Mayer&Cie, 2012’de Hedef Büyüttü

Çek Cumhuriyeti’ndeki Amtek Örme Teknolojisi’ni alarak pazar alanını genişleten Mayer&Cie büyümeye devam ediyor

  19 Mart 2013 06:45 Salı
Mayer&Cie, 2012’de Hedef Büyüttü

Almanya merkezli yuvarlak örme makinesi üreticisi Mayer&Cie, 2007 yılından bu yana geçen süreçte en kazançlı senesini yaşıyor. Mayer&Cie tarafından yapılan açıklamaya göre; piyasanın diğer büyük oyuncuları tarafından çokta övgüyle bahsedilmeyen 2012 yılında önemli gelişmeler kaydediliyor. Firma, özellikle Avrupa’da yaşanan kriz sonrası, patlama yaşanan bir yıl yaşadığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mayer&Cie’nin Satış Müdürü Wolfgang Mueller, Alman tekstil makine üreticileri yıllık izinler için çalışmalarına ara verdiği dönemde, Mayer'in sipariş alımlarının çok yoğun olarak gerçekleştiğini belirtirken, siparişlerin en azından Ağustos ayına kadar dolu olduğunu ifade etti. Ancak firmanın bazı makineleri için, Asya ile müzakere edilen dönemlerde satışlarının teslimini gerçekleştirmek zorunda olduğu da söylendi.

Amtek İle Doğu’ya Açıldı

Mayer, 2012 yılında merkez tesisi olan Albstadt’ta ve Çek Cumhuriyeti'ndeki Vsetin Amtek örme teknolojisi iştirakinde ek personel istihdam ederek kapasitesini arttırdı.  Yüksek işçilik gerektiren modellerde, düşük maliyetli üretim gerçekleştirmek adına Çek Cumhuriyeti’ndeki Amtek örme teknolojisi tesisini kullanan Mayer, iplik taşıma ve seçim mıknatısları gibi bazı modellerin tam makine montajı içinde bu lokasyonu kullanıyor.

Mayer, Albstadt'daki üretim tesisini, uluslararası pazarı ve Amtek üretim alanını satın alma stratejisi ile segment faaliyetlerini genişleterek pazarını güçlendirdi. Amtek tesisini eski Çekoslavakya'daki 50 yıllık tarihi bir binası, yuvarlak örme makineleri, kaliteli ve yenilikçi örme teknolojisi ile satın alan firma, dünya çapında tanınan bir lokasyon ortaya çıkardı. Son yıllarda Amtek özellikle Türkiye, Hindistan ve Eski Sovyetler Birliği ülkeleri gibi önemli pazarlarda başarılı oldu.

Pazar Payı Arttı, Segment Genişledi

Amtek ve Albstadt merkezinin ortak yöneticisi Rainer Mayer pazar paylarının genişletilmesi ve firmanın geleceğine yönelik yaptığı değerlendirmede, özellikle son dönemde başarılı sonuçlar aldıklarını belirtti. Mayer; “Yuvarlak örgü makinelerinin Çek üreticisi Amtek’in, 25 Temmuz 2011 tarihinde satın alınması ile bu lokasyonda ve merkezi üretim yeri Albstadt'ta, personelin güvenliği ve önemli stratejik açılardan sağlam adımlar atmayı başardı” dedi. Mayer, satın almadan sonra şirketin pazarını genişletme ve maliyetleri düşürme politikasında beklenen seviyelere ulaştığını savundu. Mayer, diğer taraftan ihale ve imalat getirisinin şirketin rekabetçi konumunun daha da güçlenmesine yol açtığını sözlerine ekledi.

