Karl Mayer Tasarım Alanında da İddialı

Hazır giyim için geliştirdiği ürünlerle tekstil sektörüne yön veren Karl Mayer, tasarım alanında geliştirdiği yenilikler ile yerini sağlamlaştırıyor.

  29 Ağustos 2014 09:16 Cuma
Karl Mayer Tasarım Alanında da İddialı

Çözgü örme ve çözgü hazırlama teknolojilerinin güçlü markası Karl Mayer, tekstil ürünleri tasarımı için yenilikçi fikirler geliştiriyor. Geliştirdiği inovasyon sayesinde çözgülü örme kumaş ve model seleksiyonu ile kıyafet ve spor giyim sektörlerine yeni bir soluk getiren Karl Mayer, pliseli kumaşları spor motifleriyle bezenmiş dantel ve dış giyimde kullanılmak üzere lamine eden bir teknoloji geliştirdi.

Geliştirilen üretim prosesi sayesinde,  kumaşın ters tarafına preslenmiş desen tasarımı sayesinde ortaya çıkan 3 boyutlu görüntü, elde yapılmış havası veriyor. Çok renkli plise desenleri, beyaz alanlarda değişken, bölünmüş ve katlı bir yapı oluşturarak, kumaş yüzeyindeki dinamik görünüme katkı sağlıyor.

Hareketli Kumaş

Hareketli izlenimi veren kumaş görüntüsüne ulaşmak için tamamen yeni bir kat oluşturma yöntemi ve geleneksel teknikler harmanlandığı yeni teknikte, plise efekti, geleneksel olarak desene ve ilgili katlamaya özgü iplik takma düzenlemesiyle oluşturuluyor. İğne-iplik takma düzenlemesi ve kalıpların hareketi arasındaki ilişki sayesinde daha kısa plise iplikleri yer alan uzun iplik şeritleri oluşuyor. Ana mile getirilen çok sayıdaki devrimin ardından iyi durumdaki iplikler ilmik haline gelmeyerek daha sonra şeritlerle bir bütün oluşturuyor. Bu durum jaluzilerdeki gibi, boy farklılıklarının sonucunda katlı düzenlemede ortaya çıkıyor.

Tipik bir plise deseninin aksine yalnızca bölümlere ayrılmış ikinci dizinin temelinde sabitlenen ip şeritler, ilmek başlarının her biri ardışık sıra ile birleştiriliyor. Bu sayede daha esnek bir yapı elde edilirken aynı zamanda sorunsuz bir şekilde kesilebilen çözgülü örmede çok yeni görülen örgümsü efekti yaratılıyor. Açık bir kıvrımlı eş sırası kesilerek oldukça güzel saçaklı kenarlar da yapılmasına olanak sağlanıyor. Bu yenilikçi plise yapısında başka desenler de yapılabiliyor; örneğin, kıyafetlerde kullanıldığında konfor sağlayan polyamid iplikler, üstün numaralı iplikler ve renkli çalı efektli iplikler kullanılarak yapılabiliyor.

Sportif Dantel

Karl Mayer normalde iç giyimde kullanılan çiçek ve süslü efektleri barındıran geleneksel desenlerin yerine, bu bambaşka iki tarz arasında bir köprü niteliğinde yepyeni sportif görünümlü danteller geliştirdi. Geliştirilen danteller sade spor giyime süslü ve şık bir hava katarken, diğer yandan iç giyime dinamizm katıyor. E 24 kalibreli MJ 42/1 B ve Jacquardtronic® Lace ile üretilen dantellerde polyamid ve elastan işlenerek, optimum elastikiyet kazandırılmış.

Hazır giyim alanında da bir çok yeniliğe imza atan Karl Mayer, spor giyimde işlevsel membranlar için koruyucu ve sabitleyici katman olarak kullanılmasını baz alarak geliştirdiği çözgülü örme tekstili taşıyıcı substratı olarak kullanarak kompozit üretmek için membranla harmanlandı. Hafif yapıları sayesinde bu özel olarak tasarlanmış örme kumaşlar mükemmel bir kayma direnci sağlayarak, yüksek çözgü ve atkı sıklıklarıyla böyle bir direnci sunan substratların çok ağır olmasına sebep olacak dokuma kumaşlara kıyasla büyük bir üstünlük elde ediliyor. E 28 kalibreli HKS 2 yüksek hızlı triko makinesinde üretilen çözgülü örme kumaşlar, açık ağ yapısına sahip olmakla birlikte yalnızca 50 g/m2 ağırlığında.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.