Mahlo'dan Çözgü Kontrolü Patcontrol PCS-20

Tekstil üreticilerinin düz çözgü ve düzleştirilmiş desenler üretmesi için giderek artan zorluklara Yeni nesil kalıp kontrol sistemi Patcontrol PCS-20 ile Mahlo’dan çözümler.

  28 Ekim 2020 07:30 Çarşamba
Mahlo'dan Çözgü Kontrolü Patcontrol PCS-20

Tekstiller için desen seçimi artan rekabet koşullarında sınır tanımıyor. Yoğunluk veya esneklik açısından büyük farklılıklar gösteren bu beklentiyle, giderek daha sofistike malzemeler kullanılmaktadır. Bu, tekstil üreticilerinin düz çözgü ve düzleştirilmiş desenler üretmesi için giderek artan bir zorluk teşkil ediyor. Burada, tasarıma göre ilişkilendirme genellikle çözgü eklemeden daha büyük bir rol oynar. Alman Mahlo GmbH + Co KG şirketi, patern tanıma ve çözgü kontrolü için geliştirilmiş Patcontrol PCS-20 sistemi ile bu sorunu çözüyor.

Müşterilerin desenli ürünlerde istedikleri kaliteyi elde etmelerini sağlamak için, tekstil üreticilerinin desen tekrarı veya desen bozulması gibi parametreler açısından en sıkı toleranslara uyması gerekir. Ne de olsa kimse halılarda, tekstil baskısında, dokuma ürünlerde ve trikolarda çarpık desenleri kabul etmez, Patcontrol PCS teknik tekstillerdeki bükülme ve çarpıklıkları havlu kumaşta olduğu kadar güvenilir bir şekilde düzeltir, örn. havlular, baskılı giysi kumaşları veya floklu ürünler. Örneğin spor ayakkabılarda kullanılan dantel ve hışırtı perdeler veya örgü kumaşlar gibi geleneksel tarama sistemleri ile tespit edilemeyen sistemler bile patern tanıma açısından sorun teşkil etmez. Mahlo yıllardır tekstil üreticilerine Patcontrol PCS ile güvenilir destek sağlıyor. Yeni sürüm PCS-20 artık üretim sürecini daha da kolaylaştırıyor.

Kamera ve aydınlatma teknolojisi daha da geliştirildi

Sistem, desenin konumunu algılamak için kamera teknolojisini kullanır ve desenin tekrarlanmasını otomatik ve sürekli olarak belirler, ürün genişliğini ölçer ve  düzleştirici ile birlikte  baskı desenine bağlı olarak ürün bozulmasını düzeltir.

Yeni uzun ömürlü LED aydınlatma, piyasadaki maksimum parlaklığı oluşturarak, daha koyu renkli ürünler için tarama aralığını genişletir. Geliştirilmiş kameralar, kazanç ve pozlama süresine göre parlaklık kontrolüne izin verir. Generation 20 sistemi ile ölçüm noktası başına ikiden fazla kamera bağlanabilir. Bu, daha yüksek bir çözünürlük ve daha da doğru bir sonucun elde edilmesini sağlar. Gigabit bağlantısı, büyük miktarlarda veri aktarımına uygundur. Bir montaj yardımcısı kullanarak, tam kamera ayarı kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Ölçüm noktasındaki kompakt bir arayüz kutusu Patcontrol PCS-20'yi mevcut tesise daha da kolay bir şekilde entegre edilir.

Mevcut tüm Mahlo sistemlerinde olduğu gibi, örüntü tanıma da mSmart dijitalleştirme konseptine entegre edilmiştir. Kullanıcılar, makineler ve süreçler birbiriyle ağ üzerinden çalışır ve Endüstri 4.0'ın tüm gereksinimlerini karşılar.

Uygulama alanı

• Perde ve dantel kumaşın düzleştirilmesi ve besleme silindirinin tekrar ölçümü ve kontrolü

• Bir kaplama işleminden önce dokuma ve püsküllü halıların düzleştirilmesi

• Havlu kumaşın düzleştirilmesi (örneğin havlular)

• Basılı mallarda ince düzleştirme

• Rapor kontrol ve çeşitlendirme

• Sürekli genişlik ölçümü

• Halılarda tekrar ve çözgü kaydı

• Ram yüzeyi çıkışında düzleştime işlemine tabi halıların yerleşik aşınması

• Teknik tekstiller üzerinde özel değerlendirmeler ve ölçümler

Yeni nesil Patcontrol PCS-20'nin avantajları

Yeni kamera teknolojisi

• Daha yüksek çözünürlük - her ölçüm noktası için 2'den fazla kamera mümkün

• Gigabit bağlantısı

• Parlaklık kontrolü

• Kolay kamera ayarı

• CMOS teknolojisi

Yeni LED aydınlatma

• Piyasadaki maksimum parlaklık sayesinde daha geniş tarama aralığı

• Daha uzun servis ömrü

Kompakt arayüz kutusu sayesinde kolay entegrasyon

Güncel Windows 10 işletim sistemi

Patcontrol PCS-20, tekstil üreticisine gerçek ürün kalitesinin tam olarak izlenmesini ve kaydedilmesini sağlar. Yeni nesil Patcontrol böylece kalitenin, verimliliğin ve kârın artırılmasına önemli bir katkı sağlar. Kullanımı şirketleri% 100 'Doğru İlk Kez' e daha da yaklaştırıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.