Stoll, ITMA Asia ve CITME 2014’te Gösteriye Hazırlanıyor

Düz örme sektörünün güçlü firması Stoll, son geliştirdiği ürünleri ITMA Asia ve CITME 2014’te sergileyecek

  03 Haziran 2014 08:01 Salı
Stoll, ITMA Asia ve CITME 2014’te Gösteriye Hazırlanıyor

Şubat ayında CEO’luk görevini Heinz-Peter Stoll’dan devralan Andreas Schellhammer’le yeni bir soluk kazanan Stoll, son geliştirdiği ürünleri ITMA Asia ve CITME 2014’te sergileyecek. “Dünyayı Stoll ile Sallayın” parolasıyla ziyaretçilerin karşısına çıkacak olan Stoll, örgü teknolojilerine getirdiği yenilikleri düzenleyeceği etkinliklerle tanıtacak. Stoll, ITMA Asia ve CITME 2014’te ziyaretçilere yüksek performans, yüksek verimlilik ve yüksek desen kapasitesi üzerine tasarlanan CMS ADF-3, CMS 830C, CMS 502HP ve CMS 530HP’yi sergileyecek.

CMS ADF-3

Stoll’un sergileyeceği ürünler arasında ön plana çıkan CMS ADF-3, yüksek performansı ve yüksek verimliliği ile düz örgü sektörüne yeni bir boyut kazandırıyor. Intersiya, vanize, ters vanize yapmanın yanında teknik tekstil üretiminde kullanılabilme özelliği ile CMS ADF-3, doğrudan iplik beslemeli ve semerden bağımsız motorize edilmiş mekikler ile düz örgü sektörüne farklı bir bakış açısı getiriyor.

Teknolojinin iplik beslemesi klasik HP serisinden farklı olarak,  CMS ADF-3 makinesinde semerler üst kısımlarından birbirine bağlanmamış olduğu için iplik direkt olarak çardaktan mekiğe besleniyor. Bunun bir sonucu olarak da iplik üzerindeki gerginliğin azalması, semerin sağa ve sola gidişlerinde iplik üzerindeki mevcut gerginliğin dengelenmesi sağlanarak kumaş kalitesi arttırılıyor. Mekik sisteminin özelliklerine bakıldığında ise her birinin farklı bir motor aracılığı ile semerden tamamen bağımsız bir biçimde tek tek kontrol edilebildiği CMS ADF-3, 16 mekik yolu ile birlikte toplam da 32 mekik ile çalışmaya olanak veriyor. Ayrıca sistemde radyal şeklinde yerleştirilmiş raylar aracılığı ile mekiklerin raylara göre farklılık göstermesinin de önüne geçiliyor.

Daha Özgür Daha Yaratıcı

Bütün Stoll makinelerinde olduğu gibi her biri tam fonksiyonlu olan 3 adet sistemle donatılmış makinede, 32 mekiği 2 sisteme toparlayıp, diğer sistemi ise transfer için kullanarak maksimum verim sağlanıyor.  Kullanılan yeni nesil mekiklerle birlikte, mekiklerin birbirlerine yaklaşabilme mesafesi daha da kısaltılarak, dar alanlarda bile üretim yapılabilecek duruma getirildi.

CMS ADF-3’ün tek tip olan mekikleri ile normal, intersiya, vanize, teknik tekstil ve medikal örgüleri mekik değişimine gerek kalmadan yapma şansı bulunuyor. Makine ayrıca, ileri teknoloji olarak nitelendirilen 64 motorla hükmedilen 32 mekikli bir sisteme sahip. Bunun yanında makinede başarısı kanıtlanmış Stoll yaylı ve dilli iğnesi, plakası, çekim tertibatı ve standart HP çelik kutusu kullanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.