KERN-LIEBERS TEXTILES Ekipmanlarını Genişletiyor

55 binden fazla iğne ve platin ürün çeşidine sahip olan Kern-Liebers Textiles, tekstil makinaları mühendisliği ile güçlü bir işbirliği içinde, sektör için önemli tedarikler gerçekleştiriyor.

  19 Mart 2013 03:12 Salı
KERN-LIEBERS TEXTILES Ekipmanlarını Genişletiyor

Uzun bir geçmişe sahip olan The Kern-Liebers şirketler grubu, sektördeki konumunu yeni şirketlerle sağlamlaştırdı. Hugo Kern tarafından Almanya Schramberg’de 1888’de kurulan ilk şirket, o dönem saat endüstrisi için yay üretimi yapıyordu. Ürün portföyünü kısa sürede genişleten ve tekstil endüstrisine dönük üretime ağırlık veren Kern-Liebers, tel yaylar ve çelik şeritler (strip), hassas kesme ve yapıştırma parçalarını (stamped part) ürün portföyüne ekledi. Dünya genelinde 50’nin üzerinde alt sanayide 6 binden fazla çalışana sahip olan Kern-Liebers, müşterilerin teknik gereksinimlerine bireysel çözümler geliştiriyor.

 

Merkezi halen Almanya Schramberg’de bulunan grup, 1999 yılında KERN-LIEBERS TEXTILES olan iş birimini kurduktan sonra sürekli olarak gelişim gösterdi. Saxonia Textile Parts GmbH, Bevaryalı iğne, plaka (plate) üreticisi Paul Leistner GmbH ve Sächsische Nadel- und Platinenfabriken GmbH şirketlerini bünyesine katarak büyüme ivmesine hız kazandırdı. Grup, Alman iğne üreticileri Haase ve Kühn şirketlerini de bünyesine katarak gelişimini tamamladı. Şirket son yıllarda özellikle iğne sektöründe hızlı bir büyüme kaydetti. Kern-Liebers Textiles şemsiye markasının altında, tekstil endüstrisinin gerektirdiği ihtiyaçların büyük bir çoğunluğunu karşılayabilecek bir ağ oluşturdu. Şirket hızlı büyümesiyle örgü kumaş teknolojileri alanında uzmanlaştı ve artık piyasaya da bütün hat tedarikçisi (full-line supplier) olarak alternatif bir rol aldı.

 

Kern-Liebers Textiles, iğnelerin yanı sıra, ayrıca örgü ve çözgü örgü makinaları için bütün bileşenleri tedarik edebiliyor. Firma, germe makinaları (tentering frames) ve taraklama makinaları için ürün yelpazesine sahip. Kern-Liebers’in bütün ürün yelpazesi 55 binden fazla iğne ve platin-batırıcıyı bünyesinde bulunduran firma, dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri kabul ediliyor.

 

Kern-Liebers Textiles dünya genelinde 1.150 kişiyi istihdam ediyor. Grup gelecek yıl satışlarını 100 milyon Euro bariyerinin ötesine taşımayı planlıyor. Son 10 yılda 5 milyardan fazla son ürün üretimi gerçekleştiren Kern-Liebers’in bu yüksek satış rakamlarına ulaşmasında, tüm dünyadaki makine üreticilerinin Kern-Liebers Textiles ürünlerini tercih etmesi ile açıklanıyor.  Örgü giyim ve çözgü sektöründe son tüketici sayısının artmasının firmanın piyasadaki gücünü ortaya koyduğu belirtiliyor.

 

Kern-Liebers Textiles’in büyümesinde sadece ciro ve çalışan sayılarının değil müşteri ile olan ilişkilerin de önemli olduğu kaydediliyor. Dünya çapında ‘hızlı servis’ kuralına önem verdiklerinin altını çizen firma, tekstil mühendisliği ile yakın bir ilişki içinde ekipmanların üretildiğini açıkladı.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.