Jakarlı Makineler ve Relanit Teknolojisinde Satış Artışı Yakalandı

Mayer&Cie’nin Satış Müdürü Wolfgang Mueller, şirketin mevcut gelirleri iyi bir noktada bulunduğunu hatırlatırken, aslında satış artışlarının geniş model yelpazesinde, özellikle de jakarlı makineler ve Relanit teknolojisi gibi ürünlerde yaşandığını söyledi. Avrupalı ve Asyalı rakiplerine karşı ihracatta rekabetin yaşandığını anlatan Mueller sözlerini şöyle sürdürdü; “Avrupalı rakiplere yakın bir yerde duruyoruz. Başarılı bir ivme ile önemli kazançlar elde etmeye devam ediyoruz. Şirket geleneksel olarak güçlü olduğu yerler; Bangladeş, Türkiye, Endonezya gibi ülkelerden, Çin'i çekerek diğer Avrupa ülkelerinin de faydalanmasına neden oldu. Ayrıca firmanın bu kadar öne çıkmasının nedenlerinden birisi de ITMA'da yaşanan gelişmeler olarak tanımlanabilir. ITMA Barselona'da Mayer örme ve ipliği kombine ederek, ring iplik ve iplik bükümünü ortadan kaldırmayı hedefleyen devrim niteliğinde bir proje tanıttı.  Spinit Makinesi olarak tanıtılan bu makine en geç 2012 yılında faaliyetlerine başlayacak.”

ITMA’da yapılan yeniliklerin müşterilere ulaşmasını sağladıklarını vurgulayan Mueller, dünyanın çeşitli bölgelerinden geri dönüşler alındığını da belirtti. Mueller ayrıca, sürekli gelişme kaydeden bölgelerden birisi olan Hindistan pazarında da, müşterilere yeniliklerini ulaştıracak stratejik kararlar alındığını açıkladı.

Bu Yıl Hedef 1000 Makine

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre ise satış sonrasının önemine dikkat çekildi. Servis imkanı müşterileri etkileyen unsurlardan birisi olarak öne çıktığı belirtilirken, geçen yıl müşteriler tarafından sağlanan geri dönüşlerin 1(mükemmel), 4(kötü) skalasında belirlenen numaralandırma sistemine göre 1.3 olarak gerçekleştiği vurgulandı. Geri dönüşlere göre satış çalışmaları yapan firma tedarik işlemlerini de hızlandırmak adına önemli adımlar atıyor. Her yıl artan üretimi ile adından söz ettiren Mayer bu sene hedefini büyüttü. Bu yıl 1000 makine üretimi gerçekleştirmek isteyen Mayer, yeni ürünler açısından, ‘Mayer Single'ı temsil eden MS ile, MS 3.2 olarak tasarlanan yeni bir Jarse (jersey) makinesi piyasaya sürdü. MS 3.2, bazı değişiklerle yürürlükte olan Mayer S4 3.2’nin güncelleştirilmiş ve bazı yeni özellikler eklenmiş hali olarak tanıtılıyor.

Düşük Maliyetli Jarse (Jersey) Seçeneği

Mayer, Asya ve Avrupa arasında süren rekabetle bu yılın başlarında MS 3.2 makinesini tanıttı. Bu tanıtım Çin, Kore, Tayvan, Brezilya ve Türkiye'yi içeren bir tanıtım sürecini oluşturuyor. Rekabeti arttırmak için yeni makinede 24-28 ölçü ile 30", 32" ve 34" çaplarına odaklanılmıştır.

Tüm MS 3.2 örme makinesi, S4 örme makinesi başı ile aynı özellikte üretilirken, ana çerçeve tamamen Almanya'da yapılmış. Makinenin üst kısmındaki bölümler Çek Cumhuriyeti'nde Amtek tarafından üretilirken makine montajı da burada yapılmış. Yeni üretilen bu makine mevcut S4 3.2 kullanıcılarının da ilgisini çekebilecek özellikler taşıyor. İğne ve platin önceki makinelerde olduğu gibi burada da mevcut şekilde yer alıyor. Mayer&Cie, Alman malı olarak Çek Cumhuriyeti'nde yapılan üretimlerle standardı yüksek, fiyatı öncekilere göre düşük bir politika ile üretimine devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.