Örme Makinelerine Yerli Üretim Damgası

Örme makineleri üretiminde uzun yıllara dayanan tecrübesi ile hizmet veren Sava Makine, sektörde yerli üretim makinelerin daha çok söz sahibi olması için çalışmalarını sürdürüyor.

  21 Temmuz 2017 01:00 Cuma
Örme Makinelerine Yerli Üretim Damgası

Yerli örme makinesi üreticisi olarak uzun yıllardan bu yana tekstil sektöründe faaliyetlerini sürdüren Sava Makine, üretimdeki bu başarısını yerli kovan üretimine de taşıdı. 25 yıllık bilgi ve tecrübesi ile tekstil sektöründe faaliyetlerini sürdüren Sava Makine, günümüzde ilk yerli kovan üretiminin yanı sıra; 3 iplik örme makineleri, süprem örme makineleri, ribana makineler ve interlock makinelerin üretiminde önemli bir rol üstleniyor.

Yerli üretim yuvarlak örme makineleri ile örme sanayicilerine önemli avantajlar sağladıklarını kaydeden Sava Örme Makine Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Ahmet Yılmaz, yayın grubumuza verdiği özel röportajında firma faaliyetleri hakkında şu bilgileri paylaştı; “İlk yerli kovan üreticisi olmanın verdiği haklı gururun yanında, aynı zamanda tekstil sanayinin ihtiyacı olan yuvarlak örme makinelerini de yerli ve kendi olanaklarımızla sunuyoruz. 7”dan 68” çapa kadar 2,5 fayn'dan 40 fayn'a kadar tüp ve açık-en makine üretimini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Gerek tek plaka, gerekse çift plaka örme makinelerinde hem tüp hem de açık-en olarak müşterilerimize hizmet veriyoruz.”

2013 yılından bu yana 7” dan 42” çapa kadar her tipte ve her örme makinesinin ihtiyacı olan kovan üretimini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Ahmet Yılmaz, “Yüzlerce kovanımız halihazırda örme makinelerinde fiilen çalışmaktadır. Sava Makine A.Ş olarak örme makinelerinin değişim ve dönüşümü konusunda da çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamalarına yer verdi.

Yeni sistem çeliklerle ve isteğe bağlı iğne sayılarıyla ürettikleri kovanlarla örme kumaş üreticileri için önemli avantajlar sağladıklarını belirten Yılmaz, müşterilerin her türlü örme kumaşı elde etmesine olanak tanıdıklarını belirtti.

“Örme Makine Piyasasında Hatırı Sayılır İşler Yapacağız”

Örme sektöründeki müşterilerin taleplerine özel çözüm üreten Sava Makine,  son olarak yer aldığı Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2017’de de dikkatleri üzerine çekti.  Örme sektöründen yerli üretime karşı önemli bir talep olduğunu vurgulayan Ahmet Yılmaz, “Örme sektörü yerli makineyi çok güzel bir şekilde karşıladı. Gelen talepler ve düşünceler genel anlamda olumlu yönde. Uzun vadede örme makine piyasasında hatırı sayılır işler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

KTM 2017 Fuarı’nda bölge tekstilcisinden olumlu dönüşler aldıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Fuara katılımımız genel anlamda iyi bir sonuç verdi. Portföyümüzde Kahramanmaraş’tan birçok firma yer alıyor. Fuarda hem müşterilerimizle görüşme imkanımız oldu hem de Sava Makine adını daha geniş bir kitleye duyurma imkanı yakaladık.” sözlerine yer verdi.

Sava Makine Portföyünü Genişletti

2017 yılı hedefleri konusunda da sorularımızı yanıtlayan Sava Makine Genel Müdürü Ahmet Yılmaz, 2016 yılının Sava Makine adına bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi; “2016 yılı bizim için bir dönüm noktası oldu. Yıl içerisinde birçok firma sendelerken Sava Makine olarak hem portföyümüzü genişlettik hem de çok iyi işler başardık. 2017 yılı başında müşterilerimizden aldığımız olumlu dönüşler ve taleplere istinaden aldığımız siparişler, 2017 yılının da çok başarılı geçeceğinin sinyallerini veriyor.” Son olarak örme makineleri pazarında yerli makinenin söz sahibi olmasının en önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Yılmaz,  Sava Makine markası ile yerli üretim kalitesini dünya çapında duyurmak istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.