Niğde'ye Spandeks Fabrikası

Kahramanmaraş’da fabrikaları bulunan Migiboy, 200 milyon dolarlık yatırımla spandeks fabrikasını Niğde’ye kuruyor.

  07 Ekim 2021 09:02 Perşembe
Niğde'ye Spandeks Fabrikası

Kahramanmaraş, Çorlu ve Kırklareli'ndeki 5 fabrikasıyla iplik, örme kumaş ve boya-baskı alanlarında faaliyet gösteren Migiboy Tekstil, yeni yatırım yapacağını bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde  400 bin metrekare alanda kurulacak fabrikanın 14 ayda tamamlanması hedeflendi. Spandeks (Likra) ithalatının da önüne geçmesi beklenen yatırımla 500 kişiye istihdam sağlanacak.

Migiboy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, "Türkiye'de gelecek dönemde sanayi ile ilgili çok ciddi yatırımların olacağını düşünüyorum." dedi

Canpolat, gerçekleştirdikleri yeni yatırımla Spandeks ithalatının önüne geçmeyi planladıklarını belirterek "Ülkemizin yıllık likra ihtiyacı yaklaşık 60 bin ton. 500 kişiye istihdam sağlayacağımız fabrikamızla Türk tekstil sektörünün ihtiyacı olan 40 bin tonunu karşılayarak ithalatı ihracata dönüştürmek istiyoruz. Sektör ihracatımıza da ciddi anlamda katkı sağlayacak yatırımımızla günde 100 ton üretim yapmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.