Arta Tekstil Makine Parkuru ile Dikkat Çekiyor

Arta Tekstil, makine parkurunu ve hizmet kalitesini iyileştirirken 3. rotasyon baskı hattını devreye almayı planlıyor.

  13 Nisan 2023 12:30 Perşembe
Arta Tekstil Makine Parkuru ile Dikkat Çekiyor

Dünyanın önde gelen hazır giyim üreticilerine kumaşlar sunarak Türkiye’nin ihracat rakamlarına katkı sağlayan Arta Tekstil; hâlihazırda 40 milyon dolarlık makine parkuruyla boyalı, baskılı ve kaplamalı dokuma kumaşta ayda 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretimiyle müşterilerine yüksek kalite ve hızda hizmet sunuyor.

Dinamik ve yenilikçi yapısıyla dokuma ve örme kumaşta müşterilerinin boya, baskı ve apre ihtiyaçlarına 35 yıldır hizmet kalitesini artırarak cevap veren Arta Tekstil, yaptığı yatırımlar sayesinde bugün; dokuma üretim hattına özel 30, örgüye özel 17, her 2 hat için de uygun 51 makine olmak üzere toplamda 98 makineden oluşan 40 milyon dolarlık üretim parkuru ile müşterilerine hızlı ve kaliteli hizmet sunuyor.

Yeni Rotasyon Baskı Hattı ile Üretim Hacmi Genişliyor

Ön terbiye, boyama, baskı ve apre işlemlerini gerçekleştirerek aylık olarak dokuma kumaşta 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretime ulaşan Arta Tekstil’in makine parkurunda; parti açma, kasar, pad-batch, e-control, pad-steam, dijital baskı, rotasyon baskı, ramöz, buharlama, flash ager ve sanfor gibi birçok işlem için 98 adet makine bulunuyor. Üretim hızı ve kalitesini artırmak için yeni makine yatırımlarını sürdüren firma, 650 bin dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği 3. rotasyon baskı hattını da 2023 yılı içerisinde devreye alıyor.

Makine Parkurunun yüzde 53’ü Yerli

Türkiye’nin ihracat rakamlarına sunduğu katkıyı her yıl artıran ve yerli üretimi dünyayla buluşturan Arta Tekstil’in üretim hattında parti açmadan boya işlemlerine, RAM’dan sanfor işlemine kadar birçok işlemin gerçekleştiği noktalarda yer alan makinelerin yüzde 53’ü de yerli üretim makinelerden oluşuyor. İnsan hatalarından kaçınarak kalite sürekliliğini sağlamak ve israfı önlemek için otomatik dozajlama sistemleri ve sıcaklık kontrollü ısıtma mekanizmaları gibi sistemleri kurarak sistemlerini sürekli olarak geliştirmesinin yanı sıra tüm makinelerinde su ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Arta Tekstil, üretim hattı için yeni makine yatırımlarına da devam ediyor. Makine ve sistemlerinin tamamında verimlilik için iyileştirme ve yazılımlar geliştirmeyi düzenli olarak sürdüren firma, 3. rotasyon baskı hattının yanı sıra yeni yatırım planları ile makine parkurunu daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Ön İşlemden Boyamaya, Baskıdan Apreye Geniş İşlem Hacmi

Arta Tekstil, çevreye ve doğaya saygılı sürdürülebilir üretim anlayışıyla hızlı moda ve teknik tekstil alanları için dokuma ve örme kumaş tedarik ederek müşterilerine pamuk, polyester, viskon, tensel, bambu, modal, PA6, PA6.6 (Yüksek mukavemetli naylon veya pamuk/naylon dokuma kumaş), akrilik elyaf çeşitleri ve bunların likralı karışımından mamul kumaşları sunuyor. Son teknolojiye dayanan yapısıyla rakiplerinden ayrışan Arta Tekstil’in üretim hattında kasar, merserizasyon, liza, boyama, yıkama, baskı, buharlama işlemleri için yer alan makinelerin yanı sıra kurutma işlemi, kumaş en çekmezlik işlemi ve kumaşa su iticilik, kir iticilik, yanmazlık gibi istenilen ek özellikleri aktarmak için belirli kimyasalları uygulayan 9 adet, boy çekmezlik ayarı için 7 adet, kalite kontrol ve top sarımı yapmak için 16 adet makine bulunuyor.

Arta Tekstil Fuarda İhracat Hedeflerine Odaklanacak

Çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir üretim anlayışı çerçevesinde hizmet veren Arta Tekstil; İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği  ve İstanbul Ticaret Odası iş birliğinde küresel alıcılarla sektörün buluşturulduğu TEXHIBITION İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nda yer alacak. Sunduğu hizmet çeşitliliğiyle  sektörüne öncülük eden Arta Tekstil, fuarda dokuma ve örme düzboyalı, baskılı kumaşlarını tanıtacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.