Örmede Alman Kalitesi: Stoll

Almanya’nın güçlü örme makinaları üreticisi Stoll, örme teknolojilerine getirdiği yeniliklerle tanınıyor.

  17 Mart 2012 07:34 Cumartesi
Örmede Alman Kalitesi: Stoll

Almanya’nın güçlü örme makinaları üreticisi Stoll, örme teknolojilerine getirdiği yeniliklerle tanınıyor. 1873 yılında Heinrich Stoll tarafından kurulan firma, ilk ters düz örme dikiş makinasını (purl stitch hand flat knitting machine) icat etti. Tekstil makinaları piyasasında bir devrim kabul edilen bu gelişme, Stoll’un dünyanın önde gelen düz örgü makinaları ve desen hazırlama sistemleri üreticisi olma yolunda öne çıkmasını sağladı. Yüzlerce icat ve patente sahip olarak büyümesini sürdüren Stoll, hali hazırda Stoll ailesi tarafından yönetiliyor. Dünya çapında bin kişiyi istihdam eden firma, jakar aygıtlı ilk bilgisayar kontrollü düz örme makinasına, dünyanin ilk profesyonel desen hazırlama sistemine ve hazırgiyim örmenin yanı sıra teknik tekstil üretiminde de kullanılan CMS makine jenerasyonuna sahip bulunuyor.

Merkezi Reutlingen’de bulunan Stoll, 32 bin 450 kilometrekarelik bir alanda üretimini gerçekleştiriyor. Kendi elektronik bileşenlerini üreten dünyadaki sayılı firmadan biri olan Stoll, bunun için 1979 yılında Stoll electronic GmbH’ı kurdu. Firmanın alt şirketleri arasında şunlar yer alıyor; Stoll America Knitting Machinery Inc., Stoll France, Stoll Italia S.R.L., Stoll Japan K.K., Stoll Fashion & Technology International Centre Shanghai ve Stoll India Pvt. Noida.

Örme teknolojilerine yenilikler getiren bakış açısıyla ITMA Barselona fuarına katılan Stoll, “Bizim geçmişimiz Sizin Geleceğiniz” sloganını kullandı. Firma, standında ayrıca 138 yıllık geçmişine vurgu yaparak, 2012/2013 Sonbahar Kış sezonu için yapılmış örme koleksiyonu da tanıttı

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.