Mayer & Cie. Başarı Serisini 2016'da da Sürdürdü

Albstadt merkezli yuvarlak örgü makinesi üreticisi Mayer & Cie. 2016 yılında gerçekleştirdiği satışlarda yaklaşık yüzde onluk bir artış kaydetti.

  05 Mayıs 2017 01:33 Cuma
Mayer & Cie. Başarı Serisini 2016'da da Sürdürdü

Yuvarlak örgü makinelerinin dünya çapındaki üreticisi Mayer & Cie. (MCT) başarılı bir mali yıla imza attı. Mayer & Cie, 2016 yılında gerçekleştirdiği satışlarda yaklaşık yüzde onluk bir artış kaydetti. Şirket, yıl boyunca üretilen makinelerin sayısı ile ilgili olarak ise, 2015’e oranla yaklaşık 200 adet daha fazla üretim gerçekleştirdi.

Şirketin iş gelişiminde devam eden olumlu eğilim, işe alım rakamlarına da yansıdı. Albstadt'taki ana merkez, tek başına 40 yeni personel grubunu karşılarken, grup genelinde de toplam 55 kişiye istihdam sağlandı. Mayer & Cie., bu başarının devam etmesini garantilemek için 2017’de üç ayrı yerleşim birimlerinin tamamına daha fazla yatırım yapmayı planlıyor. Grubun öncelikli hedefi ise talebin yol açtığı uzun sipariş teslim sürelerini azaltmak.

Mayer & Cie. Genel Müdürü Benjamin Mayer, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; “2016, şirketimiz için yine bir rekor yılı oldu. Bunu, çalışanlarımız sayesinde gerçekleştirdik ve bu yenilenmiş başarıyı mümkün kıldıkları için onlara teşekkür ediyoruz.”

2016 Yılında Ciro Hedefi Aşıldı

Mayer & Cie., geçen yıl 100 milyon Euro'luk ciro hedefini aştı. Grup genelinde 2016 yılı satışlarının tamamı 105 milyon civarında gerçekleşti ve bu nedenle bir önceki yıla göre yeniden önemli ölçüde bir büyüme kaydetti. Yılın başarılı geçmesinin başlıca nedeni, sipariş durumlarının çok iyi olmasından kaynaklanıyor. Mayer & Cie., son bir yıl içinde birçok kez rekor sayıda sipariş aldıklarını kaydetti. Buna paralel olarak, üretilen makinelerin sayısı 2016’da bir kez daha yükseldi. Bir önceki yıla göre 200 adet artışla, 1500’e ulaştı.

Mayer & Cie. başta Türkiye, Hindistan ve Çin olmak üzere, uzun yıllardır tekstil pazarında güçlü bir yere sahip olan bu ülkelerden çok sayıda sipariş aldı. Bununla birlikte birinci sınıf makinelere olan talebin dünya çapında arttığını söyleyen Benjamin Mayer, talebin özellikle yeni gelişmelerin yanı sıra, tekli jarse kumaşlar için Relanit 3.2 HS ve desenli şilte materyali için OVJA 1.6 EM HS gibi yüksek performanslı makineler için de geçerli olduğunu belirtti. 2015 yılında piyasaya sürülen D4-2.2 HPI interlock makinesi de en çok satılan ürünler arasında çoktan yerini aldı.

2017 İçin Net Hedefler

Mayer&Cie., 2017’de Albstadt, Çek Cumhuriyeti ve Çin'de yer alan üç üretim tesisine daha fazla yatırım yapmayı hedefliyor. Yeni yatırımların hedefinin teslimat sürelerini azaltmayı hedeflediğini belirten Genel Müdür Benjamin Mayer: “Müşterilerimiz bazı makineler için on ay bekliyor, bu çok uzun ve değiştirmemiz gereken bir durum.” dedi.

2016 yılının şirketleri için güzel bir yıl olduğunu kaydeden Benjamin Mayer,“Şu anda 2017’nin zorluklarıyla karşı karşıyayız. Başarılarımızın devamını getirmek için doğru yolda olduğumuza kesin bir şekilde inanıyoruz. Bu nedenle, 2017’de satışlarda bir miktar daha artış bekliyoruz.” sözlerine yer verdi. Şirket, yeni üretim tesislerinin yanı sıra üretim hatlarına da yatırım yaparak kapasitesini arttırmayı hedefliyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.