Dokuma ve Çözgülü Örmede İpliği Birlikte Dokumanın Avantajları

Heberlein, hava tasarrufu ve daha fazlasını sağlamak için benzersiz bir güçlendirme sunuyor.

  28 Kasım 2023 08:48 Salı
Dokuma ve Çözgülü Örmede İpliği Birlikte Dokumanın Avantajları

Hava geçirgenli ve hava tekstüre jetlerinin önde gelen tedarikçisi Heberlein, pürüzsüz ve verimli bir dokuma süreci için benzersiz bir hava tasarrufu çözümü geliştirmek üzere uzmanlığını da kullandı. Heberlein WarpJet-KV, diğer jetlerle karşılaştırıldığında %38'e kadar daha az basınçlı havaya ihtiyaç duyar. İlk elden bilgi yaklaşan ITMA Asya'da (Salon 8.1, Stant A43) mevcuttur ve temel detaylar burada sunulmaktadır. Yüksek hızlı dokuma ve çözgülü örme işlemleri, verimli işleme için pürüzsüz yüzeyli ipliklere ihtiyaç duyar. Gerekli iplik kalitesini elde etmeye yönelik özel prosedürler arasında hava geçirgenli ve haşıl yer alır. Sürdürülebilirlik göz önünde bulundurulduğunda haşıl daha az tercih edilir, çünkü haşıl maddesinin dokuma sonrasında su kullanılarak yüksek kirlilik yükü oluşturduğundan dolayı çıkarılması gerekir.

Hava Geçirgenlik Sanatı

Çözgülü örme ve dokumaya yönelik hazırlık sistemlerinin lider üreticisi Karl Mayer, yeni bir geçirgenlik sistemi geliştirmek için Heberlein'e başvurdu. Filament iplik süreçlerinde saygın bir isim olan Heberlein'in hava jetleri konusundaki yetkinlikleri onu ideal bir ortak haline getirdi. 2015 yılındaki iş birlikleri, çözgü hazırlama ve takip eden kumaş üretim dizilerinde büyük ekonomik avantajlar sağlayan tamamen yeni bir hava geçirgenlik sistemini yenilemeye başladı.

Dokuma makinesinin artık filament açıklıkları veya kırık filamentlerden kaynaklanan sürtünme nedeniyle dökünme kaynaklı sorunlara bağlıyken durmaması nedeniyle, güvenilir birlikte dokuma noktaları oluşturan bir sürecin çeşitli faydaları vardır. Böylece dokuma işlemi daha yüksek vardiyalarda çalışarak ebat uygulamasının azaltılmasına da olanak sağlıyor.

Heberlein'in yüksek hassasiyetli bileşenleri, sürecin maksimum verimlilik ve iplik mukavemetine ihtiyaç duyduğu durumlarda kullanılabilir. WarpJet-KV, dokuma sürecindeki bireysel gereksinimlere uyacak şekilde, bağlantı noktalarını metre başına 60 ila 90'a (normal sayının yaklaşık üç katı) kadar artırabilir. İplik eğirme sürecindeki 4.500 ila 5.000 m/dk arasındaki genel hızlar genellikle metre başına 15/30 sıkıştırmaya izin verir ve bu da pürüzsüz bir dokuma işlemi için yeterli olabilir. Ancak pek çok fabrika, özellikle ≤ 75 denye ve DPF ≤ 1,0 iplikler kullanırken güvenli tarafta olmayı tercih ediyor ve bu nedenle Heberlein birlikte dokuma cihazını kurmayı tercih ediyor.

 

0,8 bar Kullan

Tasarruf

1,2 bar Kullan

Tasarruf

Standart jet

(Ø 1,2)

1.2 m3/h

 

2.07 m3/h

 

Heberlein HP113A, W11.0

(Ø 1,1)

1.0 m3/h

0.2 m3/h

1.74 m3/h

0.33 m3/h

Daha Az Hava, Daha Fazla Kâr

Diğer temel husus, özellikle hassas ipliklerde filament kohezyonunu sağlamak için artan sayıda birlikte dokuma noktalarını garanti etmek için gereken hava basıncıdır. Hava geçirgenlik sırasında, bir hava basıncı, çoklu-filamentli bir ipliğin tek tek filamentlerinin fiziksel olarak birlikte dokunmasını sağlar.

Hava geçirgenlik işleminde basınçlı hava tasarrufu, daha az enerji maliyetiyle sonuçlanır. Bu, Heberlein WarpJet-KV ile kanıtlanmıştır. Aynı makinede 1.536 ilmekle ve aynı düzeyde hava basıncı kullanılarak yapılan testler, WarpJet-KV'nin standart jetle karşılaştırıldığında 307 ve 491 m3/saat tasarruf sağladığını gösteriyor. Aynı miktarda birlikte dokuma noktaları (FP/m) için gereken hava basıncı karşılaştırıldığında tasarruflar %38'e kadar çıkmaktadır. Heberlein'in gelişmiş teknolojisi sayesinde jetin hava deliğinin çapı daha küçüktür ve aynı sayıda düğüm üretirken daha az hava gerektirir.

Kârlı Yatırım İçin Hiçbir Zaman Erken Değil

Çözgülü örmede talepler katı ve komplekstir. Sürdürülebilir üretim ilkesiyle, en düşük maliyet seviyesinde en yüksek üretim verimliliğiyle tavizsiz iplik kalitesi esastır. Bu da kanıtlanmış bir çözümle güçlendirme için onu ideal bir zaman dilimi haline getiriyor: Heberlein WarpJet-KV. Rakamlar, aynı hava tüketimi ve birlikte dokuma noktalarının stabilite gereksinimlerine dayalı olarak, rakip jetlerden %10 ila %30'a kadar daha yüksek geçirgenlik performansını göstermektedir. Aynı sayıda birlikte dokuma noktaları için hava tüketimi %13 ila %40 daha düşük olabilir.

Karl Mayer makineleri, ana hava bağlantısında değişiklik yapılarak Heberlein'in WarpJet-KV'sini kurmak üzere takviye edilebilir. Jetlerin modüler tasarımı, tek bir ünitede 64'e kadar ipliğin geçirgenliğine olanak tanır. Uygulamaya bağlı olarak müşteriler JetPack'in kolay değiştirilebilmesinden faydalanır ve genellikle Heberlein jetlerinde bakım, temizlik ve yenileme kolaydır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.