Mayer&Cie Sektördeki Ağırlığını Arttıracak

Mayer&Cie, Avrupa ve Çin’deki tesislerini büyütme kararı aldı

  06 Ekim 2015 09:15 Salı
Mayer&Cie Sektördeki Ağırlığını Arttıracak

Dünyanın önde gelen örgü makine üreticilerinden Mayer&Cie, küresel piyasalarda yaşanan dengesizliğe rağmen yeni yatırımlar planlıyor. 2015’in ikinci yarısı ve 2016 için Mayer&Cie’nin planladığı yatırımlar arasında şirketin Almanya’daki merkezinin ve üretim yaptığı makinelerin modernizasyonu bulunuyor. Bunun yanı sıra Çin ve Çek Cumhuriyeti’ndeki şubelerine de yatırım yapacak olan Mayer&Cie, bu sayede piyasadaki konumunun güçlendirmeyi hedefliyor.

Almanya Albstadt’daki merkezinin modernizasyonu için 3 milyon euroluk bir bütçe ayıran Mayer&Cie, çalışan sayısını da arttıracak. Isıtma ve soğutma sistemlerinin, enerji tüketimini azaltmak adına revize edilecek olan Mayer&Cie, böylece VDMA’nın enerji tasarrufu, malzeme ve kaynaklar konularında çevresel çözümler sunan BlueCompetence girişimindeki kriterlere de uyum sağlayacak.

Çin’deki Üretim Kapasitesi Artacak

Son yıllarda genişleyen Asya pazarına daha iyi cevap verebilmek için Shanghai’deki montaj tesisini de büyütme kararı alan Mayer&Cie, özellikle Çin piyasası için geliştirilmiş bir süprem kumaş makinesi olan MSC 3.2’nin üretim kapasitesini de arttıracak. Ayrıca, Çek Cumhuriyeti’nde ürettiği S- ve D- serisi makinelerinin de üretim kapasitesini arttıracak olan Mayer&Cie, bu sayede süprem kumaş ve çift plaka örme sektöründeki etkinliğini de arttırmayı hedefliyor.

2014’de Yüzde 75 Büyüdük

Mayer&Cie’nin yatırım palanları ile ilgili konuşan şirket Yönetim Direktörü Benjamin Mayer, firmanın geçtiğimiz yıllardaki performansından çok memnun olduklarını belirterek, “2014 yılında tüm grup olarak, bir önceki yıla göre  yüzde 75’lik artış kaydederek, yaklaşık 90 milyon Euroluk bir ciro elde ettik. Bu başarıyı, gelecek için doğru rotaları belirlemekte kullanmak istiyoruz. Bununla beraber, müşterilerimize sürekli olarak en iyi kaliteyi sağlamak için montaj ve üretim için kullandığımız makine grubumuzu düzenli olarak günümüze uygun hale getiriyoruz” dedi.

Asya’nın Mayer&Cie için kilit bir konumda olduğunu belirten Mayer, “Asyalı müşterilerimiz genellikle, kendilerinin mevcut makineleriyle zamanında tamamlayamayacağı bir siparişi kendileri kabul ettikten sonra bir makine siparişi veriyorlar. Eğer başarılı olmak istiyorsak, bu kısa süreli siparişlere hızlı ve esnek bir şekilde cevap verebiliyor olmamız gerekir” diyerek Çin’deki tesislerinin modernizasyonunun öneminin altını çizdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.