye istihdam kapısı oluşturduğunu vurgulayan Vural,; “Türk tekstil sektörü, ekonominin lider alanlarından biridir. Kahramanmaraş ise Türk tekstil sektöründe binlerce kişiye sağladığı istihdam ile Türkiye’nin bu alandaki önderlerindendir.” dedi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.